פשטידת פסטה קרמית טבעונית

מתכון לפשטידת פסטה בתבנית קטנה-בינונית

פשטידת פסטה רכה וטעימה

פשטידת פסטה רכה וטעימה

מרכיבים:

300 גרם פסטה (לא משנה איזו)
1 קופסת פטריות 300 גרם (טריות או משומרות), חתוכות לפרוסות
שמנת קשיו= 1.5 כוס קשיו טבעי טחון בבלנדר מוט/רגיל עם 3/4 או 1 כוס מים

1 בצל בינוני קצוץ
1 מיכל שמנת סויה (השתמשתי בשמנת של אלפרו)
2 עגבניות גדולות או כ- 12 עגבניות שרי (עדיף תמר- מהסוג המתקתק)
3-4 כפות קמח
2 כפיות אורגנו מיובש
1כפית בזיליקום מיובש
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1.5 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
1. בשלו את הפסטה במים, סננו והניחו בצד
2. טגנו במעט שמן את האורגנו והבזיליקום, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד לשקיפות
3. הוסיפו את הפטריות וטגנו עוד כ-2 דקות
4. הוסיפו את כל יתר התבלינים
5. הוסיפו שמנת קשיו ו-2/3 מיכל שמנת אלפרו, וערבבו היטב. בשלו כמה דקות עד לסמיכות (אידוי הנוזלים)
פשטידת פסטה טבעונית6. ערבבו בקערה את הפסטה המוכנה, רוטב השמנת שזה עתה הכנו, וכ 4-5 כפות קמח (להתחיל עם 4 ולערבב, אם יש צורך להוסיף סמיכות- הוסיפו עוד כף)
7. שמנו תבנית, צקו מהתערובת עד למחצית הגובה של התבנית, סדרו שכבה של פרוסות עגבנייה/חצאי שרי
פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים8. צקו מעל את יתר התערובת שמנת-פסטה, סגרו בשכבה של 1/3 מיכל שמנת סויה (כדי להימנע מקצוות פסטה שיתקשו במהלך האפייה)
פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים9. הניחו מעל פרוסות עגבנייה/חצאי שרי ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה

לאחר שמוכן, הניחו בצד לצינון והתייצבות (חשוב, אחרת הפשטידה תתפרק)
פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביציםפשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים

בתיאבון!!

קטגוריות: מתכונים "חלביים" טבעוניים, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , | השארת תגובה

ניווט ברשומות

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International