טיפים לשדרוג אוכל הודי טבעוני

איך להכין רוטב טיקה מסלה קרמי וטבעוני? לחצו כאן

מה לעשות כדי שהתבשיל ההודי יצא טעים ועשיר כמו בהודו? 

לבצל המגורר תפקיד חשוב ביצירת רוטב סמיך וחלק

לבצל המגורר תפקיד חשוב ביצירת רוטב סמיך וחלק

1. להוסיף לו צרור של כוסברה טריה קצוצה
2. לא לחסוך בתבלינים
3. לפני הכל לטגן את התבלינים השלמים (כגון: זרעי חרדל, זרעי כמון, מקל קינמון, ציפורן, הל)
4. להוסיף בעת הבישול שמנת קשיו
5. להשתמש באבקת קארי איכותית (מחנויות תבלינים הודיות)
6. להשתמש בעלי קארי (מה שמכונה קארי-פאתא, הסבר למטה)
7. להשתמש בבצל מגורר ולא קצוץ

אפקט הכוסברה 

מיסודות המטבח ההודי: הוד מעלתה הכוסברה

מיסודות המטבח ההודי: הוד מעלתה הכוסברה

המטבח ההודי מלא בעושר של טעמים וריחות מעוררי תיאבון, אולם יש תבלין שמופיע בכל תבשיל הודי: הכוסברה הטרייה. הכוסברה תמיד תהיה שם, בין אם כקישוט, כתבלין או כמרכיב עיקרי, והיא ללא ספק הכוכב של המטבח ההודי. פעמים רבות כל מה שהתבשיל שלכם צריך על מנת "להמריא" הוא צרור שלם וקצוץ של כוסברה טרייה!

איך לבשל עם עלי קארי? 

יש לייבש לפני השימוש

עלי קארי פאטה – טעם הודי עמוק

עלי קארי אינם דבר נפוץ בישראל, וניתן להשיגם בעיקר באזורים בהם יש התיישבו העולים שהגיעו מהודו (כמו למשל רמלה, גבעת כוח ואזור דימונה). אני מצטיידת בקארי פאתא טרי בחנות התבלינים ההודית פפריקה, שנמצאת בשוק רמלה (שם גם ניתן להשיג את אבקת קארי מצוינת וטרייה). אפשר גם לקנות בזול עלי קארי פאטה במסעדה ההודית הצמחונית המעולה מהרג'ה שברחוב הרצל ברמלה. עלי הקארי, המכונים גם "קארי-פאתא" (karipatta), נותנים טעם הודי עמוק, אותנטי ומלא נוסטלגיה לתבשילים הודים ולמטוגנים בסגנון פאקורה וסאמוסה. אפשר להוסיף אותם בתחילת הבישול או במהלכו וכדי לשמר אותם אפשר ליבש אותם בתנור כשהם טריים ולשמור בקופסה סגורה.

למתכונים הודים אותנטיים לחצו כאן

מודעות פרסומת
19 תגובות

19 מחשבות על “טיפים לשדרוג אוכל הודי טבעוני

  1. סיגל

    היי, יופי של אתר 🙂 אשמח לדעת על איזה חום ולכמה זמן את מייבשת את עלי הקארי בתנור?

    המון תודה!

    • היי סיגל, תודה 🙂 עד היום עשיתי את זה בטוסטר אובן ולכן לא אוכל לתת לך טמפ' מדויקת. הייתי אומרת חום בינוני. מבחינת זמן- עד שהעלים נהיים קריספיים, נראה לי סביב החצי שעה, אולי יותר

  2. סיגל

    תודה רבה! השבוע אני ברמלה ואצטייד בעלים ובתבלינים, הבלוג שלך בהחלט עושה חשק לבשל! 🙂

    • 🙂 ממליצה מאוד על הקארי מדראס שמוכרים ב"פפריקה", זו אבקת הקארי הכי איכותית וטעימה שראיתי בארץ, ויש להם גם פיקלז הודים טובים…

  3. סיגל

    שוב תודה, את נהדרת! בקארי מדראס משתמשים במקום קארי רגיל או שזה למתכונים מיוחדים שמצויין במפורש קארי מדראס?

    • בשמחה 🙂 קארי מדראס זו אבקת קארי לכל דבר ועניין שמתאימה למתכונים בהם יש צורך בקארי רגיל. הוא מוכר אותה במשקל, 3 או 5 שקלים ל100 גרם אם אני זוכרת נכון.

    • ועוד דבר- אם ל"פפריקה" לא יהיה עלי קארי-פאטא, ניתן לקנות עלי קארי פאטא במכולת/מסעדה ההודית מהרג'ה שברחוב הרצל, ממש קרוב לשוק רמלה (מרחק הליכה קצר)

  4. סיגל

    נהדר תודה! גם לשם תכננו להגיע…

  5. סיגל

    היינו, קנינו, עכשיו רק נשאר להכין! 🙂 באמת בפפריקה לא היו עלי קארי טריים אבל קצת במעלה השוק כשפונים ימינה באחת הסמטאות יש חנות תבלינים קצת מוסתרת אבל יש להם מלא עלי קארי טריים! (לא שמתי לב לשם החנות לצערי). מקווה להכין ממטעמייך בסוף השבוע הקרוב, מבטיחה לדווח, והמון המון תודה!!

  6. עטרה

    היכן ניתן להשיג בצפון. את עלה הקארי

  7. עטרה

    היכן ניתן להשיג את עלה הקארי בצפון

    • מורן קושניר

      אני לא מכירה מקומות בצפון
      אבל היכן שיש הודים, יש את עלי הקארי הללו

  8. הדסה

    כפר יובל צפונית לקרית שמונה זה ישוב של יוצאי קוצ'ין, אולי הם יודעים איפה למצוא תבלינים הודים בצפון

  9. עלי קארי או בשם המקורי בפלה גדל בדרום מערב הודו. יהודים שהגיעו מקוצ'ין מגדלים את השיח ליד ביתם והוא משמש לרטבים ולקציצות. המעוניינים לייבש את העלים, אין צורך להכניסם לטוסטר אובן וכו' פשוט לשטוף היטב וליישב. העלים מתייבשים לשים אותם בכלי יבש או בשקית. לפני השימוש למולל את העלים.

  10. שירלי

    היי לכולם אני בעלת חנות תבלינים הודים באשדוד ניתן למצוא אצלי בחנות עלי קרי בחינם!! רח' דב גור שוק ו' אשדוד

    • אלכסנדרה

      הי שירלי, מה שם החנות בשוק ו' באשדוד?

  11. שירלי

    היי לכולם אני בעלת חנות תבלינים הודים באשדוד ניתן למצוא אצלי בחנות עלי קארי בחינם!! רח' דב גור שוק ו' אשדוד

  12. יניב

    קל מאד לגדל קארי אפילו בעציץ קטן. קל גם להנביט מזרעים שקוטפים מהעץ וחשוב לא להתעכב בין הקטיף לזריעה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: