איך להכין רוטב טיקה מסלה קרמי וטבעוני? לחצו כאן
מה לעשות כדי שהתבשיל ההודי יצא טעים ועשיר כמו בהודו?
1. להוסיף לו צרור של כוסברה טריה קצוצה
2. לא לחסוך בתבלינים
3. לפני הכל לטגן את התבלינים השלמים (כגון: זרעי חרדל, זרעי כמון, מקל קינמון, ציפורן, הל)
4. להוסיף בעת הבישול שמנת קשיו
5. להשתמש באבקת קארי איכותית (מחנויות תבלינים הודיות)
6. להשתמש בעלי קארי (מה שמכונה קארי-פאתא, הסבר למטה)
7. להשתמש בבצל מגורר ולא קצוץ
אפקט הכוסברה
המטבח ההודי מלא בעושר של טעמים וריחות מעוררי תיאבון, אולם יש תבלין שמופיע בכל תבשיל הודי: הכוסברה הטרייה. הכוסברה תמיד תהיה שם, בין אם כקישוט, כתבלין או כמרכיב עיקרי, והיא ללא ספק הכוכב של המטבח ההודי. פעמים רבות כל מה שהתבשיל שלכם צריך על מנת "להמריא" הוא צרור שלם וקצוץ של כוסברה טרייה!
איך לבשל עם עלי קארי?
עלי קארי אינם דבר נפוץ בישראל, וניתן להשיגם בעיקר באזורים בהם יש התיישבו העולים שהגיעו מהודו (כמו למשל רמלה, גבעת כוח ואזור דימונה). אני מצטיידת בקארי פאתא טרי בחנות התבלינים ההודית פפריקה, שנמצאת בשוק רמלה (שם גם ניתן להשיג את אבקת קארי מצוינת וטרייה). אפשר גם לקנות בזול עלי קארי פאטה במסעדה ההודית הצמחונית המעולה מהרג'ה שברחוב הרצל ברמלה. עלי הקארי, המכונים גם "קארי-פאתא" (karipatta), נותנים טעם הודי עמוק, אותנטי ומלא נוסטלגיה לתבשילים הודים ולמטוגנים בסגנון פאקורה וסאמוסה. אפשר להוסיף אותם בתחילת הבישול או במהלכו וכדי לשמר אותם אפשר ליבש אותם בתנור כשהם טריים ולשמור בקופסה סגורה.
היי, יופי של אתר 🙂 אשמח לדעת על איזה חום ולכמה זמן את מייבשת את עלי הקארי בתנור?
המון תודה!
היי סיגל, תודה 🙂 עד היום עשיתי את זה בטוסטר אובן ולכן לא אוכל לתת לך טמפ' מדויקת. הייתי אומרת חום בינוני. מבחינת זמן- עד שהעלים נהיים קריספיים, נראה לי סביב החצי שעה, אולי יותר
תודה רבה! השבוע אני ברמלה ואצטייד בעלים ובתבלינים, הבלוג שלך בהחלט עושה חשק לבשל! 🙂
🙂 ממליצה מאוד על הקארי מדראס שמוכרים ב"פפריקה", זו אבקת הקארי הכי איכותית וטעימה שראיתי בארץ, ויש להם גם פיקלז הודים טובים…
שוב תודה, את נהדרת! בקארי מדראס משתמשים במקום קארי רגיל או שזה למתכונים מיוחדים שמצויין במפורש קארי מדראס?
בשמחה 🙂 קארי מדראס זו אבקת קארי לכל דבר ועניין שמתאימה למתכונים בהם יש צורך בקארי רגיל. הוא מוכר אותה במשקל, 3 או 5 שקלים ל100 גרם אם אני זוכרת נכון.
ועוד דבר- אם ל"פפריקה" לא יהיה עלי קארי-פאטא, ניתן לקנות עלי קארי פאטא במכולת/מסעדה ההודית מהרג'ה שברחוב הרצל, ממש קרוב לשוק רמלה (מרחק הליכה קצר)
נהדר תודה! גם לשם תכננו להגיע…
היינו, קנינו, עכשיו רק נשאר להכין! 🙂 באמת בפפריקה לא היו עלי קארי טריים אבל קצת במעלה השוק כשפונים ימינה באחת הסמטאות יש חנות תבלינים קצת מוסתרת אבל יש להם מלא עלי קארי טריים! (לא שמתי לב לשם החנות לצערי). מקווה להכין ממטעמייך בסוף השבוע הקרוב, מבטיחה לדווח, והמון המון תודה!!
בשמחה 🙂 ואשמח לשמוע איך יצא!
היכן ניתן להשיג בצפון. את עלה הקארי
היכן ניתן להשיג את עלה הקארי בצפון
אני לא מכירה מקומות בצפון
אבל היכן שיש הודים, יש את עלי הקארי הללו
כפר יובל צפונית לקרית שמונה זה ישוב של יוצאי קוצ'ין, אולי הם יודעים איפה למצוא תבלינים הודים בצפון
עלי קארי או בשם המקורי בפלה גדל בדרום מערב הודו. יהודים שהגיעו מקוצ'ין מגדלים את השיח ליד ביתם והוא משמש לרטבים ולקציצות. המעוניינים לייבש את העלים, אין צורך להכניסם לטוסטר אובן וכו' פשוט לשטוף היטב וליישב. העלים מתייבשים לשים אותם בכלי יבש או בשקית. לפני השימוש למולל את העלים.
היי לכולם אני בעלת חנות תבלינים הודים באשדוד ניתן למצוא אצלי בחנות עלי קרי בחינם!! רח' דב גור שוק ו' אשדוד
הי שירלי, מה שם החנות בשוק ו' באשדוד?
היי לכולם אני בעלת חנות תבלינים הודים באשדוד ניתן למצוא אצלי בחנות עלי קארי בחינם!! רח' דב גור שוק ו' אשדוד
קל מאד לגדל קארי אפילו בעציץ קטן. קל גם להנביט מזרעים שקוטפים מהעץ וחשוב לא להתעכב בין הקטיף לזריעה.