מאפה תרד טבעוני

להכנה מהירה ופשוטה של 5 מאפים טעימים, פריכים, דלי שומן וכמובן טבעוניים

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מרכיבים:
חבילת עלי פילו קפואים מהסופר (זכרו להוציא אותם מהמקפיא להפשרה כ-12 שעות במקרר או כ 3 – 4 שעות בטמפרטורת החדר)
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם תרד קצוץ (*ניתן להמיר חלק מהתרד בבצל קצוץ: 300 גרם תרד ו-2 בצלים קצוצים גדולים)
1 כפית שטוחה זרעי כמון (אופציונאלי, אפשר להחליף באבקת כמון)
2 כפיות שום כתוש
1 כפית תבלין קציצות (אפשר להחליף באבקת כמון או באבקת כורכום)
3 כפיות פפריקה מתוקה
5 כפות פירורי קשיו (קשיו טחון ללא נוזלים)
6 כפות טחינה גולמית או 5 כפות קמח חומוס (ממליצה על השימוש בטחינה, פחות דומיננטית בתוצר הסופי)
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח

אופן  ההכנה:
*מומלץ להכין את המלית בסיר עמוק או בווק בגלל הנפח הרב של עלי התרד בתחילת הבישול

המלית:
לחמם מעט שמן במחבת
לטגן את זרעי הכמון למשך כמה שניות (אם בחרת להשתמש באבקת כמון יש להוסיפה בהמשך ולא בשלב זה)
להוסיף את הבצל ולטגן מעט
להוסיף את השום ולטגן עד שהבצל שקוף
להעביר למחבת/סיר את עלי התרד ולטגן מכוסה על אש נמוכה למשך כ-10 דקות ולבחוש מידי פעם – מאפשר לשמור את החום בתוך הסיר וכך לזרז את הבישול של עלי התרד


להסיר את המכסה, לבשל עוד כשתי דקות ובאמצעות מצקת להוציא מקסימום מהנוזלים שהצטברו בסיר (אם נשארים מעט נוזלים זה בסדר)

להוסיף: פפריקה, מלח, תבלין קציצות / אבקת כמון / אבקת כורכום ולערבב היטב
להוריד מהאש, לצנן מעט ולהוסיף טחינה גולמית או קמח חומוס וגם פירורי קשיו, ולערבב היטב

הרכבת המאפה:
להכין: קערית ובה 5 כפות שמן זית ומברשת-אפייה, תבנית משומנת ולחמם תנור ל-180 מעלות
לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה
להניח מעליו דף אחד של בצק פילו
באמצעות המברשת לשמן קלות את דף הפילו – אין צורך לשמן את כל הדף, מספיקות רק נגיעות של המברשת בחלקיו השונים
להניח דף פילו נוסף ולשמן באותו האופן
כ-3 סנטימטרים מקצה הדף לסדר את המלית על הפילו לאורך בצורת נחש, מהקצה העליון ועד התחתון
לגלגל את דפי הפילו כך שיכסו את המלית לכל אורכה, ולהוסיף ולגלגל עד הסוף (עד שנוצר מעין גליל של תרד)


אם התבנית לא ארוכה מספיק, חתכו את גליל התרד לשניים והניחו על התבנית המשומנת
הברישו את החלק העליון של המאפה בשמן זית
והכניסו לתנור לכ-15 דקות או עד שהמאפה משחים
בורקס תרד טבעוני


2 תגובות

2 מחשבות על “מאפה תרד טבעוני

  1. טל

    זה לא המתכון הראשון שאני מנסה כאן ולכן לא ההצלחה היחידה. בכל פעם אני מחליטה לקחת קפיצה של אמונה למתכון לא מוכר עם טעמים שונים מאלו שהייתי בוחרת מהנסיון המועט שלי וזוכה לפרס גדול, כמו קיפולי נייר שמתחילים בדף שטוח ואחרי הוראות, שלא רואים את סופן, מגיעים פתאום לאיזו חיה תלת מיימדית, שיכולה להזיז זנב או כנפיים. ואם להתרכז בעיקר, חשוב להבהיר למי שחושב לנסות את המתכון, שזה לא תחליף לבורקס תרד וגבינה. מדובר במנה שמבחינת הכובד שלה קרובה יותר לתחושה של מנה בשרית, בלי הקטע של ההתעללות והצער, הטעם עמוק ועשיר ויכול לשמש מנה עיקרית משביעה וטובה לצד איזה סלט מרענן. בימים אלו של חורף כשבחלון חובזות מחייכות, נראה לי שיש גם אפשרות להחליף את התרד בהן, אבל לא ניסיתי. למי שיש זמן שווה לבדוק את האופציה המוזילה הזו. תודה רבה על עוד מתכון מנצח שלא מנסה להידמות או להחליף משהו אחר אלא עומד בפני עצמו בגאון. יש לך את זה מורן!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: