מתכון פשוט למנה ראשונה עשירה ומיוחדת
כמויות להכנת 5 יחידות דלעת ערמונים ממולאות (10 חצאים):
מרכיבים:
10 חצאי דלעת ערמונים מרוקנים מהגרעינים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית גדושה שום כתוש
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
230 גרם פטריות (טריות או משומרות)
2 כפיות סילאן
מלח ופלפל על פי הטעם
שמן זית להברשת הדלעת
אופן ההכנה:
חממו תנור ל180 מעלות
הברישו את חצאי הדלעת בשמן זית, ותבלו במלח ופלפל על פי הטעם
אפו בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, עד שבשר הדלעת רך. כבו את התנור והניחו בצד
להכנת המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו את הבצל היטב על אש גבוהה עד להזהבה:
הוסיפו שום כתוש ואגוז מוסקט וערבבו היטב
הוסיפו את הפטריות צרבו את הפטריות והבצל כ2-3 דקות (עדיין על אש גבוהה)
הנמיכו את האש והוסיפו את הסילאן, טעמו והוסיפו ומלח ופלפל על פי הטעם
ערבבו היטב וכבו את האש
ההרכבה:
מלאו כל חצי דלעת במלית
טפטפו מעט שמן זית מעל כל חצי דלעת
ואפו עוד כ5-10 דקות בתנור ב180 מעלות
בתיאבון:
מה אפשר להוסיף למלוי כדי שזה תהיה ארוחה לאכלנית קטנה מאוד?
נורית יקרה,
אפשר למלא את הדלעת ערמונית באורז לבן או מלא מבשל,שעורבב עם קצת סילאן ושום ולאפות עוד קצת אחרי שהדלעת אפויה; אפשר להקפיץ במחבת פתיתי סויה עם עשבי תיבול ורוטב סויה ואז למלא את הדלעת האפויה ואפשר לאכול את הדלעת אפויה עם שמן זית, מלח ופלפל, ללא מילוי,זה גם מעדן
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
חשבתי שאני לא אוהבת דלעת אבל גדלה לה דלעת הפתעה בגינה והחלטתי לנסות מתכון שלך
כי לא היה מתכון מכאן שניסיתי ולא היה טעים ומיוחד.
היה מאוד טעים, מחמם וממלא. ההסברים המפורטים שלך מונעים טעות ושילובי הטעם מביאים לתוצאות גורמה נפלאות!
המלצתי גם בקבוצה הטבעונית בפייסבוק.
טל יקרה, בשמחה רבה 🙂 ותודה שחזרת לפדבק!
אני קניתי היום פעם ראשונה את הדלעת
אנסה את המתכון עם מילוי הפטריות נשמע מעניין
האם מגישים חם?
תודה
כן
לא ישר מהמקרר
מתכון מושלם, גם טעים, גם טבעוני. כל ביס הנאה!!
איזה יופי של מתכון! תודה רבה!
😃
אני מכינה אותה מוברשת בשמן זית וקינמון אפויה בתנור .ממש מעדן.אפשר אפילו להכין במיקרוגל
אני מוציאה את הגרעינים, שכידוע הם מאוד בריאים, מלאים אבץ, שוטפת ושמה בתבנית ליד דלעת הערמונים. מלח ושמן זית, והם יוצאים קריספיים ומה זה טעימים………………….
נשמע טוב! אנסה