מגמת הטבעונות ההולכת וגדלה בישראל פותחת בפנינו יותר ויותר אפשרויות חדשות, שפעם חשבנו שהן בלתי אפשריות: אפייה ללא ביצים
אז לכל האלרגים והאלרגיות לביצים, לכל מי שבחרו להוציא ביצים מהתפריט מטעמי בריאות או מטעמי מוסר
מסתבר שיש יותר ויותר דרכים לאפות ולבשל ללא ביצים, הנה כמה מהמוצלחות:
1. טופו: 100-80 גרם טופו גולמי מחליף ביצה אחת, מתאים בעיקר לפשטידות. ממליצה לרסק את הטופו בבלנדר רגיל/מוט עם: 1.5 כף שמן, חצי כף מיץ לימון (מנטרל טעם לוואי), שליש כוס מים. אם המרקם מוצק מידי הוסיפו עוד מעט שמן/מים עד לקבלת מרקם חלק. דוגמאות לשימוש בטופו בפשטידות:
פשטידת פטריות ועשבי תיבול קרמית וטבעונית
קיש פטריות ובצל טבעוני
פאי ברוקולי
מאפה תרד בעלי פילו
2. הדבקה באמצעות טחינה: תלוי בכמות שברצונך להדביק: יש להוסיף 2-4 כפות טחינה ולערבב היטב את מרכיבי הפשטידה, קציצה, לביבה, המבורגר. באורח פלא לתוצר הסופי אין טעם של טחינה! ראו מתכון להכנת קציצות עם טכניקת הדבקה זו
3. התפחת עוגה בחושה באמצעות חומץ (כן, קראת נכון!): שילוב של חומץ וסודה לשתייה מתפיח את העוגה ונותן את אפקט האווריריות של הביצה, ראו מתכון להכנת עוגת שוקולד הורסת ובה חומץ שלא הורס כלום 🙂
4. רסק תפוחים: 60 גרם רסק תפוחים+1 כף שמן מחליף ביצה אחת (מתאים לעוגות בחושות)
5. בננה: חצי בננה מחליפה ביצה בעוגה בחושה/לחם
6. הדבקה על בסיס עדשים (ותודה לעיתונאית הקולינארית אורי שביט על שהפיצה את צורת ההדבקה המעולה הזאת):
מרכיבים: 1.5 כוסות מידה עדשים כתומות לאחר שהושרו במים במשך 12 שעות + 1 עגבנייה בינונית חתוכה לרבעים (זוהי כמות מתאימה להכנת 15 לביבות).
אופן ההכנה: לטחון בבלנדר את העדשים הכתומות שהושרו במים יחד עם העגבנייה החתוכה ומעט מאוד מים (מומלץ לנער את הבלנדר תוך כדי פעולה ולא להוסיף יותר מים). התוצאה אמורה להיות משחה שלא נוזלת בקלות כאשר מטים את הבלנדר. ערבבו את משחת העדשים עם יתר המרכיבים. ראו מתכון להכנת לביבות עם טכניקת הדבקה זו. שימו לב שלתוצר הסופי אין כל טעם של עדשים
להדבקת פירורי לחם כציפוי לשניצל טבעוני, לירקות, לכדורי אורז וכו'- ממליצה על תערובת קמחים לטמפורה אותה ניתן לרכוש בסופר, בחנויות טבע ובחנויות אסייתיות. מערבבים אותה עם מים קרים על פי ההוראות והיא מדביקה יופי
הי מורן עוד דרך מצוינת להדבקה היא זרעי פשתן טחונים עם מעט מים..מדביק מוצלח ביותר.
בהחלט מדביק, אני פשוט לא אוהבת את המרקם המעט צמיגי שמתקבל
בהחלט מדביק, אני פשוט לא אוהבת את המרקם המעט צמיגי שמתקבל
אם מישהו מחפש תחליפי ביצים הוא יכול להשתמש בשמן זרעי ענבים השמן משמש גם כתחליף מצוין לביצים, ומאחד את המרקם במיונז וברטבים שונים שניתן לקרר מבלי הפחד שיאבדו ממרקמם.
כמה גבינה שווה לביצה אחת?
איזו גבינה?