קציצות חציל ותפוח אדמה אפויות

מנה לכ-12 קציצות נימוחות

מרכיבים:
1 חציל גדול (עדיף חציל באלאדי)
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 תפו"א גדול מגורר
2 בצל ירוק
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח חומוס
3 כפות טחינה גולמית (הכרחי להדבקת הקציצה)
1 כפית כמון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית קארי
1 כפית מלח
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן
פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לאפות את החציל בתנור או על הגז עד שהפנים רך
להוציא את החלק הפנימי של החציל, לצנן, לסחוט היטב (אפשר דרך מסננת) ולקצוץ את החציל
לערבב בקערה את פיסות החציל עם הכוסברה והפטרוזיליה
על אש קטנה לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף שום, רוטב סויה ואת התבלינים הטחונים
כשהבצל נהייה שקוף, להוריד מהאש, להעביר לקערה של החציל ועשבי התיבול ולהוסיף:
תפוח אדמה, קמח חומוס, מלח וטחינה ולערבב היטב (אפשר לטחון במיקסר)
לחמם תנור ל- 200 מעלות
לשמן נייר אפיה על תבנית
להעמיס כף סטנדרטית מהתערובת, לסדר קציצות על נייר האפייה ולהכניס לתנור
מומלץ להפוך אחרי כ- 20 דקות
לאפות עד להזהבה

 

תגובה אחת

מחשבה אחת על “קציצות חציל ותפוח אדמה אפויות

  1. שרונה

    נשמע מעולה אנסה את המתכון לחג

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: