לביבות טבעוניות לחנוכה

למרות שהתזונה הטבעונית כוללת בתוכה אינסוף יתרונות: היא בריאה, מגוונת, מוסרית, אקולוגית ומרכיביה זולים יחסית, רבים עדיין לא מבינים את פשר המגמה החזקה שמתרחשת בימינו בארץ (ובעולם), במסגרתה אלפים מוותרים על צריכת מוצרים מן החי ומתחילים להקפיד על הדבר הבסיסי ביותר בהוויה שלנו- המזון אותו אנו מכניסים ומכניסות לגופנו.
לאחר שגיליתי את התזונה הטבעונית על המגוון הקולינארי העצום והמרתק שלה ועל יתרונותיה הבריאותיים הרבים (הרזיה, תחושת ערנות וקלילות, חיסכון כלכלי ועוד) אין סיכוי שאשוב לאכול מוצרים מהחי, כלפיהם רבים בעולם הרפואה מפנים אצבע מאשימה כאחראיים על המחלות הקשות ביותר בדור שלנו, וכידוע, הפקתם של מוצרים מהחי כרוכה בסבל עצום לחיות חפות מפשע.
על כן, בחג החנוכה החלטתי שלא להסתפק בסופגניות (שמרביתן פרווה ונטולות ביצים), ונכנסתי למטבח עם החלטה נחושה- להכין לביבות טבעוניות מושלמות ולא כאלה שאפשר "לוותר להן" כי הן בלי ביצים… איך בלי ביצים תשאלו? את טכניקת ההדבקה המופלאה למדתי מאורי שביט העיתונאית הקולינארית ובעלת הבלוג המצוין: "טבעוניות נהנות יותר", ואת השאר אני המצאתי.
גאה להגיש לכן/ם כאן מתכון מעולה ללביבות תפו"א, בטטה וכרישה שמתאימות לאכילה גם עם סוכר וגם עם מלח, ויכולות לשמש עבורכם/ן בסיס להכנת מגוון סוגי לביבות ללא ביצים.
היתרון של הלביבות הללו הוא שהן טעימות להפליא ומכילות מרכיבים בריאים נטולי כולסטרול. החיסרון היחיד שהן לא יכולות להיעשות באופן ספונטאני. יש להשרות עדשים כתומות במים למשך 12 שעות לפחות (אפשר גם 24 שעות, אך אז מומלץ להחליף מים לפחות פעם אחת ולשמור במקרר כדי שלא יתסוס)

מצרכים ל-20 לביבות קטנות:
1 תפוח אדמה בינוני מגורר בפומפייה וסחוט דרך מסננת
1 בטטה בינוניות מגוררת בפומפייה
1.5 כוסות מידה עדשים כתומות לאחר שהושרו במים
1 עגבנייה בינונית חתוכה לרבעים
3/4 גבעול כרישה קצוץ
1 בצל סגול קטן מגורר בפומפייה וסחוט דרך מסננת
מעט שמן זית
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפיות בזיליקום מיובש (אופציונאלי)
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. לטחון בבלנדר את העדשים הכתומות שהושרו במים יחד עם העגבנייה החתוכה ומעט מאוד מים, מומלץ לנער את הבלנדר תוך כדי פעולה ולא להוסיף יותר מים. התוצאה אמורה להיות משחה שלא נוזלת בקלות כאשר מטים את הבלנדר.
  2. לערבב בקערה את כל המרכיבים יחד עם משחת העדשים הכתומות
  3. לחמם שמן עמוק בסיר/מחבת
  4. באמצעות כפית להדק מהתערובת על כף סטנדרטית ולצקת לתוך השמן הרותח

 

2 תגובות

2 מחשבות על “לביבות טבעוניות לחנוכה

  1. Silvi

    אפשר לאפות אותן ?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: