מרכיבים:
כחצי חבילת דפי לזניה
1 חבילת טופו של 300 גרם מרוסק בבלנדר עם 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ו-2 כפות מים – לטחון הכל יחד עד שהופך לקרם מוצק
2 שיני שום קצוצות
עלי תרד קצוצים מ- 2 חבילות תרד גדולות
2 בצלים קצוצים (עדיף סגולים)
1 חבילה פטריות טריות או משומרות פרוסות
800 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפיות בזיליקום מיובש
2 כפיות אורגנו מיובש
2 כפיות שטוחות אגוז מוסקט טחון
2 כפיות תימין
10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונאלי)
1 כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף או פטריות (מומלץ להתחיל עם כף אחת, לקראת הסוף לטעום את המלית ובמידה ויש צורך- להוסיף עוד קצת ולהמשיך בבישול)
כ-2 כפיות סוכר
3 כפות שמן זית
מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שלב 1: רוטב עגבניות. עדיף להתחיל אותו כמה שעות לפני הבישול ולהשאיר אותו להתבשל על אש קטנה. ככל שהרוטב מתבשל יותר זמן הוא יותר טעים, יחד עם זאת, ניתן להסתפק גם 30 דקות בישול.
העבירו את העגבניות המרוסקות לסיר
והוסיפו שום, מלח, פלפל, 1 כפית אורגנו, חצי כפית בזיליקום, 1 כפיות תימין, 3/4 כפית סוכר ופטריות.
הביאו לרתיחה וכסו
בסוף הבישול, הרוטב צריך להיות נוזלי (אם יותר מידי נוזלים התאדו במהלך הבישול- הוסיפו מים רותחים והשאירו על האש עוד קצת).
חממו תנור ל- 180 מעלות
שלב 2: המלית
- בתוך ווק/מחבת גדולה טגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות
- הוסיפו את הבצל הקצוץ, מעט מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים ומזרז את טיגון הבצל)
- הוסיפו את התרד הקצוץ ואדו אותו עד שהנפח יורד ויש הרבה נוזלים בווק
- הוציאו באמצעות מצקת את הנוזלים מהווק
- הוסיפו את הטופו המרוסק וערבבו היטב
- הוסיפו אורגאנו, בזיליקום מיובש, אבקת מרק, 3 כפות זמן זית, אגוז מוסקט, פלפל
בשלב זה המלית אמורה להיות עם מעט מאוד נוזלים (במידה ויש הרבה נוזלים, הוציאו אותם באמצעות מצקת)
להוריד מהאש
שלב 3: הרכבת הלזניה (הרעיון הוא שדפי הלזניה יתבשלו מהנוזלים של רוטב העגבניות, על כן יש לשים כמות מספקת של רוטב אך לא יותר מידי, כדי שהלזניה לא תהיה נוזלית)
- צקו שכבה של כסנטימטר רוטב עגבניות בתבנית
- הניחו עליו שכבה של דפי לזניה
- פזרו מעל שכבה מהמלית תרד-טופו
- צקו שכבת רוטב עגבניות בעובי של כסנטימטר
- חזרו על הפעולה עוד פעם אחת
- אפו במשך כ- 30 דקות עד שדפי הלזניה רכים ואפשר לדקור אותם בקלות עם קיסם
הלזניה הזאת היא אליפות! אין מילים! מתכון נפלא. מומלץ להכין ולתת לה לעמוד לילה במקרר. למחרת היא אפילו יותר טעימה. 🙂
היי איל, שמחה שאהבת 🙂
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? המתכון נשמע אדיר אבל אני לא נוגעת בדבר הזה…
היי נגה, את יכולה פשוט להשמיט את אבקת המרק. כנראה יהיה צריך להוסיף עוד מלח, אבל זה לגמרי עניין של טעם אישי
פעם שניה שהלזניה מצליחה להדהים! תודה על הנפלאות!
תודה על הפידבוק 🙂
היי, מורן.
הבלוג שלך מדהים ומעורר השראה, ויש בו הרבה מתכונים שנכנסו לרשימת המתכונים שאנסה.
לגבי המתכון הזה, האם את יודעת אם אפשר להחליף את התרד הטרי במדליוני תרד קפואים? אם כן – מהי כמות הקפואים שתתאים לשתי חבילות התרד שבמתכון?
תודה.
היי יעל, תודה רבה על המחמאות 🙂 לצערי אין לי תשובה כיוון שמעולם לא השתמשתי במדליוני תרד ואינני יודעת מה המרקם שלהם ואיך להשוות אותם לעלי תרד טריים (שהם מלאי מים). כאלתור וניסוי הייתי שמה כמחצית הכמות, מתוך הנחה שבמדליוני התרד יש הרבה פחות נוזלים מאשר התרד הטרי, אבל זה רק ניחוש.
אפשר להחליף על הבזיליקום המיובש בטרי או לוותר על הבזיליקום
אפשר טרי ואפשר לוותר. זו לא כמות משמעותית במתכון
הלאזניה כל כך , כל כך מעולה שצריך להמציא שם חדש למילה טעים , את מדהימה !!!!
🙂
(:
הי מורן, המתכון נשמע מעולה ואני מתכוונת לנסות. לאיזה גודל של תבנית הכמויות האלו?
היי,
אין לי את המידות של התבנית, אבל מדובר בתבנית מרובעת בגודל בינוני-גדול
הכנו את הלזניה, וכמו שהציעו בתגובות – הכנו בבוקר ושמנו במקרר ואפינו רק בערב. יצא מושלם. הולכת להכין אותה שוב בקרוב
לזניה מעולה!!
לזניה מצוינת. הכנתי כבר 4 פעמים.
תמיד מצליחה. עוברת טוב הקפאה.
היי סמדר, תודה על הפידבק 🙂