מאטאר פאניר טבעוני

מתכון למאכל הודי הנפוץ בכל רחבי תת היבשת, הרמוניה של טעמים ברוטב הודי עשיר וסמיך. המתכון אינו חריף כלל, ולמי שאוהב/ת חריף פשוט הוסיפו צ'ילי על פי המידה שבגוף המתכון
מטר פניר טבעוני
להכנת 8 מנות: 

מצרכים:
1 בצל גדול מגורר (עדיף סגול)
4-3 כפות שמן
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי חרדל צהוב/שחור
1 מקל קינמון
1.5 כפות גדושות עלי קארי-פאטא (אופציונאלי אך מומלץ)
2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות גדושות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
5 כפות אבקת קארי איכותית
רבע כף שטוחה סוכר לבן
צרור כוסברה טרייה קצוצה
3 כוסות שמנת קשיו (לטחון בבלנדר/מעבד מזון 1.5 כוסות קשיו ו-2 כוסות מים עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי)
חצי צ'ילי אדום קטן מיובש בלי הזרעים (אופציונאלי, להוספת חריפות). מי שאוהב/ת מאוד חריף- הוסיפו צ'ילי קטן שלם (ללא הזרעים)
6 כפות רוטב סויה  (בפסח: ותרו על הסויה ובמקומה הוסיפו מלח על פי הטעם)
מלח לפי הטעם
600 גרם טופו חתוך לקוביות (2 חבילות)- **אם את/ה לא רוצה להשתמש בטופו אפשר להחליף אותו ב4-5 תפו"א בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, ואז תקבל/י תבשיל לא פחות טעים בשם אלו מאטאר (תבשיל תפוחי אדמה ואפונה בעל אותו רוטב עשיר וסמיך). את תפוחי האדמה הוסיפו לתבשיל ביחד עם האפונה.
4 כוסות אפונה קפואה- להשרות במים רותחים עד להפשרה
חצי כוס חלב קוקוס להכנת הטופו בסגנון פאניר

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב:

1לחמם שמן בסיר על אש נמוכה ולהוסיף: זרעי כמון, זרעי חרדל, עלי קארי-פאטא ומקל קינמון

אם אין בבית זרעי כמון אפשר להוסיף כמון טחון בשלב הבא

אם אין בבית זרעי כמון אפשר להוסיף כמון טחון בשלב הבא

2. לאחר כמה שניות להוסיף את הבצל המגורר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הירוק ולטגן אותם עד שהנוזלים יתאדו
מאטר פניר טבעוני3. להוסיף רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, אבקת קארי, רבע כף שטוחה סוכר ולהביא לרתיחה

להביא לרתיחה לפני הוספת שמנת קשיו

4. להוסיף כוסברה קצוצה, שמנת קשיו, 4 כפות רוטב סויה, כפית מלח, לערבב היטב ולבשל למשך 20 דקות
מאטאר פניר טבעוני
5. להוסיף את האפונה ואת תפוחי האדמה המבושלים וחתוכים לקוביות. לכסות, להביא לרתיחה ולכבות את האש
בשלב זה מומלץ לטעום ולהוסיף מלח / רוטב סויה לפני הטעם (כי האפונה "ממתיקה" את התבשיל)

אם את/ה מעדיפ/ה טופו במקום תפוחי אדמה, אז:

להכנת הטופו בסגנון פאניר:
1. לחמם במחבת שכבה דקה של שמן, להוסיף את הטופו ולטגן תוך ערבוב עד שהדפנות נצרבות היטב


2. להוסיף 2 כפות רוטב סויה, להמשיך לטגן ולהוסיף את חלב הקוקוס

3. לטגן עד שכמעט כל הנוזלים התאדו, להוריד מהאש ולערבב בתוך התבשיל את הטופו עם הנוזלים שנותרו במחבת

את הטופו מומלץ לערבב בתבשיל ממש לפני ההגשה

את הטופו מומלץ לערבב בתבשיל ממש לפני ההגשה

25 תגובות

25 מחשבות על “מאטאר פאניר טבעוני

  1. מיכל

    במילה אחת: מ-ו-ש-ל-ם!!!!

  2. ליהי

    ניסיתי ויצא מעולה. טיפ אישי – במקום טופו (שהוא בכל צורת הכנה עלבון לפאניר) אני מכניסה קציצות ירקות אפויות… כל אחד והקציצות שהוא מכין. את המתכון הזה ספציפית הכנתי כשאמא שלי עשתה לי קציצות אפונה אפויות שבתנור יצאו די יבשות. "פלאק פאניר" הכנתי עם "פאנירים" מבצק דמוי ניוקי, מילאתי באגוז מלך כל ניוקי ויצא נהדר. בקיצור, התבשילים האלה מצויינים להרטבת קציצות שבאפייה יוצאות יבשות.
    תודה על המתכון! הגילוי של שמנת קשיו ממש משדרג.

    • מורן

      אהלן ליהי,
      אני דווקא מאוד אוהבת את הטופו אחרי טיגון בקרם קוקוס, נכון שזה לא פאניר אבל הוא עדיין ערב לחיכי 🙂
      מה שאת מתארת עם הוספת הקציצה מאוד מזכיר את המלאי קופתא הצפון הודי. לפעמים אני עושה את אותו הרוטב של המאטאר פאניר ומגישה אותו עם כדורים העשויים פירה תפו"א ובטטה וממולאים בקשיו, אפונה ועוד דברים טובים (סגורים בקורנפלור ומטוגנים בשמן עמוק).
      מקווה בקרוב להעלות את המתכון המדויק.
      שיהיו ימים נעימים וטעימים
      🙂
      מורן

  3. מירב

    נשמע טעים מאוד 🙂 אם מכינים עם תפו"א במקום הטופו אז חלב הקוקוס מיותר, נכון?

  4. מירב

    עוד 2 שאלות – אפשר להכין מראש ולחמם שוב?

    אפשר לעשות גם עם תפו"א וגם עם קוביות טופו בחלב קוקוס, השילוב עובד ביחד? תודה!

    • היי מירב,
      את השאלה הראשונה, לא כ"כ הבנתי… אשמח להבהרה 🙂
      ולגבי השאלה השנייה- הם לגמרי יכולים ללכת טוב יחד. אבל זה יעשה את המנה יותר "כבדה" בבטן, ולכן הייתי דווקא מציעה לשלב אחד מהם עם ירק כלשהו (לא חייב להיות אפונה. מה שאת אוהבת). אבל מבחינת טעם- זה טעים!

  5. מירב

    תודה על התשובה 🙂

    התכוונתי בשאלה הראשונה – אם אפשר להכין יום לפני/בבוקר ואז בימים לאחר מכן לחמם מנה ולהגיש. יש מאכלים שחייבים לאכול מיד 🙂

  6. דיתה

    יפה רוכשים את העלים?וגם סויה זה ממש לא הודי

  7. שירי

    הכנתי ויצא מעולה! הודי אמיתי! הוספתי גזר מגורד ושמתי פחות קשיו כי רציתי שזה יהיה פחות 'כבד', את הטופו השריתי מספר שעות ברוטב שהכנתי ועיביתי אחכ בחלב סויה כי לא היה לי חלב קוקוס.ויצא אחלה! תודה רבה על המתכון המעולה!

  8. מירב

    המתכון הזה עשה לי חלושעס, חייבת כזה עכשיו!!!

  9. עמית

    מורן אני מודה לך כל כך על המתכון! זו הפעם הראשונה שיוצא לי אוכל הודי אמיתי, אני לא מצליחה להתאפק לא לאכול עד שיבואו האורחים!! :))))

  10. רונה

    הי מורן. המתכון מעולה וכבר הכנתי אותו כמה פעמים. רציתי לדעת – בחנויות הטבע יש מוצר של מחית "קשיו לבן", זו צנצנת המכילה 100% קשיו בצורה של מחית נוזלית, שנראית קצת כמו טחינה גולמית. אני רוצה להשתמש בזה במתכון, במקום לטחון קשיו , רציתי לדעת מה הכמות שאצטרך? (ומן הסתם אצטרך למהול את זה במים, אז כמה מים?) . תודה רבה !

    • מורן קושניר

      היי רונה, שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכון😃
      לגבי המוצר הזה- לא מכירה ולכן אין לי מושג כמה לשים ממנו. פשוט תשימי ותטעמי מהמחבת עד שיראה לך מספיק

  11. רונה

    אפשר לשמור במקרר את שמנת הקשיו למשך יומיים לאחר ההכנה שלה , ורק אז להשץמש בה במתכון?

  12. מירב

    למה הכוונה חלב קוקוס? נוזל קוקוס או קרם קוקוס?

    • מורן קושניר

      היי, אפשר כל סוג. תלוי בך. כמובן שקרם הקוקוס טעים יותר (אבל שמן יותר)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: