מתכון למאכל הודי הנפוץ בכל רחבי תת היבשת, הרמוניה של טעמים ברוטב הודי עשיר וסמיך. המתכון אינו חריף כלל, ולמי שאוהב/ת חריף פשוט הוסיפו צ'ילי על פי המידה שבגוף המתכון
להכנת 8 מנות:
מצרכים:
1 בצל גדול מגורר (עדיף סגול)
4-3 כפות שמן
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי חרדל צהוב/שחור
1 מקל קינמון
1.5 כפות גדושות עלי קארי-פאטא (אופציונאלי אך מומלץ)
2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות גדושות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
5 כפות אבקת קארי איכותית
רבע כף שטוחה סוכר לבן
צרור כוסברה טרייה קצוצה
3 כוסות שמנת קשיו (לטחון בבלנדר/מעבד מזון 1.5 כוסות קשיו ו-2 כוסות מים עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי)
חצי צ'ילי אדום קטן מיובש בלי הזרעים (אופציונאלי, להוספת חריפות). מי שאוהב/ת מאוד חריף- הוסיפו צ'ילי קטן שלם (ללא הזרעים)
6 כפות רוטב סויה (בפסח: ותרו על הסויה ובמקומה הוסיפו מלח על פי הטעם)
מלח לפי הטעם
600 גרם טופו חתוך לקוביות (2 חבילות)- **אם את/ה לא רוצה להשתמש בטופו אפשר להחליף אותו ב4-5 תפו"א בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, ואז תקבל/י תבשיל לא פחות טעים בשם אלו מאטאר (תבשיל תפוחי אדמה ואפונה בעל אותו רוטב עשיר וסמיך). את תפוחי האדמה הוסיפו לתבשיל ביחד עם האפונה.
4 כוסות אפונה קפואה- להשרות במים רותחים עד להפשרה
חצי כוס חלב קוקוס להכנת הטופו בסגנון פאניר
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב:
1. לחמם שמן בסיר על אש נמוכה ולהוסיף: זרעי כמון, זרעי חרדל, עלי קארי-פאטא ומקל קינמון
2. לאחר כמה שניות להוסיף את הבצל המגורר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הירוק ולטגן אותם עד שהנוזלים יתאדו
3. להוסיף רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, אבקת קארי, רבע כף שטוחה סוכר ולהביא לרתיחה
4. להוסיף כוסברה קצוצה, שמנת קשיו, 4 כפות רוטב סויה, כפית מלח, לערבב היטב ולבשל למשך 20 דקות
5. להוסיף את האפונה ואת תפוחי האדמה המבושלים וחתוכים לקוביות. לכסות, להביא לרתיחה ולכבות את האש
בשלב זה מומלץ לטעום ולהוסיף מלח / רוטב סויה לפני הטעם (כי האפונה "ממתיקה" את התבשיל)
אם את/ה מעדיפ/ה טופו במקום תפוחי אדמה, אז:
להכנת הטופו בסגנון פאניר:
1. לחמם במחבת שכבה דקה של שמן, להוסיף את הטופו ולטגן תוך ערבוב עד שהדפנות נצרבות היטב
- תחילת הטיגון
- לאחר צריבת הטופו
2. להוסיף 2 כפות רוטב סויה, להמשיך לטגן ולהוסיף את חלב הקוקוס
3. לטגן עד שכמעט כל הנוזלים התאדו, להוריד מהאש ולערבב בתוך התבשיל את הטופו עם הנוזלים שנותרו במחבת
במילה אחת: מ-ו-ש-ל-ם!!!!
תודה 🙂
שמחה שאהבת!
ניסיתי ויצא מעולה. טיפ אישי – במקום טופו (שהוא בכל צורת הכנה עלבון לפאניר) אני מכניסה קציצות ירקות אפויות… כל אחד והקציצות שהוא מכין. את המתכון הזה ספציפית הכנתי כשאמא שלי עשתה לי קציצות אפונה אפויות שבתנור יצאו די יבשות. "פלאק פאניר" הכנתי עם "פאנירים" מבצק דמוי ניוקי, מילאתי באגוז מלך כל ניוקי ויצא נהדר. בקיצור, התבשילים האלה מצויינים להרטבת קציצות שבאפייה יוצאות יבשות.
תודה על המתכון! הגילוי של שמנת קשיו ממש משדרג.
אהלן ליהי,
אני דווקא מאוד אוהבת את הטופו אחרי טיגון בקרם קוקוס, נכון שזה לא פאניר אבל הוא עדיין ערב לחיכי 🙂
מה שאת מתארת עם הוספת הקציצה מאוד מזכיר את המלאי קופתא הצפון הודי. לפעמים אני עושה את אותו הרוטב של המאטאר פאניר ומגישה אותו עם כדורים העשויים פירה תפו"א ובטטה וממולאים בקשיו, אפונה ועוד דברים טובים (סגורים בקורנפלור ומטוגנים בשמן עמוק).
מקווה בקרוב להעלות את המתכון המדויק.
שיהיו ימים נעימים וטעימים
🙂
מורן
נשמע טעים מאוד 🙂 אם מכינים עם תפו"א במקום הטופו אז חלב הקוקוס מיותר, נכון?
כן, חלב הקוקוס מיועד ל"החלבת" הטופו 🙂
עוד 2 שאלות – אפשר להכין מראש ולחמם שוב?
אפשר לעשות גם עם תפו"א וגם עם קוביות טופו בחלב קוקוס, השילוב עובד ביחד? תודה!
היי מירב,
את השאלה הראשונה, לא כ"כ הבנתי… אשמח להבהרה 🙂
ולגבי השאלה השנייה- הם לגמרי יכולים ללכת טוב יחד. אבל זה יעשה את המנה יותר "כבדה" בבטן, ולכן הייתי דווקא מציעה לשלב אחד מהם עם ירק כלשהו (לא חייב להיות אפונה. מה שאת אוהבת). אבל מבחינת טעם- זה טעים!
תודה על התשובה 🙂
התכוונתי בשאלה הראשונה – אם אפשר להכין יום לפני/בבוקר ואז בימים לאחר מכן לחמם מנה ולהגיש. יש מאכלים שחייבים לאכול מיד 🙂
אה, כן, בטח! אין שום בעיה
יפה רוכשים את העלים?וגם סויה זה ממש לא הודי
בחנויות הודיות ברחבי הארץ. אני קונה במכולת ההודית המעולה "פפריקה" שנמצאת בשוק רמלה
הכנתי ויצא מעולה! הודי אמיתי! הוספתי גזר מגורד ושמתי פחות קשיו כי רציתי שזה יהיה פחות 'כבד', את הטופו השריתי מספר שעות ברוטב שהכנתי ועיביתי אחכ בחלב סויה כי לא היה לי חלב קוקוס.ויצא אחלה! תודה רבה על המתכון המעולה!
🙂 תודה על הפידבק המשמח 🙂
המתכון הזה עשה לי חלושעס, חייבת כזה עכשיו!!!
מורן אני מודה לך כל כך על המתכון! זו הפעם הראשונה שיוצא לי אוכל הודי אמיתי, אני לא מצליחה להתאפק לא לאכול עד שיבואו האורחים!! :))))
איזה כיף לשמוע!! בתיאבון 🙂
הי מורן. המתכון מעולה וכבר הכנתי אותו כמה פעמים. רציתי לדעת – בחנויות הטבע יש מוצר של מחית "קשיו לבן", זו צנצנת המכילה 100% קשיו בצורה של מחית נוזלית, שנראית קצת כמו טחינה גולמית. אני רוצה להשתמש בזה במתכון, במקום לטחון קשיו , רציתי לדעת מה הכמות שאצטרך? (ומן הסתם אצטרך למהול את זה במים, אז כמה מים?) . תודה רבה !
היי רונה, שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכון😃
לגבי המוצר הזה- לא מכירה ולכן אין לי מושג כמה לשים ממנו. פשוט תשימי ותטעמי מהמחבת עד שיראה לך מספיק
אפשר לשמור במקרר את שמנת הקשיו למשך יומיים לאחר ההכנה שלה , ורק אז להשץמש בה במתכון?
לא ניסיתי. אבל אני מאמינה שתוך יומיים היא לא תתקלקל
תודה! ואם לא ציינתי המתכון מעולה…!
תודה 😊
למה הכוונה חלב קוקוס? נוזל קוקוס או קרם קוקוס?
היי, אפשר כל סוג. תלוי בך. כמובן שקרם הקוקוס טעים יותר (אבל שמן יותר)