מרכיבים:
חבילת עלי פילו קפואים מהסופר (זכרו להוציא אותם מהמקפיא להפשרה כ-12 שעות במקרר או כ 3 – 4 שעות בטמפרטורת החדר)
300 גרם טופו טרי
150 גרם קשיו
5 כפות שמן זית
חצי כוס מים
כפית גדושה שמרי בירה (אופציונאלי)
כפית גדושה מלח
כפית שומשום קלוי
חצי צרור בזיליקום טרי / 2 כפיות זעתר
2 פלפלים כתומים/אדומים חתוכים לרצועות בעובי בינוני
4-6 פטריות חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה:
1. לטחון במעבד מזון את הטופו, קשיו, שמן זית, מים, שמרי בירה, בזיליקום/זעתר עד למרקם משחה שאינו נוזלי. שימו לב שכדי לקבל תחושה של גבינה בולגרית יש לעשות את המלית מלוחה
2. להכין מברשת סיליקון זמינה וקערית ובה 4 כפות שמן זית, לשמן תבנית ולחמם תנור ל-180 מעלות
3. לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה, להניח מעליו דף פילו ובאמצעות מברשת הסיליקון לשמן קלות את בצק הפילו – אין צורך לשמן את כל הבצק, מספיקות רק נגיעות של המברשת בחלקיו השונים
להניח דף פילו נוסף ולשמן באותו האופן
4. כ-3 סנטימטרים מקצה הדף לסדר כמות די גדולה של המלית בצורת נחש לאורך, מהקצה העליון של הדף ועד לתחתון
5. לסדר רצועות פלפל לאורך המלית בשני צדדיה ואת הפטריות לסדר למעל המלית לכל אורכה
6. לגלגל את עלי הפילו וליצור גליל ארוך וסגור
- המלית, לפני ההוצאה ממעבד המזון
- סידור המלית על בצק הפילו והוספת רצועות פלפל ופטריות
- גלגול הבצק
7. לשמן את חלקו העליון של הגליל
8. להכניס לתנור לכ-10 דקות או עד להשחמה
ב9. תום האפייה להשאיר את המאפה בתנור החם עוד כ-10 דקות על מנת לקלות היטב את הפלפלים
מה עושים עם כפית השומשום?
היי, לאחר שטחנת את תערובת המלית, לפני שיוצקים אותה על דפי הפילו