מאפה טבעוני של בולגרית, פלפל קלוי ופטריות

מרכיבים:

חבילת עלי פילו קפואים מהסופר (זכרו להוציא אותם מהמקפיא להפשרה כ-12 שעות במקרר או כ 3 – 4 שעות בטמפרטורת החדר)
300 גרם טופו טרי
150 גרם קשיו   מאפה טבעוני עם בולגרית, פלפל קלוי ופטריות
5 כפות שמן זית
חצי כוס מים
כפית גדושה שמרי בירה (אופציונאלי)
כפית גדושה מלח
כפית שומשום קלוי
חצי צרור בזיליקום טרי / 2 כפיות זעתר
2 פלפלים כתומים/אדומים חתוכים לרצועות בעובי בינוני
4-6 פטריות חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה:
1. לטחון במעבד מזון את הטופו, קשיו, שמן זית, מים, שמרי בירה, בזיליקום/זעתר עד למרקם משחה שאינו נוזלי. שימו לב שכדי לקבל תחושה של גבינה בולגרית יש לעשות את המלית מלוחה
2. להכין מברשת סיליקון זמינה וקערית ובה 4 כפות שמן זית, לשמן תבנית ולחמם תנור ל-180 מעלות
3. לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה, להניח מעליו דף פילו ובאמצעות מברשת הסיליקון לשמן קלות את בצק הפילו – אין צורך לשמן את כל הבצק, מספיקות רק נגיעות של המברשת בחלקיו השונים
להניח דף פילו נוסף ולשמן באותו האופן
4. כ-3 סנטימטרים מקצה הדף לסדר כמות די גדולה של המלית בצורת נחש לאורך, מהקצה העליון של הדף ועד לתחתון
5. לסדר רצועות פלפל לאורך המלית בשני צדדיה ואת הפטריות לסדר למעל המלית לכל אורכה
6. לגלגל את עלי הפילו וליצור גליל ארוך וסגור

7. לשמן את חלקו העליון של הגליל

8. להכניס לתנור לכ-10 דקות או עד להשחמה

ב9. תום האפייה להשאיר את המאפה בתנור החם עוד כ-10 דקות על מנת לקלות היטב את הפלפלים

 מאפה טבעוני עם בולגרית, פלפל קלוי ופטריות

2 תגובות

2 מחשבות על “מאפה טבעוני של בולגרית, פלפל קלוי ופטריות

  1. יונה

    מה עושים עם כפית השומשום?

    • מורן קושניר

      היי, לאחר שטחנת את תערובת המלית, לפני שיוצקים אותה על דפי הפילו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: