את טעמה הנפלא של הטחינה האפויה הכרתי לראשונה בסאנייה / סינייה הטבעונית של אמא שלי, אלופת ההמרות מאוכל בשרי לאוכל טבעוני.
מאז אני עושה מידי פעם ניסיונות המשלבים טחינה ותנור בכל מיני קונסטלציות, ובדרך כלל מרוצה מהתוצאה. למשל, מאפה הפילו הנפלא הזה:
מרכיבים:
דפי פילו קפואים מהסופר (זכרו להפשיר אותם טרם האפייה, כפי שמצוין בהוראות)
פלפל חתוך לרצועות דקות (עדיף אדום או כתום מהסוג המתקתק)
טחינה ביתית סמיכה מהסוג האיכותי (יונה, ג'אמאל, הר ברכה) ומוכנה לאכילה (לא גולמית)
זיתים שחורים חתוכים
מעט זעתר
שמן בצלוחית ומברשת סיליקון לשימון הבצק
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ולשמן תבנית
1. לפרוש נייר אפייה על משטח העבודה
2. להניח עליו דף בצק פילו אחד
3. לחתוך אותו ל-4 ריבועים
4. להבריש במעט שמן כל ריבוע (אין צורך בשימון כל משטח הבצק, ניתן לעשות זאת רק בחלק מהאזורים וכך לחסוך בצריכת שמן)
- אין צורך לשמן הרמטית את כל הבצק. נגיעות של המברשת יספיקו
5. להניח את ארבעת הריבועים אחד על השני
6. כשני סנטימטר מהחלק התחתון של הריבוע למרוח כף טחינה כלפי מעלה
7. לסדר על הטחינה פרוסות פלפל ובניהן חתיכות של זיתים שחורים ולעטר למעלה בזעתר
8. לגלגל את הבצק
- שכבה אחידה של טחינה במרכז הבצק
- רגע לפני הגלגול: רצועות פלפל, חתיכות זיתים וזעתר
- גליל הבצק הממולא
9. להניח את הגליל בתבנית המשומנת ולהברישו בשמן
(חזרו על הפעולות שלעיל על פי כמות המאפים הרצויים)
להכניס את התבנית לתנור המחומם ולאפות כ-20 דקות
*אם בצק הפילו משחים מהר יותר, כבו את התנור והשאירו את המאפים בתנור החם למשך כ-10 דקות, כדי שהפלפל יהיה קלוי היטב
איך מגיעים לטחינה ביתית טובה לא גולמית
היי איילה, יש כל מיני וריאציות להכין טחינה גולמית בבית, ודרך ההכנה תלויה גם בסוג הטחינה (לבנה/מלאה/נוזלית/סמיכה). המתכון הזה מתבסס על טחינה גולמית לבנה נוזלית (מדובר בטחינה "היונה" "קראוואן" או "אל ג'אמאל" המיוצרת בשכם ונמכרת כמעט בכל סופר/מכולת בארץ):
1 כוס טחינה, 2/3 כוס מים, 2 כפות מיץ לימון טרי, 1 כפית שטוחה שום כתוש, מלח על פי הטעם
לערבב הכל היטב עם מזלג עד שמתקבלת תערובת מוצקה יותר. לטעום ולהוסיף מעט לימון/מלח/מים/טחינה על פי הטעם הרצוי.
הטחינה במאפה הזה צריכה להיות יחסית מוצקה, כלומר כאשר את מטה את הקערה היא אינה נוזלת הצידה באופן מיידי. אז אם יש צורך הוסיפי עוד טחינה וערבבי היטב.
בתיאבון!
איך הטחינה לא נוזלת מהפילו?
היי נטע, התחינה צריכה להיות ממש סמיכה, באופן כזה שכאשר את מטה את המיכל בו היא נמצאת, היא לא נוזלת
איזו הברקה! ניסיתי את המתכון כבר פעמיים ואפילו לא טבעוניים בכלל נהנו ממנו (ועוד כחלק מתחליף לארוחה חלבית לשבועות). מורן, תודה רבה, אני בטח עוד אשאב הרבה השראה מהבלוג שלך.
היי ג'ני, תודה על הפידבק!! מאוד שמחה שמוע 🙂 בואי לבקר, הבלוג מתעדכן בתדירות גבוהה, ואת גם יכולה להרשם כאן ,מצד ימין למטה, לקבלת מתכון טבעוני לסופ"ש בכל יום רביעי ישירות למייל. שבת שלום !
לא הבנת למה לחתוך ל 4 ריבועים…מה זאת אומרת?
היי אודה, הוספתי תמונות שיבהירו את הכתוב 🙂
מעורר תאבון.
במקום טחינה מרחתי ממרח קשיו. פשוט מעולה!
אחלה. אהבתי. מומלץ.
מתכון מעולה מעולה מעולה, שאפו!
תודה! איזה כיף שחזרת לפדבק 🙂
מתכון מושלם. קל וממש טעים. מפתיע!! הכנו עם זיתים ירוקים וטחינה משומשום מלא והיום מתכננת להכין שוב. תודה!!!