מאפה פילו עם טחינה, פלפל קלוי וזיתים שחורים

את טעמה הנפלא של הטחינה האפויה הכרתי לראשונה בסאנייה / סינייה הטבעונית של אמא שלי, אלופת ההמרות מאוכל בשרי לאוכל טבעוני.
מאז אני עושה מידי פעם ניסיונות המשלבים טחינה ותנור בכל מיני קונסטלציות, ובדרך כלל מרוצה מהתוצאה. למשל, מאפה הפילו הנפלא הזה:

טעמה הנפלא של טחינה האפויה

טעמה הנפלא של הטחינה האפויה

מרכיבים:
דפי פילו קפואים מהסופר (זכרו להפשיר אותם טרם האפייה, כפי שמצוין בהוראות)
פלפל חתוך לרצועות דקות (עדיף אדום או כתום מהסוג המתקתק)
טחינה ביתית סמיכה מהסוג האיכותי (יונה, ג'אמאל, הר ברכה) ומוכנה לאכילה (לא גולמית)
זיתים שחורים חתוכים
מעט זעתר
שמן בצלוחית ומברשת סיליקון לשימון הבצק

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ולשמן תבנית
1. לפרוש נייר אפייה על משטח העבודה
2. להניח עליו דף בצק פילו אחד
3. לחתוך אותו ל-4 ריבועים
4. להבריש במעט שמן כל ריבוע (אין צורך בשימון כל משטח הבצק, ניתן לעשות זאת רק בחלק מהאזורים וכך לחסוך בצריכת שמן)

5. להניח את ארבעת הריבועים אחד על השני
6. כשני סנטימטר מהחלק התחתון של הריבוע למרוח כף טחינה כלפי מעלה
7. לסדר על הטחינה פרוסות פלפל ובניהן חתיכות של זיתים שחורים ולעטר למעלה בזעתר
8. לגלגל את הבצק

9. להניח את הגליל בתבנית המשומנת ולהברישו בשמן

(חזרו על הפעולות שלעיל על פי כמות המאפים הרצויים)

להכניס את התבנית לתנור המחומם ולאפות כ-20 דקות
*אם בצק הפילו משחים מהר יותר, כבו את התנור והשאירו את המאפים בתנור החם למשך כ-10 דקות, כדי שהפלפל יהיה קלוי היטב

14 תגובות

14 מחשבות על “מאפה פילו עם טחינה, פלפל קלוי וזיתים שחורים

  1. איך מגיעים לטחינה ביתית טובה לא גולמית

    • היי איילה, יש כל מיני וריאציות להכין טחינה גולמית בבית, ודרך ההכנה תלויה גם בסוג הטחינה (לבנה/מלאה/נוזלית/סמיכה). המתכון הזה מתבסס על טחינה גולמית לבנה נוזלית (מדובר בטחינה "היונה" "קראוואן" או "אל ג'אמאל" המיוצרת בשכם ונמכרת כמעט בכל סופר/מכולת בארץ):
      1 כוס טחינה, 2/3 כוס מים, 2 כפות מיץ לימון טרי, 1 כפית שטוחה שום כתוש, מלח על פי הטעם
      לערבב הכל היטב עם מזלג עד שמתקבלת תערובת מוצקה יותר. לטעום ולהוסיף מעט לימון/מלח/מים/טחינה על פי הטעם הרצוי.
      הטחינה במאפה הזה צריכה להיות יחסית מוצקה, כלומר כאשר את מטה את הקערה היא אינה נוזלת הצידה באופן מיידי. אז אם יש צורך הוסיפי עוד טחינה וערבבי היטב.
      בתיאבון!

  2. איך הטחינה לא נוזלת מהפילו?

    • היי נטע, התחינה צריכה להיות ממש סמיכה, באופן כזה שכאשר את מטה את המיכל בו היא נמצאת, היא לא נוזלת

  3. איזו הברקה! ניסיתי את המתכון כבר פעמיים ואפילו לא טבעוניים בכלל נהנו ממנו (ועוד כחלק מתחליף לארוחה חלבית לשבועות). מורן, תודה רבה, אני בטח עוד אשאב הרבה השראה מהבלוג שלך.

    • היי ג'ני, תודה על הפידבק!! מאוד שמחה שמוע 🙂 בואי לבקר, הבלוג מתעדכן בתדירות גבוהה, ואת גם יכולה להרשם כאן ,מצד ימין למטה, לקבלת מתכון טבעוני לסופ"ש בכל יום רביעי ישירות למייל. שבת שלום !

  4. אודה

    לא הבנת למה לחתוך ל 4 ריבועים…מה זאת אומרת?

  5. מעורר תאבון.

  6. esther

    במקום טחינה מרחתי ממרח קשיו. פשוט מעולה!

  7. טל

    מתכון מעולה מעולה מעולה, שאפו!

  8. ישראלית

    מתכון מושלם. קל וממש טעים. מפתיע!! הכנו עם זיתים ירוקים וטחינה משומשום מלא והיום מתכננת להכין שוב. תודה!!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: