מוס שוקולד טבעוני עשיר

מתכון מדהים של חמותי ניני דותן להכנת 4 מנות של מוס שוקולד טבעוני עשיר מוס שוקולד טבעוני עשיר

מרכיבים:

200 גרם שוקולד 60%-70% מוצקי קקאו (אפשר גם עם שוקולד 50% אבל יוצא פחות טעים)
1/4 כוס מים
1 חבילה שמנת צמחית (ממליצה על שמנת צמחית של ריץ', טעימה יותר משל תנובה)
1 כפית נס קפה מגורען
חצי כוס סוכר
ו- 2 כפיות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים (אופציונאלי אך מומלץ מאוד)

אופן ההכנה:
1. להמיס על הגז באמצעות סיר כפול (מה שנקרא "באן מארי") 1/4 כוס מים וחצי כוס סוכר. כשהסוכר נמס להוסיף 150 גרם שוקולד – לא להגיע לרתיחה, אלא רק לחמם לכדי המסה. כשהשוקולד נמס להוריד מהאש ולהניח בצד לקירור
מוס שוקולד טבעוני
2. להקציף את השמנת הצמחית, להוסיף 2 כפיות סוכר (הסוכר מסייע למיצוק התערובת),  ולאחר מכן להוסיף את הנס קפה
מוס שוקולד טבעוני

3. לגרר בפומפייה 50 גרם שוקולד לשבבים דקים

4. לאחר שתערובת השוקולד הצטננה מעט לערבב אותה עם תערובת השמנת המוקצפת, להוסיף את שבבי השוקולד המגוררים ואת ליקר התפוזים ולערבב היטב
מוס שוקולד טבעוני עשיר

5. להניח במקפיא למשך כמה שעות כדי לייצב את המוס
מוס שוקולד טבעוני עשיר

הגישו את המוס ישר מהמקפיא, ממליצה עם קצפת מקרם קוקוס:

מוס שוקולד טבעוני עשיר: קינוחים טבעוניים

מודעות פרסומת
11 תגובות

11 מחשבות על “מוס שוקולד טבעוני עשיר

  1. עינב

    אפשר במקום שמנת צמחית להשתמש בקצפת שמכינים מקרם קוקוס?

    • היי עינב, לא ניסיתי אבל זה נשמע לי שילוב מדהים, גם יותר בריא וגם יותר טעים. רק קחי בחשבון שצריך להוסיף קצת יותר סוכר כי בשמנת הצמחית יש סוכר ובקרם קוקוס אין. אשמח לשמוע איך יצא! חג שמח 🙂

  2. עינב

    מצויין, תודה!! עוד דבר, נראה לך שזה יחזיק מעמד ב30 שעה נסיעה?

    • את בטח מתכוונת לחצי שעה נסיעה? בעיקרון המוס צריך להיות במקפיא ממש עד לרגע ההגשה, אז אני ממליצה לקחת אותו בציידנית עם קרחונים. ועוד דבר- עולות בי ספקות האם קצפת הקוקוס תצליח "להחזיק" את המוס, כלומר לתת לו מרקם אוורירי. שווה לנסות לשם הבריאות והטעם אבל אני הייתי מחזיקה בספייר גם שמנת צמחית ליתר ביטחון… בכל אופן אני ממש אשמח אם תספרי לי איך יצא

  3. ליאת

    קצפת קוקוס יוצאת אוורירית ממש כמו קצפת רגילה. מנסיון אישי שלי, הכמות יוצאת קטנה יותר אז על כל חבילה שמנת צמחית כדאי להשתמש ב2 פחיות קרם קוקוס. בנוסף, כל פעם שהכנתי קצפת מקרם קוקוס, הוספתי לאחר הקצפה כמה כפות של מי הקוקוס שנשארו והקצפתי עוד קצת, אחרת הקצפת יוצאת מוצקה מדי.
    לגבי הנסיעה, אם את משתמשת בקרם קוקוס להקצפה, הוא מחזיק מעמד יותר טוב מקצפת רגילה אז לא הייתי דואגת לגבי הנסיעה.
    למשל בעניין הזה: הכנתי עוגה עם שכבה אחת מקצפת קוקוס, ושכבה אחת מקצפת צמחית. נסעתי 45 דקות, שכבת הקוקוס הגיעה מוצקה וקרה ושכבת הקצפת הייתה די רכה

  4. עדי

    כמה זמן ניתן לשמור במקפיא? האם שבוע זה בסדר?

  5. מירה

    האם מחלקים למנות בטרם ההקפאה, או שזה יותר יציב אם מקפיאים את כל התערובת איך שהיא בקערה ורק בסוף מחלקים – כמו בעוגות?

    • יותר אסתטי יהיה לחלק מראש לקערות ואז להקפיא (אם יש לך מקום בפריזר).
      אם לא, הקפיאי הכל בקופסה ואח"כ חלקי למנות אישיות. המוס יהיה יציב רק אחרי הקפאה

  6. ניר

    פשוט מאוד חברים קקונדיטור
    תוסיפו 10 גרם של אגר אגר לתערובת
    משמע 10 גרם אגר אגר על 60 מ"ל מים עד יצירת ספוג
    לאחר מכן המסה קלה לנוזל במיקרו
    הוספה לתערובת מוס השוקולד ואז אין חשש בכלל שהמוס ינזל או יתפרק לו גם בנסיעה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: