מוקפץ סיני עם נתחי סייטן בנוסח סצ'ואן

מנת החיות האחרונה שאכלתי בחיי לפני שהפכתי צמחונית היתה בקר סצ'ואן. אוכל סיני מוקפץ טבעוני
הייתי בת 16 ועשיתי את זה תוך הצהרה פומבית ופנימית: "זו הפעם האחרונה שאני אוכלת בשר!"
את הטעם אני לא ממש זוכרת אבל הרגע ההוא נחרת בזכרוני עד היום, כיוון שזו היתה ארוחה סמבולית של יציאה לדרך חדשה. אני גם זוכרת היטב את החששות הרבים שהיו ברקע: האם אני אצליח? האם אני לא מצהירה הצהרות גדולות מידי שבמבחן הזמן לא אצליח לעמוד בהן?
לימים למדתי שהחששות היו לשווא. לא רק שלא "מעדתי" ואכלתי בשר מאז, אלא שאפילו לא חשתי צל של חשק לבשר חיות אף לא לרגע אחד בכל השנים הרבות שעברו מאז.
בדיעבד היה זה רק טבעי, טוב ונכון לעשות זאת, והתחלה מושלמת לשלב הבא ששיפר את חיי לאין שיעור: הטבעונות.
אז לזכר אותו רגע חשוב ומכונן ולכבוד המגמה המדהימה של צמחונות וטבעונות שמתרחשת בימים אלו, שקדתי השבוע על מתכון למוקפץ סיני בנוסח סצ'ואן עם נתחי סייטן, שמביא לנו את סין לצלחת מבלי לפגוע באף יצור חי

מרכיבים: 

350 גרם סייטן
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
1 פלפל בינוני
1 גזר גדול
6 תירס גמדי
1 קישוא בינוני
1 גבעול סלרי אמריקאי
(אפשר להחליף את הירקות הללו בפטריות, כרוב, ערמוני-מים, במבו שוט וגם בכל סוגי הירקות הקשים שאוהבים – אך שימו לב שתפו"א/בטטה לא מתאימים למאכל הזה)

8 כפות קורנפלור
3 כפיות שום כתוש
3 כפות חומץ אורז
6 כפות רוטב סויה
4 כפות קטשופ
5 כפות שטוחות סוכר לבן
1 כפית צ'ילי גרוס
כ-3 כוסות מים

אופן ההכנה

שלב ראשון: הכנת הסייטן והמרינדה

חתכו את הסייטן לנתחים מלבניים דקים מאוד
אוכל סיני מוקפץ טבעוני

ערבבו היטב בקופסה: 3 כפות רוטב סויה+5 כפות קורנפלור+2 כפות מים+1 כפית שום (עדיף לערבב עם מזלג ותוך הפעלת לחץ מתון, עד שהקורנפלור ישתכנע וימס)

הוסיפו את הסייטן למרינדה, ערבבו והניחו במקרר למשך כשעה-שעתיים

שלב שני: הכנת רוטב סצ'ואן

ערבבו בקערה (והניחו בצד):
1 כוס מים
7 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
4 כפות קטשופ
5 כפות שטוחות סוכר
3 כפות קורנפלור

שלב 3: הכנת הירקות
חתכו את הירקות לרצועות דקות
חממו מעט שמן במחבת והקפיצו על אש גבוהה את הירקות רק עד לריכוך קל (התחילו עם הבצל ולאחר מכן העבירו את שאר הירקות למחבת לכמה דקות) והורידו מהאש

שלב 4: הכנת הסייטן
חממו שכבה נאה של שמן במחבת (לא שמן עמוק אבל גם לא בקמצנות)
טגנו את נתחי הסייטן ללא המרינדה עד להשחמה קלה (סביר להניח שהסייטן ושאריות המרינדה ידבקו למחבת)
אוכל סיני מוקפץ טבעוני

שלב אחרון:
הוסיפו את הירקות המוקפצים לסייטן שבמחבת (אם הסייטן נדבק לתחתית המחבת, העבירו את הכל למחבת חדשה), הוסיפו את הרוטב והגביהו את האש
אוכל סיני מוקפץ טבעוניערבבו היטב
הוסיפו 1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית שום כתוש
1/2-3/4 כוס מים
מלח אם יש צורך
ובשלו כ4-5 דקות
אוכל סיני מוקפץ טבעוניאם התבשיל יוצא סמיך מידי בגלל הקורנפלור הוסיפו בשלב זה עוד מעט מים לדילול (אם התבשיל נהיה סמיך מידי לאחר הקירור, הוסיפו לו מים בעת החימום החוזר)

סצ'ואן טבעוני

7 תגובות

7 מחשבות על “מוקפץ סיני עם נתחי סייטן בנוסח סצ'ואן

  1. טלי

    ואוו!!! יצא נפלא, סמיך וטעים. גם המשפחה (הלא-טבעונית) התעלפה. תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. עדי

    היי אני רוצה לעשות במקום עם סייטן עם חלבון סויה "כמו עוף" האם צריך להשרות את הסויה כל הלילה עם הרוטב מרינדה?

    • מורן קושניר

      היי, אני לא מכירה את המוצר הזה, אבל אם הוא אינו מתובל, אז אני מציעה להשרות במרינדה כמו הסייטן, כשעתיים

  3. יעל

    היי
    רציתי לשאול, האם ניתן להחליף את חומץ האורז? ובמה?
    תודה

    • מורן קושניר

      היי
      אין לי מושג במה ניתן להחליפו
      לפי דעתי הוא מוסיף המון

  4. נורית נעמן

    וואו!! בשלתי, וזכה להצלחה אצל נכדי הצמחונים. הפחתתי קצת את כמויות הסוכר והקורנפלור.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: