ממולאים באורז ועשבי תיבול

מתכון לחמישה פלפלים גדולים ממולאים באורז/קינואה, עשבי תיבול ועוד דברים טובים (במקום פלפל אפשר תפו"א גדול / 2 קישואים גדולים וכו')

*התאמה לפסח: את רוטב הסויה ניתן להחליף באבקת מרק בצל

מצרכים:
300 גרם רסק עגבניות
5 פלפלים גדולים (או ירקות אחרים, בהתאמה לגודל)
צרור קטן/בינוני פטרוזיליה
צרור קטן/בינוני כוסברה
חצי צרור נענע
(ואפשר גם צרור קטן/בינוני שמיר, אם אוהבים)
כוס אורז לבן (*אפשר להחליף בקינואה)
3 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה (לפי העדפה)
4 כפות גדושות תבלין קארי או 2 כפות גדושות כמון טחון ו-2 כפות גדושות כורכום (לאורז)
וגם: 2-3 כפות כמון (לרוטב)
2-3 כפות כורכום (לרוטב)
5 כפות רוטב סויה *לפסח: 2 כפות אבקת מרק בטעם בצל + הוספת מלח על פי הטעם
כ-5 כפות שמן זית
כ-6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות אופציונאליות:
צימוקים – בין חצי כוס לכוס וחצי (או יותר, תלוי בחיבה לצימוקים באוכל) *אפשר להחליף בחמוציות
חבילת עלי מנגולד (סלק עלים)
שבבי סויה מושרים במים רותחים כמה דקות ואז סחוטים היטב (נותן מרקם של בשר טחון ומעשיר את המילוי)

שלב מקדים:
לקצוץ דק דק את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע (ושמיר)
להוציא את הפנים של הפלפלים/קישואים/תפו"א/עגבניה (את המילוי שהוצא מן הירק שמרו לשלב הבא)

שלב 1: המלית
לבשל אורז כך שיהיה חצי מוכן: כוס מים רותחים וכוס אורז לבן, למשך כ-10 דקות. כשכל המים נספגו באורז אך הוא עדיין קשה לכבות את האש, לערבב, לצנן מעט, להעביר לקערה ולהוסיף:
כפית גדושה שום כתוש
3-4 כפות שמן
מלח (ככפית)
מעט פלפל
4-3 כפות גדושות אבקת קארי או 2 כפות גדושות כורכום ו-2 כפות גדושות כמון
את כל הירק הקצוץ
את הפנים שהוצא מהירקות למילוי
ותוספות אופציונאליות: צימוקים, שבבי סויה שהושרו במים ונסחטו היטב
לערבב הכל יחד

שלב 2: המילוי
למלא את הירקות החלולים בתערובת האורז, שימו לב- חשוב לא לדחוס את המילוי כי הדחיסה לא מאפשרת לנוזלים לחלחל פנימה והמילוי נשאר יבש

שלב 3: הרוטב
על אש בינונית לבשל את רסק העגבניות, יחד עם:
כף שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה / חריפה
2-3 כפות כמון (אפשר פחות למי שלא אוהב/ת מתובל)
2-3 כפות כורכום (אפשר פחות למי שלא אוהב/ת מתובל)
5 כוסות מים
מלח (ככפית)
רוטב סויה
להרתיח הכל יחד ולערבב מידי פעם

שלב אחרון: הרכבה
לסדר את הממולאים אחד ליד השני בסיר עמוק
לשפוך מעליהם את הרוטב, כך שחלקו יחלחל לתוך כל ממולא וחלקו יבשל את הצד החיצוני שלהם
(אופציונאלי: מומלץ לפזר בין הממולאים או מעליהם עלים חתוכים גס של מנגולד)
לבשל כ3/4 שעה עד שעה

מודעות פרסומת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: