מתכון מדהים של אבא שלי להכנת 7 מנות מרק בצל בלתי נשכח
מרכיבים:
3-4 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן זית
3 כפות קמח
3/4 כוס יין אדום
2-3 כפות אבקת מרק בצל
5 כפות רוטב סויה
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
7-8 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לטגן בסיר את הבצל בשמן זית עד לשקיפות
להוסיף 3 כפות קמח, להנמיך את האש ולבחוש כדקה
להוסיף את היין האדום ולאדות אותו על אש נמוכה עד שכמעט אין נוזלים (כ-5 דקות)
להוסיף: אבקת מרק, רוטב סויה, אגוז מוסקט, פלפל
למזוג 7-8 כוסות מים רותחים לסיר, להגדיל את האש ולבחוש היטב
להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל מכוסה למשך חצי שעה
אחרי חצי שעה לטעום ואם יש צורך להוסיף טעמים או מים
עשיתי ויצא נהדר! תודה…
מה היית שמה במקום אבקת מרק בצל? עודבצל? אני לא משתמשת באבקות מרק.
היי גלית, אין לי ממש תחליף לאבקת מרק. אם את משתמשת ברוטב סויה- אז פשוט שימי יותר רוטב סויה. בכל אופן, לדעתי המרק הזה ללא אבקת מרק בצל, יצא פחות טעים
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
היי טל, רוטב סויה מוסיף מאוד למרק. אבל נראה לי שאם תוסיפי במקומו עוד אבקת מרק בצל ומלח זה יחפה…
במקום אבקות מרק ובמקום קמח:
טוחנים עדשים (רצוי כתומות, אבל אפשר גם ירוקות) במטחנת קפה עד קבלת אבקה דקה.
להעשרת הטעם מוסיפים מעט אבקת פטרוזיליה (בכל סופר, בעמדת התבלינים), אבקת בצל, אברת שום וכ'…
אין שום דבר באבקת מרק שלא ניתן להכין לבד (חוץ מכמויות הסוכר והמלטודקסטרין שהם דוחפים לשם)
אני משתמש בזה להעשרת הטעם ולהסמכת התבשיל במקום קמח ואבקות מרק
מגניב. תודה על הרעיון לאבקת מרק ביתית!
יין לבן במקום יין אדום? אפשרי?
כן, בהחלט
מתכון נפלא! עושים בקביעות אחת לכמה שבועות. תודה! לך ולאביך 😉