מרק קרם כרובית

עד אותו יום שבת בו הגישו לנו יואב ורעות את המרק הזה בארוחת הצהריים, הייתי בטוחה שאני לא אוהבת כרוביתמרק קרם כרובית טבעוני… תמיד כיף ללמוד על עצמך דברים חדשים 🙂
תודה רבה ליואב על ששיתף אותי ואתכם במתכון שלו

מרק טעים, מעודן ושקט, מתכון לסיר בינוני-גדול

מרכיבים:
1 כרובית בינונית חתוכה גס
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (עדיף יחסית קטנות, כדי לזרז את זמן הבישול)
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לגודל נוח לטיגון)
1.5 כרישה חתוכה
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות שום כתוש
1 פחית חלב קוקוס
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כף שטוחה אבקת מרק פרווה בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
עשבי תיבול טריים קצוצים: תימין וזעתר להוספה ממש לפני ההגשה

אופן ההכנה:

  1. לחמם שכבה דקה של שמן זית בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה
  2. להוסיף את הכרישה ולהמשיך לטגן
  3. להוסיף שום, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, כף אבקת מרק, מלח ופלפל ולהמשיך לטגן עוד כ-2 דקות
  4. להוסיף את תפוחי האדמה וחתיכות הכרובית ולערבב
  5. לצקת מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים, לערבב ולכסות
  6. להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל מכוסה עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים
  7. להוריד מהאש (להשאיר בסיר) ולטחון את כל המרכיבים באמצעות בלנדר מוט מרק טבעוני קרם כרובית
  8. לטעום, להוסיף מלח/פלפל/אגוז מוסקט אם יש צורך, להוסיף את חלב הקוקוס ולערבב מרק קרם כרובית טבעוני
  9. להדליק שוב את האש ולהביא לרתיחה אחרונה
  10. לפני ההגשה אני ממליצה להוסיף לכל מנה כפית נאה של זעתר ותימין טריים קצוצים
    מרק טבעוני קרם כרובית

תגובה אחת

מחשבה אחת על “מרק קרם כרובית

  1. קרן

    תודה ששיתפת! נקרא שזה מעולה❗❗❗😃

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: