עד אותו יום שבת בו הגישו לנו יואב ורעות את המרק הזה בארוחת הצהריים, הייתי בטוחה שאני לא אוהבת כרובית… תמיד כיף ללמוד על עצמך דברים חדשים 🙂
תודה רבה ליואב על ששיתף אותי ואתכם במתכון שלו
מרק טעים, מעודן ושקט, מתכון לסיר בינוני-גדול
מרכיבים:
1 כרובית בינונית חתוכה גס
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (עדיף יחסית קטנות, כדי לזרז את זמן הבישול)
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לגודל נוח לטיגון)
1.5 כרישה חתוכה
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות שום כתוש
1 פחית חלב קוקוס
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כף שטוחה אבקת מרק פרווה בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
עשבי תיבול טריים קצוצים: תימין וזעתר להוספה ממש לפני ההגשה
אופן ההכנה:
- לחמם שכבה דקה של שמן זית בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה
- להוסיף את הכרישה ולהמשיך לטגן
- להוסיף שום, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, כף אבקת מרק, מלח ופלפל ולהמשיך לטגן עוד כ-2 דקות
- להוסיף את תפוחי האדמה וחתיכות הכרובית ולערבב
- לצקת מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים, לערבב ולכסות
- להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל מכוסה עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים
- להוריד מהאש (להשאיר בסיר) ולטחון את כל המרכיבים באמצעות בלנדר מוט
- לטעום, להוסיף מלח/פלפל/אגוז מוסקט אם יש צורך, להוסיף את חלב הקוקוס ולערבב
- להדליק שוב את האש ולהביא לרתיחה אחרונה
- לפני ההגשה אני ממליצה להוסיף לכל מנה כפית נאה של זעתר ותימין טריים קצוצים
תודה ששיתפת! נקרא שזה מעולה❗❗❗😃
נראה מעולה!!
יש לי מי קוקוס וחלב קוקוס, במה עדיף להשתמש? 🙂
מי קוקוס דיאטטי יותר
חלב קוקוס טעים יותר
מה שיותר חשוב לך 😉