כשהייתי דיילת אוויר באל על נאלצתי לטוס הרבה לניו יורק למרות שאף פעם לא אהבתי את העיר הזאת (ליבי תמיד היה ונשאר במזרח, באסיה). הייתי מנצלת את השהיות שם לפגישה עם המשפחה ולקניות של מוצרים שבארץ הם יקרים מאוד (=כל דבר כמעט). אבל ללא ספק גולת הכותרת היתה הארוחה המקסיקנית היומית! כמעט בכל יום הייתי לוקחת את עצמי לארוחה מקסיקנית עשירה, טעימה, משביעה ובריאה. את הקונספט יבאתי איתי לארץ, ועד היום אני מכינה לחבריי ומשפחתי את הארוחה המופלאה הזאת. הארוחה מבוססת על כמה מנות קטנות, שכל אחת מהן קלה ופשוטה להכנה והשילוב בניהן תמיד קונה את לב הסועדים והסועדות
ארוחה מקסיקנית טבעונית עשירה להרכבה עצמית:
תבשיל מקסיקני, סלסה, גואקאמולי, אורז ועלי בייבי
הנאכלים בתוך: עלה חסה שלם ו/או טורטייה ו/או נאצ'וס
לסלסה:
1 בצל קטן לבן/סגול קצוץ דק דק
2 לימונים/כחצי כוס מיץ לימון
כ-10 עגבניות בינוניות
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
1 כפית שום כתוש
חצי כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
להכנת הסלסה
(שלב זה מומלץ לעשות כמה שעות לפני הארוחה, כשהסלסה עומדת במקרר טעמה משתבח) :
לקצוץ דק את העגבניות
לקצוץ דק את הפטרוזיליה והכוסברה
לערבב בקערה את העגבניות, בצל, פטרוזיליה וכוסברה
להוסיף: כחצי כוס מיץ לימון, חצי כוס שמן זית ומלח בנדיבות
להניח במקרר למשך שעה, לאחר מכן לערבב שוב, לטעום ולהוסיף שמן/לימון/מלח על פי הטעם
לגואקמולי:
3 אבוקדו רכים (אפשר גם יותר כי המנה הזאת תמיד תגמר, לא משנה כמה יהיה ממנה)
2-3 כפות מהסלסה המוכנה
להכנת הגואקמולי (שלב זה מומלץ לעשות ממש לפני הארוחה, כדי שהאבוקדו לא ישחיר):
לקלף את האבוקדו ולמעוך עם מזלג (או לחתוך לקוביות קטנות מאוד)
להוסיף 2-3 כפות מהסלסה
ולערבב היטב
לתבשיל המקסיקני:
קופסת שימורים של תירס מתוק
2 בצל בינוני לבן/סגול תוך לרצועות
400 גרם שעועית שחורה (מקופסת שימורים או מבושלת) או קופסת שעועית אדומה מקסיקנית בתיבול צ'ילי (לתמונה לחצו כאן)
3 פלפלים גדולים (עדיף בכמה צבעים) חתוכים לרצועות
2 כפיות שום כתוש
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות פפריקה חריפה/מתוקה
חצי פלפל צ'ילי ירוק קצוץ (למי שאוהב/ת חריף)
תבלין מקסיקני (אופציונאלי, מצאתי שמוכרים בטיב טעם)
טבסקו בטעם צ'יפוטלה מעושן (אופציונאלי אך מאוד מאוד מומלץ! לא חריף כלל, יש לו טעם מקסיקני מעושן. מוכרים היום כמעט בכל סופר, לתמונה לחצו כאן)
**אפשרות אחרת: לפעמים כשאין לנו זמן/חשק או כשחם מידי, אנחנו מוותרים על הכנת התבשיל המקסיקני ופותחים במקומו קופסת שעועית צ'ילי+קופסת תירס מתוק, מבשלים אורז, שוטפים עלי חסה
ומגלגלים בתוך עלה חסה שלם (במקום טורטייה): שעועית, תירס, אורז (עדיף מלא), סלסה וגואקמולי. מעדן מומלץ!!
להכנת התבשיל המקסיקני:
לחמם מעט שמן במחבת
לטגן את רצועות הבצל כ-2 דקות
ולהוסיף את רצועות הפלפלים ואת השום
צ'ילי קצוץ, רוטב סויה
טבסקו צ'יפוטלה- כ15 טיפות ופפריקה
לכסות ולבשל עד שהפלפל רך, אבל עדיין מעט פריך
ואז להוסיף את השעועית השחורה מסוננת או את שעועית הצ'ילי לא מסוננת (עם הרוטב הפיקנטי שלה)
לבשל עוד כ-2 דקות
לכבות את האש, להוסיף את התירס המתוק ולערבב
מצרכים נוספים:
עלי בייבי שטופים (אופציונלי)
אורז לבן/מלא מבושל
חבילת טורטיות ו/או חבילה של נאצ'וס בטעם טבעי
עלי חסה שלמים שטופים
**המלצה: במקום טורטייה למלא עלי חסה שלמים שטופים: זה נותן מעטפת פריכה, זה מוסיף רעננות וזה לא כבד בבטן (ובתפקיד הפחמימות יש לנו כאן את האורז, שגם סופג את הטעמים של התבשיל והסלסה). מאוד מאוד מומלץ!
אופן האכילה:
הניחו על עלה החסה/טורטייה מעט אורז, תבשיל מקסיקני (או פשוט שעועית מבושלת פיקנטית ותירס, ראו הסבר למעלה, תחת המרכיבים של התבשיל המקסיקני), עלי בייבי, סלסה וגואקמולי, גלגלו ואכלו
הנאה מובטחת!
מממ…. יאמי יאמי – יצא מעולה!