מנה נפלאה להגשה בתחילת הארוחה או כנשנוש ליד הדרינק,
תתכוננו להרמוניה של טעמים בכל ביס
מתכון להכנת 24 חטיפים (8 גלילות ממולאות מחולקות ל-3)
מרכיבים:
לבלילה:
כוס ורבע קמח לבן
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1 כוס חלב סויה (אפשר גם חלב סויה ממותק קלות. אפשר גם להחליף בכוס מים פושרים, אבל ממש עדיף שלא)
1 שקית אבקת אפיה
**את הבלילה יש להכין שעה מראש ולהניח בצד מכוסה (לא במקרר)
למלית:
2 בטטות בינוניות, אפויות (במיקרוגל), קלופות ופרוסות לרצועות/עיגולים
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות
2 כפיות אורגנו מיובש
חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
מקל קינמון קטן
1.5 כף רוטב סויה
פטריות חתוכות – 1 קופסה של טריות או משומרות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן
אופן ההכנה:
הכנת הבלילה:
לערבב את כל מרכיבי הבלילה היטב ולהניח בצד למשך שעה
- מרחו מעט שמן במחבת בינונית והניחו אותה על אש גבוהה (הקפידו להשתמש בממש מעט שמן, אחרת המנה יוצאת שמנונית ולא כייפית. אל דאגה, הבלילה לא נדבקת למחבת)
- כשהמחבת חמה יש ליצוק מהבלילה כמות של מצקת קטנה (או 2-3 כפות רגילות) ועם גב המצקת לשטח בעדינות את הבלילה על המחבת, שימו לב לא עד השוליים של המחבת כדי שיהיה אפשר להפוך עם התרבד בהמשך. (אם נוצרים "פצעים" בעת השטחת הבלילה פשוט טפטפו כמה טיפות מהבלילה על האזור)
- כסו את המחבת, השאירו על אש גבוהה והמתינו עד שהחלק העליון כבר אינו נוזלי והשוליים מתחילים להיות חומים
- הפכו את הבלינצ'ס, המתינו כ 30-40 שניות, בדקו שצד זה אפוי והורידו מהאש
חזרו על הפעולה עם כל בלינצ'ס, שימו לב שאין צורך לשמן את המחבת בכל פעם, עשו זאת אחת ל3-4 פעמים, על פי הצורך.
לגבי גובה האש: הרעיון הוא שהמחבת תהיה ממש חמה, לכן אחרי כמה בלינצ'סים תצטרכו להנמיך את האש כדי לא לשרוף את המחבת, ואחרי כמה שניות-דקה להגביר שוב (בקיצור שלב זה דורש תשומת לב מלאה כי הבלינצ'ס מוכן מהר מאוד)
הכנת המלית:
- לחמם מעט שמן במחבת
- לטגן את מקל הקינמון בשמן למשך כמה שניות ולהשאירו במחבת להמשך הטיגון
- להוסיף את רצועות הבצל ולטגן עד לשקיפות
- להוסיף רוטב סויה, אגוז מוסקט ואורגנו יבש
- לטגן כ-2 דקות ולהוסיף את הפטריות
- להוסיף מלח ופלפל עפ"י הטעם
שימו לב שהמלית אמורה לצאת מעט מלוחה מידי, כדי להשתלב בהרמוניה עם המתקתקות של הבטטה ועם הניטרליות של הבצק
ההרכבה:
- הניחו בלינצ'ס אחד על צלחת
- סדרו לרוחבו רצועות/חצאי פרוסות בטטה (בחלקו האמצעי-תחתון)
- ליד הבטטה סדרו שכבה מהמלית
- גלגלו מלמטה כלפי מעלה בצורה מהודקת (למנוע התפרקות)
- גלגול אדוק ימנע מהחטיפים להתפרק
- חתכו את הגלילה שנוצרה ל3 או 4 חטיפים והגישו לצד ממרח פסטו
המלצה לשדרוג המנה: הברישו בשמן זית את החטיפים והכניסו אותם לתנור לכמה דקות כדי לקבל מעטפת פריכה
הכל נראה מעניין ועומדת לנסות כמה דברים, יש לך במקרה מתכונים ללא גלוטן.. 🙂 תודה
היי איריס, תודה 🙂
בעיקרון אני לא מרכיבה מתכונים מתוך עירנות לגלוטן, אבל ראיתי שמוכרים בשופרסל ניוקי ללא גלוטן, מה שמאפשר לעשות את המנה האלוהית של ניוקי בשמנת קשיו ובזיליקום (https://hativonut.wordpress.com/%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%95-%D7%95%D7%91%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D/)
גם החביתת עשבי תיבול היא ללא גלוטן: https://hativonut.wordpress.com/%D7%97%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/
והכי חשוב- המתכונים ההודים שלי הם ללא גלוטן- https://hativonut.wordpress.com/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
וגם הקינוח ההורס- מוס שוקולד עשיר- https://hativonut.wordpress.com/%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A8/
ועכשיו כשאני חושבת על זה, גם המקסיקני ללא גלוטן אם את אוכלת אותו עם אורז ולא עם טורטיה: https://hativonut.wordpress.com/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%99-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
וגם המרק קרם כרובית- https://hativonut.wordpress.com/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%AA/
בקיצור, הודות לך גיליתי שיש לי יותר מתכונים ללא גלוטן ממה שחשבתי,
תודה 🙂