מנה "בשרית" מתקתקה עשירה ברוטב, שהולכת מצוין עם נודלז, אורז או קינואה
מרכיבים:
כ-350 גרם גוש סייטן גולמי
ירקות קשים על פי העדפותיכן/ם. אני השתמשתי ב:
2 קישואים בינוניים חתוכים לרצועות
3 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
1 תפוח אדמה: מקולף ואז מבושל (במיקרו או במים) וחתוך לקוביות
1 בצל בנוני חתוך לרצועות
1/3 כוס מים
1/3 כוס רוטב סויה תמרי (רוטב סויה תמרי הוא מתקתק ומעודן יותר מהרגיל. אם את/ה משתמש/ת ברוטב סויה רגיל, השתמש/י בכמות קטנה יותר, על פי הטעם)
4 כפות סילאן
6 כפות שומשום טבעי קלוי במחבת חמה (ללא שמן)
2 כפיות שום כתוש
1.5 כפיות תבלין קציצות
אופן ההכנה:
1. חתכו את גוש הסייטן לנתחים באמצעות החלק הגס של הפומפייה
2. טגנו את הבצל במחבת/סיר, הוסיפו את השום ונתחי הסייטן
3. טגנו כ-2 דקות, הוסיפו את יתר הירקות וערבבו
4. הוסיפו מים, תבלין קציצות, רוטב סויה וסילאן, ערבבו וכסו
5. בשלו מכוסה למשך כ 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים והרוטב מכסה את מרבית התבשיל

6. כבו את האש ,הוסיפו את קוביות תפוח האדמה וערבבו אותן היטב ברוטב. את השומשום הוסיפו מעל בכמות נדיבה לפני ההגשה
בתיאבון!!
אש אלוהים איזה טעם!!!!!!! אני מרגיש בגן עדן!!! חלום התבשיל הזה חלום!!!!
איזה כיף 😊
כמה סויה רגיל לשים?
ומה זה תבלין קציצות? תודה 🙂
זו תערובת מיוחדת להכנת קציצות שקונים בסופר או בשוק: https://www.google.co.il/search?q=%D7%AA%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9F+%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dWgIVZWfEfLLsASxroDIAw&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=%D7%AA%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9F+%D7%9C%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA&spell=1
אפשר שליש כוס
ואפשר פחות, ואח"כ לטעום ולהוסיף אם תפל
היי מורן
אין לי תבלין קציצות. תהיתי, אם אקנה , למה עוד אפשר להוסיף אותו בבישול טבעוני מלבד במתכון הזה?
היי יעל, אני לא עושה בו הרבה שימוש, וגם במתכון הזה את יכולה להמיר אותו לתבלין אחר, כמו למשל כורכום טחון (לא אותו הטעם, אבל עושה את העבודה). הפעמים היחידות בהן השתמשתי בתבלין הקציצות הן כאן:
https://hativonut.wordpress.com/%D7%AA%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%9E%D7%9C%D7%90/
וכאן- https://hativonut.wordpress.com/%D7%A1%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-2/
אוסיף ואשאל. האם לדעתך אפשר לתבל בחוואיג' (הסוג הלא חריף) במקום בכורכום? (לא מתה על כורכום). ואם לא, אולי תבלין אחר?
המון תודה
היי, אינני מכירה את טעמו של תבלין זה, אבל אם את אוהבת אותו אז תשימי
גם ככה זו לא כמות דומיננטית
תודה 🙂
הכנתי והוספתי עוד מלח וצ'ילי חריף ופלפל שחור. יצא מעולה. ממש נזיד "בשרי" חורפי. בהחלט אכין שוב. ושוב.
כיף לשמוע 😃😃