עוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעונית

מתכון לעוגה טבעונית פשוטה ללא אפייה המבוססת על פתי בר, שמנת צמחית ואבקת פודינג, מצופה בשוקולד מריר
עוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעונית

תבנית בינונית (מידות התבנית בה השתמשתי: רוחב: 21 ס"מ, אורך 29 ס"מ, עומק 5 ס"מ)

מרכיבים לעוגה:
2 מיכלי שמנת צמחית (212 מ"ל כל אחד)
2 חבילות פודינג: ריבת חלב ועוד טעם מועדף (אני השתמשתי בוניל)
כוס חלב סויה (להקצפה עם השמנת)
כ- 200 גרם פתי בר (תלוי בשטח הפנים של התבנית). *אפשר להחליף בלוטוס- ביסקוויטים מעולים בטעם קרמל
מעט חלב צמחי כלשהו: סויה/שקדים/קוקוס (אפשר גם מים) לטבילת הפתי בר / לוטוס

מרכיבים לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%
רבע כוס חלב סויה

אופן הכנת העוגה:
טבלו כל ביסקוויט פתי בר בחלב הצמחי שבחרתן/ם (או במים) והניחו בתחתית התבנית (אם זה לוטוס, אל תתבלו כי הוא דק מידי והוא יתפרק)

שפכו לקערה מיכל שמנת צמחית אחד, חבילת פודינג אחת וחצי כוס חלב סויה והקציפו עד שיתקבל קרם יציב ולא נוזלי

צפו את הביסקוויטים שבתחתית התבנית עם הקרם, והניחו מעל שכבת ביסקוויטים שהוטבלו בחלב צמחי


הקציפו את מיכל השמנת השני עם חבילת הפודינג השנייה ועם חצי כוס חלב סויה, וצפו את הביסקוויטים עם הקרם שנוצר

הכניסו את העוגה למקרר למשך כשעה להתייצבות ולאחר מכן צקו מעליה את ציפוי השוקולד החם:

אופן הכנת הציפוי:
המיסו את השוקולד בחלב סויה (או בבאן מארי או במיקרו גל)- לא עד שהשוקולד נמס לחלוטין אלא רק מאוד רך, וערבבו היטב

ומרחו באמצעות מרית על העוגה שקוררה במקרר
עוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעוניתעוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעוניתעוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעונית

18 תגובות

18 מחשבות על “עוגת ביסקוויטים וקרם ריבת חלב טבעונית

  1. Silvi

    מורן, ריבת חלב ???

    • מורן קושניר

      בהחלט! פודינג בטעם ריבת חלב,
      טעים וטבעוני!

  2. Silvi

    מורן, גודל התבנית ?

    • מורן קושניר

      היי סילבי, מידות התבנית בה השתמשתי: רוחב: 21 ס"מ, אורך 29 ס"מ, עומק 5 ס"מ

  3. Silvi

    1) שתי שכבות בלבד של ביסקוויטים ?
    2) ציפוי השוקולד ימרח בקלות על שכבת השמנת השנייה ?
    תודה וחג שמח !

    • מורן קושניר

      כן, 2 שכבותשל בסקוויטים. ולגבי ציפוי השוקולד, הוא נמרח בקלות כיוון שקודם מקררים ומייצבים את הקרם ואז יוצקים ציפוי שוקולד חם ומצננים שוב

  4. שלום מורן!
    אני רוצה מ-או-ד להכין את העוגה!
    אבל יש לי שאלה-
    זה פודינג ריבת חלב, או רק ריבת חלב??
    תודה!
    רוני

    • מורן קושניר

      היי רוני, זה פודינג ריבת חלב מוקצף עם שמנת צמחית וחלב צמחי כי ריבת חלב כשלעצמה היא לא טבעונית

  5. קטי

    אני רוצה להגיד שהכנתי את העוגה עם פודינג בטעם וניל ויצא פשוט טעייים ברמות!!!!
    כאשר נתתי לטעום עוגה לאימא וסבתא שלי והן לא טבעוניות ,הן לא האמינו לי שזה טבעוני וכל כך טעים. 😂 העוגה פשוט מהממת!!!! קלה להכנה(אני לא אוהבת לבשל וגם לא יודעת חחח) וטעימה ברמות! תודה רבה על המתכון!!!!!

  6. אריאלה

    ביסקווטים פתי בר זה נחשב טבעוני ?

  7. Tamari

    אפשר עם פודינג שוקולד? אני גרה בקנדה ואין לנו פודינג בטעם ריבת חלב לצערי.

    • מורן קושניר

      בהחלט
      פשוט תצא לך עוגת ביסקוויטים וקרם שוקולד

  8. תמארי

    אפשר עם חלב שקדים לא ממותק?

    • מורן קושניר

      אני מאמינה שבמקום החלב סויה אפשר חלב שקדים

  9. אורפז

    איזה גודל קצפת צמחית?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: