עוגת שוקולד טבעונית עם פצפוצי שוקולד לבן ומריר

כמה שהיא פשוטה כך היא טעימה. הכנתי אותה לכמה קהלים לא-טבעוניים והגשתי אותה חמה עם קצפת צמחית בצד. תוך כמה דקות לא נשאר זכר.
יתרון נוסף של העוגה הזאת, מעבר לטעמה הנפלא, שמרכיביה זמינים ברוב הבתים, כך שהיא לא דורשת הכנה מיוחדת מראש. מבוסס על מתכון של עמותת אנונימוס הנפלאה שעושה לילות כימים עבור בעלי החיים, ותודה להדר רייכמן שהכירה לי אותו

מרכיבים לתבנית בינונית-גדולה: 2
2.5 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
4 כפות קקאו
כפית שטוחה מלח
2 כפות חומץ (אל דאגה, לא מורגש בתוצר הסופי כלל)
1/2 כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 כוסות מים חמים
כוס שוקו-צ'יפס לבן פרווה
1/2 כוס שוקו-צ'יפס מריר פרווה
על פי גודל שטח הפנים של התבנית: שוקולד מריר ומעט חלב סויה/מים להמסה למטרת ציפוי העוגה לאחר האפיה

אופן ההכנה:
ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, קקאו ומלח
ערבבו בנפרד את השמן, תמצית הוניל, החומץ והמים ושפכו לתוך התערובת היבשה
ערבבו הכל יחד לכדי מרקם חלק- ללא שני סוגי השוקולד-צ'יפס
העבירו לתבנית משומנת (לא למלא עד הסוף כי העוגה תופחת)
לאחר מכן פזרו מעל את שני סוגי השוקולד-צ'יפס והשקיעו אותם קלות באמצעות גב של כף, עד שהם מבצבצים מעט מעל פני השטח (מונע משבבי השוקולד לשקוע לתחתית העוגה ולהידבק לתבנית בתום האפייה. באופן זה הם ישארו בחלק האמצעי והעליון של העוגה)
אפו בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שדוקרים בקיסם והוא יוצא נקי
עוגה טבעוניתצפו את העוגה בקרם שוקולד מריר שהומס במעט חלב סויה/מים

*ממליצה להגיש אותה חמה כפי שהיא או עם קצפת קוקוס/גלידת וניל / קוקוס טבעונית בצד  
 

מודעות פרסומת
26 תגובות

26 מחשבות על “עוגת שוקולד טבעונית עם פצפוצי שוקולד לבן ומריר

  1. במה אפשר להחליף את החומץ? מה התפקיד שלו כאן?

    • היי יפית, יכול להיות שאפשר פשוט להשמיט אותו, אבל לא ניסיתי. החומץ בשילוב עם המתפיחים שבקמח אמור לסייע לתפיחה, אבל יכול להיות שקמח תופח זה מספיק. אם את הולכת על זה ומנסה בלי חומץ, אשמח לשמוע ממך איך יצא 🙂

    • סנדרה

      האם אפשר לשים חומץ תפוחים במקום?

      • היי סנדרה, אני לא יודעת אבל משערת שכן, כיוון שמה שצריך להתפחה זה החומץ בשילוב הקמח התופח / אבקת אפייה

  2. ניק

    אפשר קמח רגיל, לא תופח?

    • היי ניק, בטח! על כל 1.5 כוסות קמח רגיל תוסיף 2 כפיות אבקת אפייה

  3. ליאת

    אפשר פחות סוכר

  4. אורית

    היי, האם אפשר להשתמש בקמח מלא/כוסמת?

    • היי אורית, האמת היא שאין לי מושג. לא ניסיתי ואני לא יודעת לתת לך מידות להמרה. נראה לי ששווה לך לנסות כמות קטנה ולבדוק, על פי המרות של קמח שקיימות ברחבי הרשת, או שאת יכולה להעלות את השאלה כאן: https://www.facebook.com/groups/VaganCookingIL/
      בהלצחה!! 🙂

  5. נילי

    הכנתי את העוגה היום בשינויים קלים (חצי כמות (אבל כמות השוקולד זהה 😉 , יותר אבקת אפייה, הוספתי סוכר וניל, לימון במקום חומץ, חל"ס במקום מים חמים ושמנת אלפרו במקום חל"ס בציפוי) והעוגה יצאה מדהימה! לחה ושוקולדית, גבוהה ויפה, פשוט נהדרת! הילדים השתגעו עליה, קרניסטים טרפו אותה (וכמובן לא האמינו שאין בה ביצים), בקיצור – הצלחה! המון תודה —@

  6. אירית

    טבעונים "חדשים". הכנו אתמול. פשוט ללקק את האצבעות. תודה רבה 🙂

  7. Silvi

    גודל התבנית ?

  8. Silvi

    מורן, לעוגה ללא הציפוי יש טעם שוקולד למרות 2 כוסות המים ?

  9. Silvi

    מה היית מוסיפה במקום שתי כוסות המים או במקום חלקם ?

  10. שרון

    שיניתי לקמח מלא תופח -רק 2 כוסות
    הורדתי ל1.5 כוסות סוכר
    הוספתי 1/2 כפית סודה לשתייה
    לציפוי-המסתי חבילת שוקולד מריר פרווה בחצי קופסת שמנת ריצ להקצפה (30 שניות במיקרו)
    יוצא מצוין 🙂
    תודה שבת שלום.

  11. נחמה

    מעולה. החלפתי את המים בחלב סויה לא ממותק (בלי לחמם). הורדתי את כמות המלח לכ-1/3 – 1/4 כפית (קורט) את השוקולד צ'יפסים החלפתי ל-1/2 כמות שוקולד צ'יפס מריר פרווה ו-1/2 כמות פקאנים קצוצים גס מאוד. אפיתי בתבנית אפייה עגולה בקוטר 26 כשעה והטיפ לשים בסוף האפייה תחתית של תבנית או נייר אלומיניום כדי שהאדים ילכדו בעוגה והיה תישאר עסיסית. כשהתקררה שפכתי גנאש שוקולד שאותו הכנתי משוקולד מריר פרווה ושמנת אלפרו ביחס 1:1.

  12. הדר

    עוגה מעולה , אוורירית ונימוחה בפה ! סוף סוף עוגה טבעונית כמו שצריך!

  13. מור

    הכנתי קאפקייק לפי המתכון הזה (עם קמח כוסמין) והם יצאו מושלמים!

    אני רוצה להכין עוגת יומולדת עגולה ויציבה, כדי שאוכל לחתוך ממנה צורות – האם המתכון הזה יעבוד? (בגלל שהכנתי כקאפקייק אני לא בטוחה איך יוצאת העוגה)

    תודה רבה!

    • היי מור, לפי המרכיבים "הרגילים" העוגה יוצאת מאוד יציבה, אבל אני לא יודעת איך היא תתנהג עם קמח כוסמין

  14. צפי

    הי. צריך להפוך את העוגה לפני שמצפים אותה? תודה

    • מורן קושניר

      לא, כפי שהיא יוצאת מהתנור מצפים את החלק העליון

  15. שירן

    את חושבת שזה יעבוד טוב אם אחרי האפייה אחתוך את העוגה באמצע ואמלא בקרם? או שהיא רכה מידי ואי אפשר לחתוך אותה?

    • מורן קושניר

      זה יעבוד מצוין
      רק עשי זאת אחרי שהיא מתקררת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: