עוגת תפוחים טבעונית בציפוי פירורי קרמל פריכים

מתכון פשוט ומהיר להכנת עוגה טבעונית בחושה חלומית, מצופה בפירורים פריכים של עוגיות לוטוס קרמל img_20170224_134155

מרכיבים לתבנית בינונית ונמוכה
(מידות התבנית: אורך 30 ס"מ, רוחב 20 ס"מ, גובה 5 ס"מ)
שתיים ורבע כוסות קמח תופח ניתן להחליף ב2 ורבע כוסות קמח כוסמין לבן + 1/4 2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר חום דמררה
350 גרם רסק תפוחים לא ממותק
1/2 כוס שמן קנולה/זרעי ענבים (לא שמן זית)
15 תמרי מג'הול קצוצים (אני שפכתי על התמרים מים רותחים ואז קילפתי וקצצתי)
או אפשר לחסוך זמן ועבודה ולהוסיף 1 כוס צימוקים במקום התמרים
1 תפוח בינוני-גדול מהסוג המתוק (צהוב, אדום. אני השתמשתי בפינק ליידי) קצוץ לקוביות קטנות 
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
1 כפית תמצית וניל
10 עוגיות לוטוס מרוסקות (לשים בשקית ולרסק באמצעות מכות עם כוס עבה)

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל180 מעלות
2. לשמן תבנית
3. לערבב היטב עם מזלג את כל המרכיבים, פרט לעוגיות לוטוס
4. לצקת את התערובת לתבנית
5. לפזר מעל שכבה אחידה של פירורי עוגיות לוטוס, ובאמצעות כף להחדיר אותם מעל תוך העוגה, כדי שידבקו ולא יפלו אחרי האפייה

img_20170224_111431

6. לאפות כ25 דקות או עד שהעוגה משחימה והתערובת אפויה

img_20170224_134139

מודעות פרסומת

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: