אלו פאלאק / פאלאק פניר טבעוני

מתכון להכנת תבשיל הודי של קוביות תפוחי אדמה ברוטב תרד עשיר
IMG_6267**להכנת פאלאק פאניר (תבשיל תרד וגבינה הודית) טבעוני, ראו למטה את הוראות להכנת טופו בנוסח פאניר

 מרכיבים:
1 קילו עלי תרד שטופים (ללא גבעולים)
2-3  כוסות מים
1.5 בצל חתוך לרבעים
2 כפות גדושות ג'ינג'ר
1 כף שום כתוש
3 עגבניות קטנות
1 צ'ילי חריף קטן מיובש עם או בלי הזרעים (השארת זרעי הצ'ילי יעשה את המנה חריפה, ללא הזרעים היא תהיה פיקנטית)
1.5 כפית זרעי כמון
1.5 כפית זרעי חרדל
4 יחידות ציפורן שלם
חופן קטן עלי קארי-פאטה
2.5 כפיות מידה מלח
3 כפות מידה אבקת קארי איכותית
2-4 כפות שמן לטיגון התבלינים השלמים
כוס שמנת אגוזי קשיו (חצי כוס אגוזי קשיו + 1 כוס מים טחונים בבלנדר או במעבד מזון)
3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות, ואם תרצו להכין פאלאק פאניר (גבינה הודית) טבעוני, החליפו את תפו"א ב 200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות-בינוניות וראו הוראות להכנת הפאניר למטה

אופן ההכנה:

  1. את עלי התרד הטריים והשטופים מבשלים בסיר עם המים. כשהעלים רכים ומבושלים מסננים את התרד, מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה
  1. במעבד מזון טוחנים את הבצל, העגבניות, הג'ינג'ר והשום
  2. מחממים בסיר שמן ומטגנים את זרעי הכמון, הצ'ילי, זרעי החרדל, ציפורן וקארי פטה כ-2 דקות
    פאלאק פאניר טבעוני
  3. מוסיפים את תערובת הבצל, עגבניות, ג'ינג'ר ושום, מוסיפים מלח וקארי ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים
    פאלאק פאניר טבעוני
  4. מוסיפים את התרד ומבשלים 3 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את שמנת הקשיו ומערבבים
    פאלאק פאניר טבעוני
  6. מוסיפים את תפו"א, מביאים לרתיחה אחרונה ומורידים מהאש
    פאלאק פאניר טבעוני

מומלץ לתת לתבשיל לעמוד כמה שעות לפני ההגשה כדי שתפו"א יספגו טעמים.
לטעם הודי מושלם הגישו עם עיטור של כוסברה טרייה
פאלאק פאניר טבעוני

להכנת פאלאק פאניר, במקום תפוחי אדמה, הכינו את הטופו בסגנון פאניר באופן הבא:

1. לחמם במחבת שכבה דקה של שמן, להוסיף את הטופו ולטגן תוך ערבוב עד שהדפנות נצרבות היטב

2. להוסיף 2 כפות רוטב סויה, להמשיך לטגן ולהוסיף את חלב הקוקוס

את הטופו מומלץ לערבב בתבשיל ממש לפני ההגשה

מודעות פרסומת
9 תגובות

9 מחשבות על “אלו פאלאק / פאלאק פניר טבעוני

  1. rinchy

    מעולה! יצא מדהים!

  2. ליאת

    מתכון נעולה, בהנחה שמפחיתים את כמות התבלינים- מספיק מסמר ציפורן אחד וחצי מכמות הקארי, ומוסיפים עוד תפוחי אדמה.

  3. אורנה

    מה יכול להחליף את העגבניות, הצ'ילי והקשיו?

  4. shimit

    תודה על המתכון!
    כמה חלב קוקוס צריך לשים בטופו

    • מורן קושניר

      בשמחה 🙂
      3/4 כוס חלב קוקוס (עדיף קרם קוקוס, יוצא יותר עשיר)

  5. אורית

    יצא מטורף! כמו בהודו!
    תודה רבה (:

  6. מיה

    יצא מעולה! חייבת לצין שנראה שיוצאת כמות מאוד גדולה. עשיתי בערך חצי כמות ויצא די והותר. מומלץ 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: