פוקצ'ה ים תיכונית

מתכון של אהובי הדר דותן להכנת 6-5 פוקצ'ות בינוניות

מרכיבים: פוקצה ים תיכונית 
4 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים או חצי חבילה שמרים לחים
1 כפית סוכר
כוס ורבע מים פושרים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול
3-2 עגבניות
3-2 גמבות
זעתר על פי הטעם
שמן זית להזלפה על הפוקצ'יה לפני האפיה
מעט מלח גס

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח השמרים והסוכר
להוסיף את השמן והמלח
ללוש את הבצק למשך 5 דקות תוך הוספת המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש- שימו לב! יתכן ולא תצטרכו להשתמש בכל המים
לכסות בניילון נצמד, להניח במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח למשך 60-45 דקות
לאחר מכן ללוש שוב למשך כמה דקות
לחלק ל- 6 כדורים
לכסות שוב בנייר המוצמד
ולהניח שוב להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו
לחמם תנור לחום גבוה (200 מעלות)
על משטח מקומח לרדד כל כדור בצק לצורת אליפסה מוארכת בעובי של כחצי סנטימטר
להבריש מעל שמן זית
לשים את הירקות החתוכים
לפזר מעליהם: כף זעתר, מעט מלח גס וכף שמן זית
אם יש אבן אפיה בתנור, עדיף להניח עליה את הפוקצ'ה (אך לא הכרחי)
ולאפות כ15 – 20 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים

 

מודעות פרסומת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: