מתכון להכנת 2 מנות ברגע אחד
מרכיבים:
חצי חבילת פסטה מבושלת
פלפל חתוך לרצועות
2 כפות ממרח פסטו מוכן / חצי צרור בזיליקום קצוץ
חצי כוס אפונה (אופציונאלי, גם טעים וגם מוסיף חלבון למנה)
כפית שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
מלח וצ'ילי גרוס על פי הטעם
אופן ההכנה:
- לחמם מעט שמן במחבת, להוסיף את רצועות הפלפל ולטגן כשתי דקות על אש גבוהה
- להוסיף את השום הכתוש ואת הרוטב סויה, לערבב, להעביר לאש בינונית ולכסות
- לאחר כמה דקות וכאשר הפלפלים רכים, להוסיף את הפסטו/בזיליקום והאפונה ולערבב כדקה
- להעביר את הפסטה המוכנה למחבת ולערבב היטב כ2-3 דקות
- הכנת הירקות והתבלון לפני הוספת הפסטה
- הקפצת הפסטה יחד עם כל מרכיבי הרוטב משרדגת מאוד
- נותר רק להוסיף מלח וצ'ילי גרוס* ולהוריד מהאש
* גם אם לא בא לכן/ם מנה חריפה, אני מאוד ממליצה להוסיף נגיעות קטנטנות של צ'ילי להעשרת הטעם
שלום מורן,
ראשית אבקש לברך ולשבח את האתר , והאפשרויות האין סופיות שיש בו-כל הכבוד.
אני צמחונית משנת 1991 וכבר המון זמן שוקלת ברצינות את נושא הטבעונות.
הבעיה העיקרית שלי היא המחשבה של הקושי "שבפרידה" מהבצקים ומהפסטות שאמורות להכיל ביצים למיטב ידיעתי, הלא כן?
אודה לתשובתך והצעותייך בנושא .
מירב
היי מירב, שמחה שאהבת 🙂 אני עברתי לטבעונות אחרי בערך 18 שנות צמחונות ודווקא נושא הפסטות היה מאוד פשוט. בעיקרון יש ביצים רק בחלק מהפסטות הטריות שמוכרים במקררים בסופר, רוב הפסטות היבשות/ניוקי/אטריות לזניה הן ללא ביצים וגם במסעדות אפשר למצוא פסטות ללא ביצים. לגבי בצקים עם ביצים, האם את מתכוונת לעוגות? יש היום מבחר עוגות שניתן להכין ללא ביצים, והמלאי רק גדל.
באופן כללי, אני מאוד אוהבת בצקים ולא נתקלתי בקושי בעניין הזה עם המעבר לטבעונות
מורן עשיתי עכשיו שמתי פלפל ירוק חריף במקום הצילי הגרוס…יצא לי פצצה…אופפפ חריף…תודה כץ
היי יואב, נשמע מעולה 🙂
תיקון קטן: אפונה ירוקה נחשבת לירק, לעומת אפונה יבשה שהיא קטניה. כלומר, אפונה ירוקה לא מספקת חלבון. זה מה שהתזונאית הטבעונית שלי הסבירה לי.
היי niutakai, זה מה שכותבת הדיאטנית הקלינית דנה ויינר: "אפונה ירוקה לעומת אפונה יבשה: אלו שני דברים שונים. אפונה ירוקה הינה התרמיל בעיקר ללא האפונים או אפונים בשלבי הבשלה התחלתיים שאינם מכילים הרבה חלבון, ואילו האפונים הם אלו המוגדרים קטנית כאשר מפרידים מהתרמיל והינם בשלבי הבשלה מתקדמים יותר. המקור הינו אותו צמח רק בשלבי הבשלה שונים."