את המתכון הזה המצאתי לקראת חג השבועות 2013. שקדתי עליו בתקווה למצוא את המתכון המושלם לפשטידה "חלבית" טבעונית ללא שמנת צמחית וללא שמנת סויה. חייבת להתוודות שעד שלא טעמתי אותה, הייתי מעט סקפטית. לא ממש האמנתי שבאמת אפשר להמציא פשטידה כל כך קרמית וחלבית ללא גרם של חלב או תחליפיו התעשייתיים. לשמחתי הרבה התבדתי! וזכיתי ליצור עוד מאכל שמראה באופן חד משמעי שאפשר להכין אוכל חלבי מפנק ועשיר על בסיס הצומח. (לעוד מאכלים "חלביים" טבעוניים מפנקים הקליקו כאן)
אז קבלו בגאווה מתכון להכנת פשטידה טבעונית קרמית עשירה עם פטריות ועשבי תיבול, מעדן ארומטי מדהים לשבועות ולחיים הטובים בכלל!
מתכון לתבנית בגודל בינוני-גדול
מרכיבים להכנת המלית
שמנת קשיו= 1.5 כוסות קשיו טבעי+1 כוס מים –לטחון בבלנדר או בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק
קופסה של 230 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)
300 גרם טופו מרוסק בבלנדר מוט/רגיל עם: 3 כפות שמן קנולה, 2 כפיות מיץ לימון, חצי כוס מים (המרקם לא צריך לצאת חלק אך כן צריך להיות מרוסק לגמרי-ללא גושים)- תפקיד הטופו כאן הוא כפול: 1. להדביק את המרכיבים כתחליף לביצים 2. להגביר את הקרמיות של הפשטידה
1 בצל בינוני-קטן קצוץ
1 כפית בזיליקום מיובש
2 כפיות אורגנו מיובש
1 כפית גדושה שום כתוש
2 כפיות אבקת מרק פטריות
1 כפית אגוז מוסקט טחון
10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי)
3 כפות טימין טרי
2 כפות זעתר טרי
1 כף רוזמרין טרי
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן הכנת המלית:
1. טגנו עלי מרווה קצוצים עד לפריכות
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עם כפית מלח עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
3. הוסיפו פטריות, ערבבו והוסיפו את התבלינים היבשים (ללא עשבי התיבול הטריים)
4. הוסיפו את שמנת הקשיו, ערבבו, הביאו לרתיחה וכבו את האש
5. הוסיפו את הטופו המרוסק
**אם בשלב זה המלית אינה מוצקה אלא נוזלית השאירו אותה על האש תוך ערבוב, על מנת לאדות את הנוזלים. לאחר שהנוזלים התאדו כבו את האש ועברו לשלב הבא
6. הוסיפו את עשבי התיבול הטריים: 3 כפות טימין טרי, 2 כפות זעתר טרי, 1 כף רוזמרין טרי ו- 1 כף רוטב סויה וערבבו היטב
מרכיבים לבצק:
3 כוסות קמח תופח
רבע כוס+3 כפות: שמן קנולה/זית/קוקוס/אחר
1/3 כוס מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
ללוש עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם אחרי כ-5 דקות של לישה, הבצק עדיין דביק, הוסיפו נגיעה של קמח (על פי הצורך) והמשיכו ללוש. אם הבצק יבש מידי הוסיפו נגיעה של שמן. הניחו בצד ל-10 דקות
ההרכבה:
- שמנו תבנית והדקו את מרבית הבצק לתחתית ולצדדים – השאירו חלק בצק קטן לכיסוי הפשטידה
- צקו את המלית מעל לבצק
- רדדו את הבצק הנותר וכסו את המלית
- אפו כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות או עד שהבצק משחים
בתיאבון!!
עשיתי את מאפה הפטריו ת הזה נראה מאוד יפה והבצק היה טעים אבל המילוי יצא רטוב מדי וולא הכי טעים זרקתי הכל לפח אני גרה באנגליה הטופו היה ממש ר טוב והטקסטורה לא מוצלחת
אוי, כל כך חבל לי לשמוע! בפשטידה הזאת השתמשתי במה שמכונה בארץ "טופו קשה". מביקורי התכופים בלונדון וארהב מתקופת היותי דיילת אוויר זכור לי שהיה גם טופו מאוד רך ומיימי וגם טופו קשה ומוצק. האם אני זוכרת נכון? או שיש רק סוג אחד של טופו?
איילה, ממש חבל ועצוב לי לשמוע את זה ועוד בערב החג… פעם הבאה אם משהו ממתכוניי לא מצליח לך אל תזרקי, כתבי לי ואנסה לעזור און ליין: kushnirmoran@gmail.com
I made it last night – it was very good!
הי, כרגע הכנתי, מעניין איך יצא! זה מתנה לחברה אז אני לא ממש יכולה לטעום. דרך אגב במקום לרדד בצק ללמעלה שמתי פירורי לחם, סומסום וזעתר. טוויסט קטן… מעניין איך יצא – אשתדל לספר!
מכניסה תיכף לתנור כפשטידה ללא הבצק, הטעם מצויין בנתיים….. תודה!
לפני הכל: טעים!
השינויים שעשיתי:
פחות תבלינים (עלי מרווה, כפית טימין יבש, כפית אורגנו, כפית זעתר) ו.. אפשר פחות.
קופסה קטנה ירוקה של שמנת קוקוס (כתוב מי קוקוס אבל זה שמנת) במקום שמנת קשיו
קמח כוסמין מלא (ואבקת אפיה). בצק פירורים בכמה פולסים במעבד המזון.
רוב הפירורים על התחתית והחלק השני מעל המלית.
תודה על המתכון 🙂
הי!! בהתחלה היה נשמע לי טוו מאץ' עם כל התבלינים והקשיו ופאצ'קי יותר מדיי.. אך החלטתי להשקיע קצת.. בכל זאת חג השבועות… הכנתי את הפשטידה הזו הערב ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! הוספתי לזה למעלה 'גבינת מוצרלה' טבעונית כמובן ויצא משגע…. תודה תודה תודה!!!
איזה כיף לשמוע!! תודה שחזרת לתת פידבק😃
פינגבק: פשטידה (טבעונית, בריאה, נטולת גלוטן) מנצחת | גם אבא יש רק אחד