פשטידת פסטה טבעונית

מתכון לפשטידת פסטה טבעונית ללא טופו, מרכיבים לתבנית בגודל קטן-בינוני

פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים

מרכיבים:

300 גרם פסטה (לא משנה איזו)
1 קופסת פטריות 300 גרם (טריות או משומרות), חתוכות לפרוסות
שמנת קשיו= 1.5 כוס קשיו טבעי טחון בבלנדר מוט/רגיל עם 3/4 או 1 כוס מים

1 בצל בינוני קצוץ
1 מיכל שמנת סויה (השתמשתי בשמנת של אלפרו)
2 עגבניות גדולות או כ- 12 עגבניות שרי (עדיף תמר- מהסוג המתקתק)
3-4 כפות קמח
2 כפיות אורגנו מיובש
1כפית בזיליקום מיובש
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1.5 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
1. בשלו את הפסטה במים, סננו והניחו בצד
2. טגנו במעט שמן את האורגנו והבזיליקום, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד לשקיפות
3. הוסיפו את הפטריות וטגנו עוד כ-2 דקות
4. הוסיפו את כל יתר התבלינים
5. הוסיפו שמנת קשיו ו-2/3 מיכל שמנת אלפרו, וערבבו היטב. בשלו כמה דקות עד לסמיכות (אידוי הנוזלים)
פשטידת פסטה טבעונית6. ערבבו בקערה את הפסטה המוכנה, רוטב השמנת שזה עתה הכנו, וכ 4-5 כפות קמח (להתחיל עם 4 ולערבב, אם יש צורך להוסיף סמיכות- הוסיפו עוד כף)
7. שמנו תבנית, צקו מהתערובת עד למחצית הגובה של התבנית, סדרו שכבה של פרוסות עגבנייה/חצאי שרי
פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים8. צקו מעל את יתר התערובת שמנת-פסטה, סגרו בשכבה של 1/3 מיכל שמנת סויה (כדי להימנע מקצוות פסטה שיתקשו במהלך האפייה)
פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים9. הניחו מעל פרוסות עגבנייה/חצאי שרי ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה

לאחר שמוכן הניחו בצד לצינון והתייצבות (חשוב, אחרת הפשטידה תתפרק)

פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים

בתיאבון!! פשטידת פסטה טבעונית פרווה ללא ביצים

11 תגובות

11 מחשבות על “פשטידת פסטה טבעונית

  1. רחל

    מה אפשר לשים במקום שמנת קשיו?

    • מורן קושניר

      היי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום השמנת קשיו אפשר לשים עוד מיכל וחצי (כ350 גרם) שמנת סויה

  2. רחלי

    בטח אפשר גם להשתמש בשקדיה במקום לעשות שמנת קשיו. כמה לדעתך יהיו הכמויות?

    • מורן קושניר

      היי רחלי,
      אין לי מושג, מעולם לא השתמשתי בשקדיה
      אם את מנסה, אשמח לשמוע איך יצא ומה הכמויות

  3. עדי

    היי אשמח לדעת אם במקום הכפית אבקת מרק פטריות יכול להיות אבקת מרק עוף פרווה?

  4. לינור

    היי, קודם כל הפשטידה נראית מעולה.
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון גם בלי שמנת הסויה? האם היא הכרחית?

    • מורן קושניר

      תודה 🙂 השמנת סויה מאוד מרככת את הפסטה
      וחלב צמחי נראה לי שיהיה דליל מידי

  5. ריטה

    מתכון מעולה וטעים. הכנתי בלי האבקת מרק ואת העגבניות שרי טיגנתי. נטרפה. תודה!

  6. ליאת

    במה אפשר להחליף את הפטריות?

    • מורן קושניר

      היי ליאת, לא ניסיתי אבל יכול להיות זה יעבוד טוב עם אחד מהמרכיבים הבאים:
      גזר מגורר / ברוקולי / תירס / בטטה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: