פשטידה טבעונית תרד וטופו-ריקוטה

מתכון לתבנית קטנה (כ-6 מנות)

מצרכים:
6 עלי פילו (0% שומן) מופשרים  פשטידת תרד וטופו ריקוטה טבעונית לשבועות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפיות שום כתוש
350 גרם תרד קצוץ
300 גרם טופו
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי על פי הטעם

אופן ההכנה:   
1. טחנו במעבד מזון או בבלנדר את הטופו, המים, מיץ הלימון ו-3 כפות שמן זית עד לקבלת קרם טופו ("טופו-ריקוטה") לא נוזלי

2. חממו כף שמן במחבת, טגנו את הבצל הקצוץ עם השום עד לשקיפות, הוסיפו את התרד וטגנו עד לירידת הנפח

3. הוציאו מקסימום נוזלים באמצעות מצקת

הוצאת מקסימום נוזלים באמצעות מצקת לפני התבלון

הוצאת מקסימום נוזלים באמצעות מצקת לפני התבלון

4. הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל, עלי בזיליקום, ערבבו היטב ובשלו כמה דקות

חממו תנור ל-180 מעלות

5.  הוסיפו את קרם הטופו למחבת, ערבבו היטב עם התרד וכבו את האש

מלית התרד-קרם טופו

מלית התרד-קרם טופו

6. שמנו תבנית

7. הניחו על משטח העבודה נייר אפיה, פרשו מעליו דף פילו ושמנו חלקים שלו באמצעות נגיעות של המברשת (אין צורך לשמן את כל הדף, זה דורש המון שמן)

8. הניחו את דף הפילו המשומן-קלות בתחתית התבנית, ועליו הניחו עוד 2 דפי פילו משומנים קלות, שימו לב- על הדפים לכסות היטב את תחתית התבנית והדפנות
אם התבנית קטנה יותר מהדף, חתכו את דף הפילו לגודל המתאים והניחו יותר שכבות של בצק

9. צקו את המלית מעל לדפי הבצק שבתבנית

10. כסו את המלית ב-3 דפי פילו משומנים קלות

11. הברישו היטב בשמן את הדף העליון של הפשטידה

12. ואפו כ10-15 דקות או עד שבצק הפילו משחים

 פשטידת תרד וטופו ריקוטה טבעונית ללא ביצים

מודעות פרסומת
20 תגובות

20 מחשבות על “פשטידה טבעונית תרד וטופו-ריקוטה

  1. ענת

    נראה מעולה. יש סיבה שמוציאים את הנוזלים עם מצקת ולא מניחים במסננת?

    • היי ענת, היא באמת מעולה 🙂 הסיבה העיקרית להוצאת הנוזלים במצקת היא נוחות, וזה עושה את העבודה: הפשטידה לא יוצאת נוזלית בסוף. אני חושבת ששימוש במסננת גם יעשה את התהליך מסורבל יותר וגם עשוי ליבש את הפשטידה יתר על המידה

  2. ענת

    הי מורן זו שוב אני… עשיתי את הפשטידה והיא יצאה נהדר! רציתי לנסות אולי להחליף חלק מהטופו באיזה ירק, אולי קישואים. מה דעתך? יש לך איזה רעיון שנראה לך מתאים?

  3. אהלן ענת,
    שמחה לשמוע שאהבת 🙂
    אני לא מצליחה לחשוב על תחליף לטופו בפשטידה הספציפית הזאת מכיוון שיש לו תפקיד כפול: גם מדביק וגם נותן אופי חלבי לפשיטדה. קישואים הם ירק מלא בנוזלים ולכן הם לא טובים להדבקה וכן לשמירה על יציבות הפשטידה (מה שהטופו, כאמור, עושה מצוין)

  4. רחל

    הכנתי את הפשטידה הזו כבר 3 פעמים ויצא נפלא כל פעם!!
    שינויים שהכנסתי:
    בפעם הראשונה הוספתי יותר בצל ופטריות
    בפעם השניה החלפתי חצי מכמות התרד עם פטרוזיליה. הוספתי גם פטריות וכרישה
    בפעם השלישית החלפתי את התרד בהמון ברוקולי הוספתי קייל, מונגולד פטריות וכרישה.
    כפי ששאפר לראות אני חולת פטריות ומכניסה אותם לכל מתכון אפשרי P=
    השלישית עכשיו בתנור ואני ממש מתרגשת =)
    הריקוטה טופו הזה פשוט נפלא ואני מוצאת את עצמי מלקקת את האצבעות כשאני מכינה אותו.. תודה!

    • היי רחל, הכל נשמע מאוד טעים!! שמחה שהפשטידה שלי נתנה לך השראה 🙂

    • עינת

      שלום
      איפה אפשר למצוא טופו ריקוטה?

      • מורן קושניר

        היי עינת, הכוונה כאן שהפשטידה היא בסגנון של פשטידת תרד וריקוטה, אבל במקום ריקוטה משתמשים בטופו רגיל

  5. חנה אברהמי

    שאלה – האם אפשר להשתמש בדפי אורז במקום בדפי פילו? תודה

    • מורן קושניר

      אני חושבת שלא, הם במרקם שונה לחלוטין מהפילו, ולא נראה לי שזה יצא מוצלח

  6. HGK

    הפשטידה הזו נתנה לי השראה להחליף את הפילו בשכבת בצק פריך ומעלי קרם התרד לצקת שמנת סויה מעורבת בשמרי בירה וקמח שקדים (ללא שכבת הבצק השנייהׂ)

    . נראה לך שיעבוד?

    • מורן קושניר

      אין לי מושג, עם הרבה מהחומרים אני לא עובדת. א
      אם את הולכת על זה, אשמח לשמוע איך יצא

  7. רחל

    היי מורן יופי של מתכון. אהבתי מאוד. רציתי לשאול אם בפסח אפשר להחליף את הבצק פילו הפרוסות של תפוחי אדמה או לעשות בלי פילו בכלל. יש לך רעיונות?
    בתודה רחל

    • מורן קושניר

      היי רחל
      זו באמת פשטידה מעולה
      אבל היא צריכה את המסגרת סביבה
      כלומר לא כדאי להכין רק את המלית
      לגבי החלפת הפילו בתפו"א לא בטוחה איך זה יצא
      אם מוצלח או לא
      אם את מנסה, אשמח אם תכתבי לי איך יצא
      חג שמח😃

      • רחל

        תודה לך מורן על התגובה המהירה. אני בהחלט יעדכן אותך איך יצא עם תפוח אדמה
        רחל

  8. טלי

    אהלן מורן,
    תודה רבה על המתכון.
    שאלה: יצאה עכשיו גבינת ריקוטה של משומשו – האם את חושבת שאפשר להשתמש בה במקום בטופו? יש לך מושג אם זה דורש שינוי נוסף? תודה רבה 🙂

    • מורן קושניר

      היי טלי, מצטערת, אך אין לי מושג איך היא "תתנהג" בפשטידה… לא מכירה את המוצר הזה

  9. איה

    היי שלום לך מורן :
    רציתי לדעת כתוב במתכון לשים טופו , ואז כתוב קרם טופו .
    פשטידה טבעונית תרד וטופו-ריקוטה אשמח לדעת למה הכוונה ?
    מה זה טופו ריקוטה ? האם יש דבר כזה ואיפה אפשר להשיג .

    • מורן קושניר

      היי איה, שימי לב ב"אופן ההכנה" בהנחיה הראשונה כתוב: 1. טחנו במעבד מזון או בבלנדר את הטופו, המים, מיץ הלימון ו-3 כפות שמן זית עד לקבלת קרם טופו ("טופו-ריקוטה") לא נוזלי.
      זו הכוונה לקרם טופו ול"טופו ריקוטה"

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: