מרכיבים:
600 גרם חומוס מבושל ורך (הכנה ביתית/שימורים/מבושל ומוקפא-שימו לב שהגרגירים צריכים להיות מוכנים למאכל)
800 גרם עגבניות מרוסקות
1.5 כפיות אבקת קארי איכותית
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי חרדל
2 בצל בינוני קצוץ דק
5 יחידות ציפורן שלם
3 יחידות הל ירוק שלם
1 מקל קינמון בינוני
חופן קטן עלי קארי פטה
1.5 כפיות תבלין צ'אנה מסלה או צ'ולה מסלה (ניתן להשיג במכולת ההודית המצוינת "פפריקה" בשוק רמלה ובמכולות הודיות אחרות בארץ. עושה את התבשיל פיקנטי-חריף. אם אין, אפשר להחליף באבקת קארי איכותית)
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 כפית גדושה שום כתוש
1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
1.5 כוסות מים רותחים
חצי צרור כוסברה טרייה וקצוצה
תוספת לשדרוג: אם לקראת סוף הבישול יש לתבשיל טעם עגבניות דומיננטי מידי, ממליצה להוסיף שמנת קשיו (= פשוט לטחון 1 כוס קשיו טבעי עם 1 כוס מים, עד למרקם חלק).שמנת הקשיו מעדנת מאוד את ריכוז העגבניות ומעשירה מאוד את המרקם ואת הטעם.
אופן הכנת התבשיל:
1. חממו שמן בסיר וטגנו ציפורן, הל, קינמון, עלי קארי פטה, זרעי כמון וזרעי חרדל
- הוסיפו את הבצל הקצוץ. תוך כדי טיגון הוסיפו כפית מלח (מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
- הוסיפו את השום הכתוש והג'ינג'ר וערבבו היטב
- אחרי שהבצל משחים מעט, הוסיפו את העגבניות המרוסקות ואת תבלין הצ'אנה מסלה/קארי
- בשלו מכוסה על אש נמוכה כ-10 דקות
- הוסיפו 1.5 כוסות מים רותחים וערבבו
- הוסיפו את הכוסברה הקצוצה
- הוסיפו את החומוס המבושל, ערבבו וכסו
- אחרי כ-5 דקות בישול הוציאו מהסיר לתוך קערה כ-10 כפות מהתבשיל ומעכו באמצעות מזלג לכדי פירה:
- החזירו את התערובת לסיר
- אם החלטתן/ם להוסיף שמנת קשיו, אז זה השלב
- ערבבו, כסו ובשלו עוד כ-15 דקות על אש נמוכה
-
נפלא. גם ההסבר וגם המתכון
תודה 🙂
מורן יקרה,
הכנתי את התבשיל הזה ויצא משגע.
אני כל כך מודה לך על הבלוג הזה.
מחר אכין את הניוקי עם השמנת קשיו והבזיליקים.
תודה רבה
שרה דגן
שרה יקרה, שמחה לשמוע שהבלוג שלי משמש אותך 🙂 ותודה על הפידבק אודות הצ'אנה מסלה
שלום. אתר נהדר! שאלה לגבי התבלינים: אני מבינה שהם שלמים, לא טחונים ונשארים בתבשיל, כן? האם זה לא פוגם במרקם/טעם? תרמילי ההל הם די גדולים..
היי sher תודה 🙂 התבלינים שלמים ובעיקרון נשארים בתבשיל, בעיקרון אין אם זה בעיה, לא בטעם ולא במרקם. אולם, אני מאוד מאוד לא אוהבת "ליפול" על ביס עם הל, ולכן אני סופרת כמה הל שמתי בדיוק ובתום הבישול מוציאה את כולם. עם כל שאל התבלינים אני לא מוצאת בעיה וגם לא נתקלתי בתגובות מתבאסות
תודה רבה על המתכון, התבשיל נהדר! רציתי לשאול, האם אפשר להקפיא את התבשיל (תוך שמירה על איכות סבירה), לדעתך?
היי, שמחה לשמוע שאהבת (: אפשר להקפיא בכיף, יוצא נהדר גם אחרי הפשרה
יצא מעולה. תודה רבה על (עוד) מתכון מוצלח וטעים!
בשמחה גדולה 🙂
ניסיתי אוכל מאוד טעים
גם אני הכנתי אתמול – ויצא נפלא! תודה רבה!!!
נפלא לשמוע😃
תודה על הפידבק
היי,
המתכון הזה מצויין!
אכלתי במסעדה הודית (עם שפים הודים) בניו זילנד באוקלנד..
את התבשיל הזה בדיוק.. וממש רציתי לשחזר את הטעם..
והמתכון שלך מדוייק!
אני מעוניינת לצלם סרטון בישול טבעוני ורציתי לבקש להשתמש במתכון שלך בצירוף קרדיט כמובן לאתר ולמתכון ונציין גם בסרטון שהמתכון שלך.
אשמח שתעדכני אותי אם זה משהו שהיית רוצה לעשות.
היי עדי, אני שמחה שאהבת את המתכון. את יכולה לצלם סרטון של הכנתו בשמחה, בתנאים שכתבת (קרדיט לבלוג וציון בסרטון שהמתכון שלי)
ואחרי שהסרטון מוכן אשמח אם תשלחי לי קישור שאוכל להפיץ אותו 🙂 המייל שלי: kushnirmoran@gmail.com
שבת שלום 🙂
הי מורן, הכנתי את המתכון הצפון הודי ויצא יאמי …
(השורשים שלי מדרום הודו)