מטבל פיקנטי וארומטי שמקפיץ כל ארוחה!
מרכיבים:
צרור כוסברה
חצי צרור נענע
1 בצל סגול קטן (אם צרור הירק הוא גדול אז השתמשו בבצל בינוני) חתוך לקוביות גדולות
כ-3 אצבעות ג'ינג'ר טרי חתוכות
אופציונאלי: צ'ילי אדום/ירוק – תלוי ברמת החריפות הרצויה: חצי או 2 יחידות
מיץ מלימון אחד (שוב, תלוי בגודל הצרור: לימון קטן לצרור קטן, לימון בינוני לצרור גדול)
כ- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- טוחנים את בבלנדר את הבצל, ג'ינג'ר וצ'ילי עד למשחה לא נוזלית ומשאירים את התערובת בבלנדר
- קוצצים דק דק את הכוסברה והנענע (אל תשימו בבלנדר כדי שלא ישחיר)
- בשלב זה מוסיפים את הירק הקצוץ לבלנדר (עם התערובת בצל-צ'ילי-ג'ינג'ר), וטוחנים מעט זמן כדי שהירק לא ישחיר (אם צריך אז מוסיפים מעט מים כדי שיתערבב למשחה נוזלית)
- מעבירים מהבלנדר לקערה, מוסיפים לימון ומלח ומערבבים
כמה זמן ניתן לשמור במקרר האם אפשרי להקפיא ?
אני מניחה שכמה ימים, לא ניסיתי. לגבי ההקפאה- ניתן, הצ'טני מעט משחיר אך לא נפגם טעמו
אהלן!
יש אפשרות להשיג תוצאה דומה/זהה כם עם בלנדר ידני, לדעתך?
היי, אינני יודעת כיוון שלא ניסיתי. מניחה שאם הוא חזק, אז זה עשוי להצליח