מנה ל-15 יחידות קנלוני בגודל בינוני
מרכיבים:
300 גרם טופו (חבילה סטנדרטית)
חבילת קנלוני למילוי
5 כפות שמן זית
חצי כף חומץ רגיל/מיץ לימון
חבילת עלי מנגולד (סלק עלים) / 3/4 חבילת תרד גדולה
2 בצל בינוני קצוץ (עדיף סגול), כשהכמות מחולקת לשניים
2 כפות אורגאנו מיובש
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
צרור בזיליקום קצוץ דק, מופרד לשני חצאים או 2 כפות שטוחות בזיליקום מיובש
5 כפות רוטב סויה
1 כפית גדושה טימין, מיובש או טרי
2 כפיות שום כתוש
1 קופסת עגבניות מרוסקות של 800 גרם או 800 גרם עגבניות טריות בשלות חתוכות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
3/4 כוס קשיו טחון בבלנדר עם 3/4 כוס מים עד למרקם חלק = שמנת קשיו
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר לבן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שלב ראשון: הרוטב
לטגן בסיר בצל אחד קצוץ על אש בינונית עד לשקיפות
להוסיף כפית שום כתוש
את כל העגבניות המרוסקות
את כל רסק העגבניות
2 כוסות מים רותחים
כפית סוכר
2 כפות שמן זית
חצי צרור בזיליקום קצוץ או כף שטוחה בזיליקום מיובש
כף אורגאנו מיובש
לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה
לכסות, להוריד לאש נמוכה ולתת לרוטב להתבשל מכוסה לפחות חצי שעה (כמה שיותר זמן יותר טוב, מצב אופטימאלי: שעתיים)
לטעום ואם הרוטב חומצי להוסיף עוד מעט סוכר לבן
כרבע שעה לפני סוף הבישול להוסיף את שמנת הקשיו לרוטב, לערבב ולהמשיך את הבישול
שלב שני: המלית
לטגן במחבת 1 בצל קצוץ עד לשקיפות
להוסיף חבילה של עלי מנגולד קצוצים
להמתין מעט עד שירד קצת הנפח של העלים ולהוסיף:
כפית שום כתוש
כף אורגאנו מיובש
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
חצי צרור בזיליקום טרי קצוץ או כף שטוחה בזיליקום מיובש
5 כפות רוטב סויה
כפית גדושה טימין
לבשל הכל במחבת לא מכוסה עד שהעלים מתרככים, הנפח שלהם יורד והנוזלים מתאדים. במידה והמלית מוכנה ויש עודף נוזלים, הוציאו אותם באמצעות מצקת (המלית אמורה להיות עם מעט מאוד נוזלים)
כדי לתת מרקם חלבי למלית ולאגד אותה לכדי מקשה אחת, יש לשים בבלנדר או במעבד מזון:
300 גרם טופו חתוך לקוביות גדולות
3 כפות שמן
חצי כף חומץ רגיל/מיץ לימון
ולטחון הכל יחד עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק
את ממרח הטופו לערבב יחד עם המלית המבושלת (לאחר שהורדה מהאש).
שלב שלישי: ההרכבה
באמצעות מזלג דק או כפית למלא כל קנלוני בתערובת הטופו-מנגולד
לחמם תנור לחום בינוני
לשמן תבנית
לשפוך עליה שכבה של כחצי סנטימטר רוטב רוזה
לסדר את אטריות הקנלוני בשורה עם מרווח בניהם
לצקת מעל את שארית הרוטב
לאפות למשך כ-25 דקות או עד שהרוטב נהיה מוצק ואטריות הקנלוני התבשלו
וואו!!! מודה שהיה לי מאתגר להכין… אבל שווה ברמות! נראה לי הדבר הכי טעים שהכנתי עד כה 😋👌
איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 🙂
מתכון מעולה! משתמשת בו כבר כמה פעמים! הוספתי בטטה למילוי זה יוצא טעים בטירוף!!