מנה איטלקית מדהימה להכנת 15 יחידות קנלוני ממולא בשמנת (קשיו) פטריות ואפוי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול
להכנת המלית:
מרכיבים:
15 גלילי קנלוני לא מבושלים
שמנת קשיו= 1.5 כוסות קשיו טבעי+1 כוס מים –לטחון בבלנדר או בבלנדר מוט עד למרקם חלק
300 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)
1.5 כפיות בזיליקום מיובש
2 כפיות אורגנו מיובש
2 בצל בינוני-קטן קצוץ
1 כפית גדושה שום כתוש
2 כפיות אבקת מרק פטריות
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 קופסת שימורים פטריות או 2 סלסלות פטריות טריות
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את האורגנו והבזיליקום
2. הוסיפו את הבצל וכפית מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
3. הוסיפו את הפטריות ואת יתר התבלינים וערבבו
4. הוסיפו את שמנת הקשיו, הביאו להרתחה, ערבבו וכבו את האש
5. הניחו בצד לצינון. לאחר שרוטב העגבניות יהיה מוכן, נחזור לרוטב השמנת פטריות ונמלא בו את הקנלונים
להכנת רוטב העגבניות:
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסת שימורים)
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
1.5-2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
כ- 10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ!)
מלח פלפל עפ"י הטעם
אופן הכנת הרוטב:
1. חממו שכבה דקה של שמן במחבת וטגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות
3. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה
4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו
5. הוסיפו מים רותחים, סוכר, תבלינים
6. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו כ- חצי שעה
ההרכבה:
- לאחר שרוטב השמנת מצטנן מעט, מלאו כל קנלוני
אפשרות א':
באמצעות כפית (ממליצה למלא כמה שיותר ולדחוס באמצעות החלק האחורי של הכפית/כף עץ)
אפשרות ב': למלא שקית זילוף, לחתוך את הקצה השפיצי ולמלא את הקנלוני (זוהי דרך מומלצת יותר- כך הקנלוני מתמלא במהירות רבה יותר ובאופן מקסימלי)
2. מזגו לתבנית שכבה דקה של רוטב עגבניות מוכן
- 3. סדרו את הקנלונים במרחק זה מזה (הם עתידים להתרחב ולתפוס יותר מקום בתבנית, בערך להכפיל את גודלם)
3. צקו את הרוטב מעל עד שהוא מכסה לחלוטין את הקנלונים
4. אפו כ-20-25 דק בחום של 180 מעלות, או עד שהקנלוני רך ומוכן למאכל
הכמויות מדויקות, יצאה לי כמות שמתאימה בדיוק למילוי של 15 קנלונים. במקום כוס וחצי קשיו השתמשתי בכוס שקדים וחצי כוס אגוזי מלך. כרגע זה בתנור, וממה שהספקתי לטעום בינתיים זה נטעם מבטיח מאוד!!!
המנה הטבעונית הכי טעימה שהכנתי עד היום!
תודה על המתכון המפורט וכל התמונות, יצא פצצה 🙂
השתמשתי בשלושה סוגי פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו ושימג'י).
תודה!!
היי, מאושרת לשמוע 🙂 ותודה שחזרת לתת פידבק!
איך מכניסים את הכל לתבנית אחת? אם צריך כזה רווח גדול… וגם- לא אוהבים אצלי עגבניות, באיזה רוטב אפשר להשתמש? תודה מראש!
היי ענת, אני משתמשת ב2 תבניות בינוניות ובכל אחת אופה 6 קנלוני ואת היתר בתבנית קטנה.
ואת הקנלוני את יכולה לאפות ברוטב בשמל טבעוני, ולהוסיף באפייה עשבי תיבול כמו רוזמרין / טימין / בזיליקום
https://hativonut.wordpress.com/%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
תודה על התשובה! היום עושה נסיון להכין את זה
אשמח לשמוע איך יצא
הי, האם אפשר להקפיא את המילוי של הקנלוני עם השמנת קשיו והפטריות ולהשתמש פעם הבאה?
היי יעל, מעולם לא הקפאתי שמנת קשיו ולכן אינני יודעת איך היא מגיבה להקפאה והפשרה
מתכון מצוין! הכנתי את המנה לארוחת שישי והיא פשוט חוסלה. באמת מתכון ששווה תגובה
היי דניאלה, תודה שחזרת לעדכן! שמחה לשמוע שאהבו 🙂
הכנתי אתמול במסגרת ניסויים לשבועות, ויצא ממש טעים! תודה
שמחה לשמוע 😀
שאלה לגבי השמנת קשיו
יש מתכונים עם כוס קשיו וכוס וחצי מים
ויש מתכונים עם כוס וחצי קשיו וכוס מים
יש הבדל או טעות? מה נכון?
בכל מתכון המינונים של קשיו-מים שונים
תודה, אחלה מתכונים ☺️
😊
היי יש לי מלא קוביות טופו במקרר יש לך רעיון איך אני יכולה להכניס אותם למתכון ? תודה !
היי, את יכולה לטחון אותם עם מעט שמן קנולה ולימון (על כל 300 גרם טופו 2.5 כפות שמן+1.5 כפות מיץ לימון טרי), ולערבב את זה במלית. אבל אני הרבה יותר ממליצה להשתמש בטופו לפשטידה המופלאה הזאת- https://hativonut.wordpress.com/2013/05/08/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%A9%D7%91%D7%99-%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95/
מתכון מדהים!! הכנתי לשבועות אבל עשיתי חצי מכל דבר כי אני הטבעונית היחידה בבית אבל מסתבר שאבא שלי אכל מזה אתמול ורק עכשיו אמא שלי אמרה לו שזה טבעוני והוא פשוט לא האמין.
תודה רבה על המתכון
היי גל, אני ממש שמחה לשמוע 🙂 איזה כיף שלא צריך להשתמש במוצרי חלב כדי לקבל אוכל "חלבי" מעולה וטעים !
הי מורן, המתכון נראה מהמם! רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת מרק פטריות? אין לי בבית וחבל לי לקנות כי אין לי שימוש בו
היי, אפשר פשוט להשמיט את אבקת המרק, ולשים טיפה יותר מהתבלינים האחרים ומהמלח
תודה רבה! חזרתי להגיד שיצא פשוט מושלם! הכנתי לארוחת שישי עם חברות לא טבעוניות וכולן ממש אהבו.
שמחה שאהבתן, ותודה על הפידבק 🙂
האם אפשר לשמור בקירור ולחמם למחרת? האם זה נשאר טעים ובטקסטורה הנכונה?
כן, לאחר האפייה זה נשמר מצוין במקרר
תודה רבה!
בכיף 🙂
היי האם צריך לכסות את התבנית בעת האפייה?… תודה רבה
כן, כדאי
כדי שלא יתאדו הנוזלים
וכמה דקות אחרונות תמשיכי לאפות ללא כיסוי כדי שלא יהיה נוזלי מידי
מתכון מצוין!! יצא מאוד טעים!! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע ☺️