קנלוני טבעוני במילוי שמנת פטריות ברוטב עגבניות ועשבי תיבול

מנה איטלקית מדהימה להכנת 15 יחידות קנלוני ממולא בשמנת (קשיו) פטריות ואפוי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול קנלוני טבעוני שמנת פטריות

להכנת המלית:

מרכיבים:

15 גלילי קנלוני לא מבושלים
שמנת קשיו= 1.5 כוסות קשיו טבעי+1 כוס מים –לטחון בבלנדר או בבלנדר מוט עד למרקם חלק
300 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)
1.5 כפיות בזיליקום מיובש
2 כפיות אורגנו מיובש
2 בצל בינוני-קטן קצוץ
1 כפית גדושה שום כתוש
2 כפיות אבקת מרק פטריות
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
1. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את האורגנו והבזיליקום
2. הוסיפו את הבצל וכפית מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
3. הוסיפו את הפטריות ואת יתר התבלינים וערבבו
קנלוני טבעוני שמנת פטריות4. הוסיפו את שמנת הקשיו, הביאו להרתחה, ערבבו וכבו את האש
קנלוני טבעוני שמנת פטריות

5. הניחו בצד לצינון. לאחר שרוטב העגבניות יהיה מוכן, נחזור לרוטב השמנת פטריות ונמלא בו את הקנלונים

להכנת רוטב העגבניות:

מרכיבים:

2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסת שימורים)
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
1.5-2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
כ- 10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ!)
מלח פלפל עפ"י הטעם

אופן הכנת הרוטב:

1. חממו שכבה דקה של שמן במחבת וטגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות

2. הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות

3. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה

4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו

5. הוסיפו מים רותחים, סוכר, תבלינים

6. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו כ- חצי שעה

 ההרכבה:

  1. לאחר שרוטב השמנת מצטנן מעט, מלאו כל קנלוני
    אפשרות א':
    באמצעות כפית (ממליצה למלא כמה שיותר ולדחוס באמצעות החלק האחורי של הכפית/כף עץ)

 

קנלוני טבעוני שמנת פטריות

אפשרות ב': למלא שקית זילוף, לחתוך את הקצה השפיצי ולמלא את הקנלוני (זוהי דרך מומלצת יותר- כך הקנלוני מתמלא במהירות רבה יותר ובאופן מקסימלי)

2. מזגו לתבנית שכבה דקה של רוטב עגבניות מוכן 

  1. 3. סדרו את הקנלונים במרחק זה מזה (הם עתידים להתרחב ולתפוס יותר מקום בתבנית, בערך להכפיל את גודלם)

קנלוני טבעוני שמנת פטריות

3. צקו את הרוטב מעל עד שהוא מכסה לחלוטין את הקנלונים
קנלוני טבעוני שמנת פטריות

4. אפו כ-20-25 דק בחום של 180 מעלות, או עד שהקנלוני רך ומוכן למאכל

קנלוני טבעוני שמנת פטריות
ובתיאבון!
קנלוני טבעוני שמנת פטריות

31 תגובות

31 מחשבות על “קנלוני טבעוני במילוי שמנת פטריות ברוטב עגבניות ועשבי תיבול

  1. ענת

    הכמויות מדויקות, יצאה לי כמות שמתאימה בדיוק למילוי של 15 קנלונים. במקום כוס וחצי קשיו השתמשתי בכוס שקדים וחצי כוס אגוזי מלך. כרגע זה בתנור, וממה שהספקתי לטעום בינתיים זה נטעם מבטיח מאוד!!!

  2. אילה

    המנה הטבעונית הכי טעימה שהכנתי עד היום!
    תודה על המתכון המפורט וכל התמונות, יצא פצצה 🙂
    השתמשתי בשלושה סוגי פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו ושימג'י).
    תודה!!

  3. anat

    איך מכניסים את הכל לתבנית אחת? אם צריך כזה רווח גדול… וגם- לא אוהבים אצלי עגבניות, באיזה רוטב אפשר להשתמש? תודה מראש!

  4. יעל

    הי, האם אפשר להקפיא את המילוי של הקנלוני עם השמנת קשיו והפטריות ולהשתמש פעם הבאה?

  5. דניאלה

    מתכון מצוין! הכנתי את המנה לארוחת שישי והיא פשוט חוסלה. באמת מתכון ששווה תגובה

  6. טושטוש

    הכנתי אתמול במסגרת ניסויים לשבועות, ויצא ממש טעים! תודה

  7. רונית

    שאלה לגבי השמנת קשיו
    יש מתכונים עם כוס קשיו וכוס וחצי מים
    ויש מתכונים עם כוס וחצי קשיו וכוס מים
    יש הבדל או טעות? מה נכון?

  8. סיוון

    היי יש לי מלא קוביות טופו במקרר יש לך רעיון איך אני יכולה להכניס אותם למתכון ? תודה !

  9. גל

    מתכון מדהים!! הכנתי לשבועות אבל עשיתי חצי מכל דבר כי אני הטבעונית היחידה בבית אבל מסתבר שאבא שלי אכל מזה אתמול ורק עכשיו אמא שלי אמרה לו שזה טבעוני והוא פשוט לא האמין.
    תודה רבה על המתכון

    • מורן קושניר

      היי גל, אני ממש שמחה לשמוע 🙂 איזה כיף שלא צריך להשתמש במוצרי חלב כדי לקבל אוכל "חלבי" מעולה וטעים !

  10. הי מורן, המתכון נראה מהמם! רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת מרק פטריות? אין לי בבית וחבל לי לקנות כי אין לי שימוש בו

    • מורן קושניר

      היי, אפשר פשוט להשמיט את אבקת המרק, ולשים טיפה יותר מהתבלינים האחרים ומהמלח

      • תודה רבה! חזרתי להגיד שיצא פשוט מושלם! הכנתי לארוחת שישי עם חברות לא טבעוניות וכולן ממש אהבו.

        • מורן קושניר

          שמחה שאהבתן, ותודה על הפידבק 🙂

  11. אורית

    האם אפשר לשמור בקירור ולחמם למחרת? האם זה נשאר טעים ובטקסטורה הנכונה?

  12. שני

    היי האם צריך לכסות את התבנית בעת האפייה?… תודה רבה

    • מורן קושניר

      כן, כדאי
      כדי שלא יתאדו הנוזלים
      וכמה דקות אחרונות תמשיכי לאפות ללא כיסוי כדי שלא יהיה נוזלי מידי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: