רוטב טיקה מסלה טבעוני

רוטב הודי קרמי המבוסס על עגבניות ויוגורט – הגרסה הטבעונית המופלאה. תבשיל ירקות רוטב טיקה מסלה טבעוני
לא על יד, לא כמעט, לא יחסית. פשוט טעים ואותנטי ממש כמו בהודו!
בסיס מעולה לכל תבשיל ירקות עם או בלי קוביות טופו.

על כמה דברים חשוב להקפיד כאן:
טיגון הבצל עד להשחמה מקסימלית
בישול על אש גבוהה מרבית הזמן (כדי ש"ימיס" את הבצל ויווצר רוטב יחסית חלק)
ושימוש ביוגורט סויה טבעוני מתקתק קלות (במקור משתמשים ביוגורט חלבי לא ממותק עם תוספת של סוכר חום)

מרכיבים:
2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
200 גרם רסק עגבניות
1 כפית זרעי כמון
6 יחידות ציפורן
1 חופן עלי קארי פאטה (אופציונלי)
2 כוסות מים
1 כף מידה דחוסה ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף מידה דחוסה שום כתוש
2.5 כפות אבקת קארי (אם אתם מגיעות/ים לרמלה, ממליצה על אבקת הקארי מדרס האלוהית של המכולת ההודית פפריקה, בשוק העירוני)
1.5 מיכלי יוגורט טבעוני במתיקות מעודנת   (180 גרם)
מלח על פי הטעם

אופן ההכנה:
חממו שמן במחבת
טגנו את זרעי הכמון, עלי הקארי פאטה והציפורן
IMG_3259

הוסיפו את הבצל וטגנו מכוסה על אש גבוהה עד להשחמה, ערבבו מידי פעם (כ7-10 דקות)

השאירו את האש גבוהה, הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו- בשלו כדקה (הבצל אמור להראות נמס והרוטב אחיד)

הוסיפו 1 כוס מים, ערבבו, כסו, הנמיכו לאש בינונית ובשלו עוד כ2-3 דקות
תבשיל ירקות רוטב טיקה מסלה טבעוני

הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו היטב

תבשיל ירקות רוטב טיקה מסלה טבעוני

הוסיפו את אבקת הקארי וערבבו

תבשיל ירקות רוטב טיקה מסלה טבעוני

הורידו לאש נמוכה ובשלו עוד כ2 דקות

הוסיפו את היוגורט הטבעוני וערבבו תוך בישול של 2 דקות

 

טעמו והוסיפו מלח על פי הטעם.

זה השלב שבו מוסיפים את הירקות / טופו ומבשלים עד לריכוך
(אם את/ה משתמש/ת בתפוחי אדמה, הוסיפ/י אותם רכים)

בתיאבון!

השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: