רוטב רוזה טבעוני טעים ועשיר על בסיס עגבניות ושמנת קשיו שהרכיב אהובי הדר דותן
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם / או 800 גרם עגבניות טריות קצוצות
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
1 כוס מים רותחים
1 כפית סוכר
שמנת קשיו: 1 כוס קשיו טבעי+1.5 כוסות מים = לטחון היטב בבלנדר לקבלת מרקם חלק
1 כפית פלפל שחור טרי גרוס
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
כ- 10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ!)
זעתר טרי לקישוט
אופן ההכנה:
- חממו שכבה דקה של שמן במחבת וטגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות
- הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות
- הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה
- הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו
- הוסיפו מים רותחים, סוכר, תבלינים
- הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו לפחות חצי שעה, אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר, אני ממליצה על 3 שעות בישול)
(אם אחרי 15 דקות בישול הרוטב נראה דליל מידי, הסירו את המכסה והמשיכו לבשל אותו לא מכוסה) - לפני סיום בישול הרוטב הוסיפו את שמנת הקשיו וערבבו היטב
- הביאו לרתיחה נוספת וכבו את האש
הכנתי ויצא מדהים! תודה על המתכון. השמנת פשוט מעולה
היי יסמין, בשמחה 🙂 ותודה על הפידבק!!
כמה מנות זה המתכון? וגם יצא מדהים!!!
היי שחר, תודה איזה כיף לשמוע
אני לא זוכרת כמה מנות יוצאות…
יצא מעולה! תודה רבה
כיף לשמוע 🙂
מצויין!!! הרוזה הטבעוני הכי טעים!
תודה 🙂