פסטה ברוטב רוזה טבעוני

רוטב רוזה טבעוני טעים ועשיר על בסיס עגבניות ושמנת קשיו שהרכיב אהובי הדר דותן

ממליצה להגיש עם זעתר טרי, עושה את המנה טעימה אפילו יותר

ממליצה להגיש עם זעתר טרי, עושה את המנה טעימה אפילו יותר

מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם / או 800 גרם עגבניות טריות קצוצות
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
1 כוס מים רותחים
1 כפית סוכר
שמנת קשיו: 1 כוס קשיו טבעי+1.5 כוסות מים = לטחון היטב בבלנדר לקבלת מרקם חלק
1 כפית פלפל שחור טרי גרוס
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
כ- 10 עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ!)
זעתר טרי לקישוט

אופן ההכנה:

  1. חממו שכבה דקה של שמן במחבת וטגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות
    רוטב רוזה טבעוני עשיר
  2. הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות
    רוטב רוזה טבעוני עשיר
  3. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה
  4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו
  5. הוסיפו מים רותחים, סוכר, תבלינים
  6. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו לפחות חצי שעה, אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר, אני ממליצה על 3 שעות בישול)
    (אם אחרי 15 דקות בישול הרוטב נראה דליל מידי, הסירו את המכסה והמשיכו לבשל אותו לא מכוסה)
  7. פסטה ברוטב רוזה טבעוני מקשיו ועגבניות

    מומלץ בישול ארוך של רוטב העגבניות, אבל גם חצי שעה עושה את העבודה

  8. לפני סיום בישול הרוטב הוסיפו את שמנת הקשיו וערבבו היטב
    פסטה ברוטב רוזה טבעוני מקשיו ועגבניות
  9. הביאו לרתיחה נוספת וכבו את האש

8 תגובות

8 מחשבות על “פסטה ברוטב רוזה טבעוני

  1. יסמין

    הכנתי ויצא מדהים! תודה על המתכון. השמנת פשוט מעולה

  2. שחר

    כמה מנות זה המתכון? וגם יצא מדהים!!!

    • מורן קושניר

      היי שחר, תודה איזה כיף לשמוע
      אני לא זוכרת כמה מנות יוצאות…

  3. יצא מעולה! תודה רבה

  4. עינב

    מצויין!!! הרוזה הטבעוני הכי טעים!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: