מתכון להכנת רוטב שמנת פטריות טבעוני, עשיר וסמיך על בסיס אגוזי קשיו טבעיים
התבלינים כאן מסייעים להפחתת הטעם של הקשיו עד כדי היעלמותו ושימוש נכון בהם ייתן תוצר סופי ממש בטעם של שמנת- אז לפני ההורדה מהאש טעמו את הרוטב, ואם יש צורך הוסיפו עוד מהתבלינים, על פי הטעם האישי שלכן/ם
בגלל המרקם הסמיך של הרוטב, הוא מתאים מאוד גם למילוי בלינצ'סים מלוחים ולשילוב בפשטידות
הנאה מובטחת!
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפיות אורגנו מיובש
1 כפית שטוחה בזיליקום מיובש
1 כפית שום כתוש
1 חבילת פטריות טריות/משומרות פרוסות
1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת מרק בטעם פטריות (אופציונלי, לחיזוק הטעם)
שמנת קשיו: 1.5 כוסות קשיו טחון בבלנדר / בלנדר מוט עם 2 כוסות מים
חצי כוס מים רותחים/חלב סויה קר לא ממותק
אופציונלי אך מומלץ: צרור בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
חממו שכבת שמן דקה בסיר
טגנו את האורגנו והבזיליקום המיובשים
הוסיפו את הבצל הקצוץ וכפית שטוחה מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מזרז את הוצאת הנוזלים מהבצל)
הוסיפו שום כתוש ואת הפטרות וערבבו
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל על פי הטעם ואבקת מרק פטריותוערבבו על אש גבוהה על מנת לאדות את הנוזלים ולמצות את התבלינים
הנמיכו את האש, הוסיפו את הבזיליקום הקצוץ ואת שמנת הקשיו, ערבבו וכסו
לאחר כ2 דקות בישול הוסיפו חצי כוס מים רותחים או חצי כוס חלב סויה קר לא ממותק
כסו שוב ובשלו עוד כ-7 דקות
אם יש צורך- הוסיפו עוד מלח ואם הרוטב סמיך מידי לטועמכן/ם- הוסיפו עוד מעט מים/חלב סויה
בתיאבון!

יצא כל-כך טעים!!!
תודה ושבועות שמח ומוסרי
איזה כיף!! חג שמח גם לך 🙂
היי, לאיזה כמות של פסטה זה מספיק בערך?
בערך לחצי חבילת פסטה סטנדרטית (אולי קצת יותר)
היי 🙂 צריך להשרות את הקשיו לפני?
היי מעיין,
אני לא משרה את הקשיו לפני השימוש
יומטוב 🙂
מורן אני פשוט אוהבת אותך!!! זה טעים בקטע נדיר… אני מאושרת פה
אגב, החלפתי את הבזיליקום היבש בטרי והורדתי את האבקת מרק. יצא מדהים
היי מעיין, אני מאושרת לקרוא את זה 🙂 תודה על הפידבק!
היי, נשמע מצויין!!
לכמה מנות זה מספיק?
היי שני, לכ3-4 מנות אולי קצת יותר
היי מורן !! תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שפשוט היה שוס היום !! בישלתי למשפחה שאוכלתמוצרי בשר וחלב לרוב וכולם נפעמו מהטעם (: והכי חשוב אני… (:
אני נטורופתית…השתמשתי בתערובת תבלינים אורגנית שנקראת – herbamare במקום אבקת המרק…. יצא מדהים מדהים מדהים !!
שמעתי כבר מזמן על שמנת קשיו אבל היום פעם ראשונה שניסיתי… (:
היי אדוה, שמחה שהמנה הצליחה כל כך ותודה שחזרת לשתף (:
מתכון שאני חוזרת ליו בכל פעם – הכי מוצלח!
תודה!
איזה כיף😃😃
היי מורן,
הכנתי את קרם הקשיו עם בלנדר מוט ויצא ממש נוזלי.
מה אפשר לעשות?
(לפני זה טחנתי את הקשיו במעבד מזון)
היי, נראה לי שצריך להוסיף עוד אגוזים ולהמשיך לטחון, עד שיסמיך. ללא מים נוספים
היי נראה מדהים.. רוצה לנסות. יעבוד עם שמנת סויה (4.7%) במקום חלב?
כן בטח, למה לא
תודה ויתאים גם לניוקי נראה לך?
מעולה עם ניוקי 😊