רוטב שמנת פטריות טבעוני מאגוזי קשיו

מתכון להכנת רוטב שמנת פטריות טבעוני, עשיר וסמיך על בסיס אגוזי קשיו טבעיים

התבלינים כאן מסייעים להפחתת הטעם של הקשיו עד כדי היעלמותו ושימוש נכון בהם ייתן תוצר סופי ממש בטעם של שמנת- אז לפני ההורדה מהאש טעמו את הרוטב, ואם יש צורך הוסיפו עוד מהתבלינים, על פי הטעם האישי שלכן/ם

בגלל המרקם הסמיך של הרוטב, הוא מתאים מאוד גם למילוי בלינצ'סים מלוחים ולשילוב בפשטידות
הנאה מובטחת!

מרכיבים: רוטב שמנת קשיו פטריות טבעוני
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפיות אורגנו מיובש
1 כפית שטוחה בזיליקום מיובש
1 כפית שום כתוש
1 חבילת פטריות טריות/משומרות פרוסות
1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת מרק בטעם פטריות (אופציונלי, לחיזוק הטעם)
שמנת קשיו: 1.5 כוסות קשיו טחון בבלנדר / בלנדר מוט עם 2 כוסות מים
חצי כוס מים רותחים/חלב סויה קר לא ממותק
אופציונלי אך מומלץ: צרור בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
חממו שכבת שמן דקה בסיר
טגנו את האורגנו והבזיליקום המיובשים
הוסיפו את הבצל הקצוץ וכפית שטוחה מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מזרז את הוצאת הנוזלים מהבצל)
הוסיפו שום כתוש ואת הפטרות וערבבו
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל על פי הטעם ואבקת מרק פטריותוערבבו על אש גבוהה על מנת לאדות את הנוזלים ולמצות את התבלינים
רוטב שמנת קשיו פטריות טבעוני

הנמיכו את האש, הוסיפו את הבזיליקום הקצוץ ואת שמנת הקשיו, ערבבו וכסו


לאחר כ2 דקות בישול הוסיפו חצי כוס מים רותחים או חצי כוס חלב סויה קר לא ממותק
כסו שוב ובשלו עוד כ-7 דקות
אם יש צורך- הוסיפו עוד מלח ואם הרוטב סמיך מידי לטועמכן/ם- הוסיפו עוד מעט מים/חלב סויה
בתיאבון!
רוטב שמנת קשיו פטריות טבעוני

15 תגובות

15 מחשבות על “רוטב שמנת פטריות טבעוני מאגוזי קשיו

  1. נוי גל

    יצא כל-כך טעים!!!
    תודה ושבועות שמח ומוסרי

  2. עופר

    היי, לאיזה כמות של פסטה זה מספיק בערך?

  3. מעיין

    היי 🙂 צריך להשרות את הקשיו לפני?

  4. מעיין

    מורן אני פשוט אוהבת אותך!!! זה טעים בקטע נדיר… אני מאושרת פה

  5. שני

    היי, נשמע מצויין!!
    לכמה מנות זה מספיק?

  6. אדוה

    היי מורן !! תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שפשוט היה שוס היום !! בישלתי למשפחה שאוכלתמוצרי בשר וחלב לרוב וכולם נפעמו מהטעם (: והכי חשוב אני… (:
    אני נטורופתית…השתמשתי בתערובת תבלינים אורגנית שנקראת – herbamare במקום אבקת המרק…. יצא מדהים מדהים מדהים !!

    שמעתי כבר מזמן על שמנת קשיו אבל היום פעם ראשונה שניסיתי… (:

    • מורן קושניר

      היי אדוה, שמחה שהמנה הצליחה כל כך ותודה שחזרת לשתף (:

  7. גלי

    מתכון שאני חוזרת ליו בכל פעם – הכי מוצלח!
    תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: