מרכיבים:
250 גרם סייטן גולמי
2 כפיות מידה כורכום טחון
3 כפיות מידה כמון טחון
2 כפות מידה רוטב סויה
1 כפית שום כתוש
מלח על פי הטעם
שמן- לא עמוק אבל לא בקמצנות
לטיגון בנפרד: 1 בצל גדול חתוך לרצועות, עם מלח ומעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
- גררו את הסייטן על החלק הגס ביותר של הפומפייה (הצד עם השורות), כך שייווצרו שבבים דקים ודי רחבים
- חממו שכבה של שמן במחבת (כרבע ס"מ)
- על אש גבוהה צרבו את שבבי הסייטן
- הוסיפו שום, כמון, כורכום, מלח וערבבו היטב
- הוסיפו את רוטב הסויה, המשיכו לערבב עוד כ 4-5 דקות והורידו מהאש (אם הסייטן מתייבש תוך כדי, הוסיפו מעט שמן ואם לא מלוח מידי אז גם מעט רוטב סויה)
- ערבבו את השווארמה עם הבצל המטוגן (שתובל במלח ואגוז מוסקט):
הגישו חם עם סלט, טחינה, חומוס, חמוצים, חריף, עמבה ושות'…
שלום, נראה ממש טוב. האם יש אפשרות לעשות זאת בגרסה הלא מטוגנת?
תודה רבה.
היי אלינור,
השווארמה הטבעונית שלי נותנת מענה לחשק לאוכל מהיר וכייפי והשמן והטיגון של הסייטן הם הכרחיים כדי לעשות את המנה הזאת כל כך טעימה. אם את רוצה מתכון לסייטן ללא טיגון, יש לי את הגולש ההונגרי הטבעוני: https://hativonut.wordpress.com/%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
מאחלת המשך יום נפלא 🙂
ראיתי בחנות "שניצלים" מסויה. מה שעתך להשתמש בהם?
היי אביתר, אני לא מכירה שניצלים קנויים מסויה. השניצלים היחידים שאני אוכלת זה שניצלים מסייטן שאני מכינה לבד, מאוד ממליצה! https://hativonut.wordpress.com/%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%98%D7%9F-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D/
99% מהמוצרים המוכנים מכילים שומנים צמחיים בעייתיים. כמו שמן דקלים. לי יש כלל פשוט . מסתכל על רשימת הרכיבים אם יש שם רכיב שאיני מבין אותו כנראה שמישהו רוצה שלא אבין, כנראה שיש לו סיבה טובה להסתיר אותו ממני
יצא מושלם!! (הבנות שלי לא האמינו שזה לא בשר) מנה מומלצת מאוד!!
הכנתי… טעים מאוד. באמת מנה מיוחדת.
הכנתי את השווארמה, שמתי בלאפה עם חומוס וסלט ירקות. א-מא-ל׳ה!!! זה יצא כל כך טעים (:
תודה רבה על המתכון!! מומלץ בחום
יצא ממש טעים כולם נהנו . ממליצה בחום. תודה
היי מורן,
אפשר עם טופו במקום הסייטן? פשוט קצת קשה להשיג סייטן…
את חושבת שזה יצא בסדר מבחינת המרקם?
היי יסמין, מבחינת המרקם – הסייטן מנצח את הטופו במתכון הזה (ניסית לחפש סייטן בעדן טבע מרקט?), כי יש לו מרקם "בשרי" יותר. אני ממליצה להשתמש בפולי סויה במקום טופו, כי הטופו רך מידי. אבל, אני מאמינה ש גם עם טופו זה יצא טעים, פשוט טעים אחר. אם את הולכת על זה- אשמח לשמוע איך יצא!
עשיתי את המתכון עם טופו (פחות או יותר אותם תבלינים ) יצא נהדר הילדים הקרניבורים שלי אהבו מאוד…………..
פשוט הסייטן מעט יותר קשה
שאלה של מתחילים…
הסייטן קפוא, כמה זמן להערכתך הוא צריך מחוץ לפריזר כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו?
תודה 🙂
היי יסמין, אם מדובר בגוש סייטן גדול (1-1.5 ק"ג) כדאי להשאיר אותו בטמפ' החדר כמה שעות- תלוי עד כמה הבית מחומם או קר. או שאת יכולה להשאיר אותו 12 שעות במקרר ואז להשתמש. אפשר כמובן גם להפשיר במיקרוגל
עקב רגישות לרוטב סויה, במה אפשר להחליף אותו ?
לסויה תפקיד די חשוב, בטעם ובלחות… אני מניחה שאפשר להחליף ביותר שמן+יותר תבלינים (עוד כמון, כורכום ואפשר גם תבלין לקציצות). תטעמי תוך כדי על מנת לדעת כמה תבלינים בדיוק
היי מורן,
אפשר לטגן את הבצל ואז להוסיף את הסייטן לאותו מחבת?
בהחלט כן, זה פשוט נוח יותר בנפרד כי הסייטן נדבק והבצל לא
לוותר על הסויה. זה טעים גם בלי סויה. עשיתי בלי סויה וזה טעים מאוד.
שלום רציתי לדעת איפה אני קונה את הסייטן ובאיזה שמן את משתמשת בשביל הטיגון
היי, אני משתמשת בסייטן גולמי (ללא תבלון/מרינדות וכו'). אני קונה אותו או בעדן טבע מרקט או בתל אביב בבודהה בורגרס סניף יהודה הלוי, יש להם מחיר מצוין, אבל צריך לברר איתם אם הם עדיין מוכרים סייטן גולמי (http://buddhaburgers.co.il/2014/?page_id=496)
לגבי שמן- מה שיש לי זמין, בד"כ שמן זית או שמן קנולה
מתכון מעולה!!! . הכנתי אתמול והיה מוצלח ביותר, אין ספק שיכנס לשגרת המתכונים בבית. תודה רבה
נהדר. נכדתי המתוקה בקשה תוספת. ארוע חריג בחייה.
היי נורית, אני שמחה לשמוע 😊
דש לחן!
יש להשיג קמח גלוטן. אני קונה בחנות תבלינים שלא החזיק עד שביקשתי והתחיל להביא.
יש ביוטיוב מתכונים להכנה לרוב נטרלי או עם טעמים. שווה וקל
יצא וואו!! פשוט להכנה, טעים, עסיסי, מתובלן היטב. את הסייטן חתכתי עם סכין לחתיכות קטנות, לא עבד לי לגרר אותו על הפומפיה.