שווארמה טבעונית

מרכיבים: 

שווארמה טבעונית: תחליפי בשר טבעוניים


250 גרם סייטן גולמי

2 כפיות מידה כורכום טחון
3 כפיות מידה כמון טחון
2 כפות מידה רוטב סויה
1 כפית שום כתוש
מלח על פי הטעם
שמן- לא עמוק אבל לא בקמצנות
לטיגון בנפרד: 1 בצל גדול חתוך לרצועות, עם מלח ומעט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

  1. גררו את הסייטן על החלק הגס ביותר של הפומפייה (הצד עם השורות), כך שייווצרו שבבים דקים ודי רחבים
    שווארמה טבעונית
  2. חממו שכבה של שמן במחבת (כרבע ס"מ)
  3. על אש גבוהה צרבו את שבבי הסייטן
    שווארמה טבעונית
  4. הוסיפו שום, כמון, כורכום, מלח וערבבו היטב
  5. הוסיפו את רוטב הסויה, המשיכו לערבב עוד כ 4-5 דקות והורידו מהאש (אם הסייטן מתייבש תוך כדי, הוסיפו מעט שמן ואם לא מלוח מידי אז גם מעט רוטב סויה)
    שווארמה טבעונית
  6. ערבבו את השווארמה עם הבצל המטוגן (שתובל במלח ואגוז מוסקט):שווארמה טבעונית מסייטן

הגישו חם עם סלט, טחינה, חומוס, חמוצים, חריף, עמבה ושות'…

שווארמה טבעונית

26 תגובות

26 מחשבות על “שווארמה טבעונית

  1. אלינור

    שלום, נראה ממש טוב. האם יש אפשרות לעשות זאת בגרסה הלא מטוגנת?
    תודה רבה.

  2. אביתר

    ראיתי בחנות "שניצלים" מסויה. מה שעתך להשתמש בהם?

  3. קרן

    יצא מושלם!! (הבנות שלי לא האמינו שזה לא בשר) מנה מומלצת מאוד!!

  4. רונלי

    הכנתי את השווארמה, שמתי בלאפה עם חומוס וסלט ירקות. א-מא-ל׳ה!!! זה יצא כל כך טעים (:
    תודה רבה על המתכון!! מומלץ בחום

  5. עינב

    יצא ממש טעים כולם נהנו . ממליצה בחום. תודה

  6. יסמין

    היי מורן,
    אפשר עם טופו במקום הסייטן? פשוט קצת קשה להשיג סייטן…
    את חושבת שזה יצא בסדר מבחינת המרקם?

    • היי יסמין, מבחינת המרקם – הסייטן מנצח את הטופו במתכון הזה (ניסית לחפש סייטן בעדן טבע מרקט?), כי יש לו מרקם "בשרי" יותר. אני ממליצה להשתמש בפולי סויה במקום טופו, כי הטופו רך מידי. אבל, אני מאמינה ש גם עם טופו זה יצא טעים, פשוט טעים אחר. אם את הולכת על זה- אשמח לשמוע איך יצא!

      • yosssi

        עשיתי את המתכון עם טופו (פחות או יותר אותם תבלינים ) יצא נהדר הילדים הקרניבורים שלי אהבו מאוד…………..
        פשוט הסייטן מעט יותר קשה

  7. יסמין

    שאלה של מתחילים…
    הסייטן קפוא, כמה זמן להערכתך הוא צריך מחוץ לפריזר כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו?
    תודה 🙂

    • היי יסמין, אם מדובר בגוש סייטן גדול (1-1.5 ק"ג) כדאי להשאיר אותו בטמפ' החדר כמה שעות- תלוי עד כמה הבית מחומם או קר. או שאת יכולה להשאיר אותו 12 שעות במקרר ואז להשתמש. אפשר כמובן גם להפשיר במיקרוגל

  8. גליתה

    עקב רגישות לרוטב סויה, במה אפשר להחליף אותו ?

    • לסויה תפקיד די חשוב, בטעם ובלחות… אני מניחה שאפשר להחליף ביותר שמן+יותר תבלינים (עוד כמון, כורכום ואפשר גם תבלין לקציצות). תטעמי תוך כדי על מנת לדעת כמה תבלינים בדיוק

    • yosssi

      לוותר על הסויה. זה טעים גם בלי סויה. עשיתי בלי סויה וזה טעים מאוד.

  9. הדס זהבי

    שלום רציתי לדעת איפה אני קונה את הסייטן ובאיזה שמן את משתמשת בשביל הטיגון

    • היי, אני משתמשת בסייטן גולמי (ללא תבלון/מרינדות וכו'). אני קונה אותו או בעדן טבע מרקט או בתל אביב בבודהה בורגרס סניף יהודה הלוי, יש להם מחיר מצוין, אבל צריך לברר איתם אם הם עדיין מוכרים סייטן גולמי (http://buddhaburgers.co.il/2014/?page_id=496)
      לגבי שמן- מה שיש לי זמין, בד"כ שמן זית או שמן קנולה

  10. שרונה

    מתכון מעולה!!! . הכנתי אתמול והיה מוצלח ביותר, אין ספק שיכנס לשגרת המתכונים בבית. תודה רבה

  11. נורית נעמן

    נהדר. נכדתי המתוקה בקשה תוספת. ארוע חריג בחייה.

    • מורן קושניר

      היי נורית, אני שמחה לשמוע 😊
      דש לחן!

  12. yosssi

    יש להשיג קמח גלוטן. אני קונה בחנות תבלינים שלא החזיק עד שביקשתי והתחיל להביא.
    יש ביוטיוב מתכונים להכנה לרוב נטרלי או עם טעמים. שווה וקל

  13. דינה

    יצא וואו!! פשוט להכנה, טעים, עסיסי, מתובלן היטב. את הסייטן חתכתי עם סכין לחתיכות קטנות, לא עבד לי לגרר אותו על הפומפיה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: