אפשר להגיד שהמנה הזאת, בהרבה מובנים, שינתה לי את החיים…
המצאנו אותה, בנזוגי ואני, בתחילת הדרך של הטבעונות שלנו, והרגע שטעמנו את "ההמצאה" הזאת היה הרגע שבו הבנו שלעולם לא נחזור אחורה.
המנה הזאת הבהירה לנו שהצומח יכול להציע הכל ושטבעונות היא אינה ויתור על הנאות החיים או ויתור על אוכל עשיר, "חלבי" ומפנק.
זו אחת המנות המומלצות ביותר בבלוג! טעם עשיר, מרקם שמנת קטיפתי וההכנה אורכת דקות ספורות
(למנה הנפלאה שמתקבלת אין טעם של קשיו אלא של שמנת "חלבית" לכל דבר)
מרכיבים:
1 חבילת ניוקי ללא ביצים (בדקו במרכיבים, לעיתים המרכיבים כוללים ביצים ולעיתים לא. הטעם הוא אותו הטעם)
צרור בזיליקום בינוני טרי קצוץ דק (או 7-8 מדליוני בזיליקום קפואים מהסופר)
1.5 כפית שום כתוש
כ-2 כפות שמן זית
שמנת קשיו = 1.5 כוס קשיו טבעי + 2 כוסות מים. לטחון יחד בבלנדר לכדי מרקם חלק (אפשר גם עם בלנדר מוט חזק)
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
פלפל שחור גרוס ומלח על פי הטעם
אופן ההכנה:
ניוקי:
לבשל את הניוקי על פי ההוראות
לאחר שהוא מוכן לסנן, להעביר אותו לקערה, לצקת עליו מעט שמן זית ולערבב (מונע מהניוקי להדבק)
רוטב:
להעביר את הקשיו והמים לבלנדר ולטחון עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי
לחמם שמן זית במחבת
להוסיף את השום לטיגון קצר על אש גבוהה, עד להשחמה קלה
לשפוך את השמנת קשיו למחבת, לבחוש ולהביא לסף רתיחה
להנמיך את האש ולהוסיף את הבזיליקום הקצוץ
להוסיף את התבלינים ולבשל תוך כדי בחישה כמה דקות
לערבב בקערה את הרוטב עם הניוקי ולהגיש חם
ממליצה להגיש לצד סלט עשבי תיבול
יצא טעים ומושחת !
🙂
קודם כל מתכון מושלם! האם לדעתך ניתן להכין את הרוטב מראש (כולל השום הבזיליקום והתבלינים) ואז לחמם שוב לקראת ההגשה? או שהמרקם יהיה סמיך מדי? תודה וחג שמח (:
היי טליה, תודה 🙂 שמחה שאהבת
אין בעיה להכין את הרוטב מראש. פשוט תחממי אותו לפני הערבוב עם הניוקי ואם הוא סמיך מידי הוסיפי מעט מים רותחים. שיהיה חג חירות שמח!
הי מורן,
הכנתי ויצא פשוט מעולה! אי אפשר להאמין שמנה כזאת טעימה היא גם כזאת זריזה! אני טחנתי כבר את הקשיו והמים יחד עם השום, המלח והבזיליקום, צרבתי קצת את הניוקי המוכנים במחבת , הוספתי את הרוטב ובישלתי כמה דקות הכל ביחד.
תודה רבה!
היי רוני, שמחה לשמוע שאהבת!
הרוטב הזה שידרג לי את הטבעונות ומאז אני מפיצה אותו לכל עבר. אני מזמינה אותך לעשות זאת גם- להכיר אותו לסביבתך הלא-טבעונית כדי שידעו כולם שאפשר להנות משמנת טעימה ואפילו די בריאה תוך 3 דקות.
נשמע פשוט יותר התהליך שלך, אנסה אותו 🙂
אני ממליצה לך לנסות את הרוטב רוזה שלי לפסטה/ניוקי/קנלוני ושות'. הוא פשוט מעדן!!
שבת שלום 🙂
הי מורן,
הרעיון לשמנת מקשיו פשוט מעולה!
זוגתי לא אוהבת קשיו, ומאוד רגישה לטעם.
לאחר ההכנה הרגשתי שעדיין נותר טעם קל של קשיו, אז הוספתי מעט יין לבן (בין רבע לחצי כוס)
יצא מדהים.
סופסוף אוכל טעים!
אני מתכוון לנסות את ה"שמנת" במתכונים נוספים.
בהחלט משדרג טבעונות!
תודה רבה!
היי יואב, שמחה מאוד לשמוע!
הרעיון של תוספת יין לבן נשמע מעולה, בהחלט אנסה
תודה על השיתוף!
ובהקשר של שמנת הקשיו- אני ממליצה לך לנסות את הרוטב רוזה, שמשלב בינה לבין רוטב עגבניות:
https://hativonut.wordpress.com/%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A8/
מעולה! שחיתות אמיתית 🙂 מפתיע כמה מהר כבר יש אוכל.
בתאבון! 🙂
כרגע סיימתי להכין, יצא מעולה!!!!
גם אלה שלא מוכנים לטעום כל מה שנחשב טבעוני, טרפו ולא השאירו פירור 🙂
תודה!
איך אני שמחה לשמוע! זאת מנה מפתיעה ששוברת מיתוסים …
חלבית, קטיפתית, עשירה וכמובן טהורה 🙂
ניסינו פעמיים ויצא מצויין. בפעם הראשונה הוספתי פטריות וקצת אבקת מרק פטריות (וויתרתי על הבזיליקום), ובפעם השניה הוספתי את רוטב הקשיו לרוטב עגבניות ויצא רוזה נהדר.
אני לא מחובבי הקשיו, אבל בתור רוטב ובתוספת תבלינים זה יוצא מוצלח.
במנה הזאת לא מרגישים את הטעם של הקשיו, ועם התבלינים הוא ממש הופך לשמנת נייטרלית. זו לדעתי אחת הגדולות של המנה הזאת, שהיא לא "אגוזית" אלא בעלת טעם אוניברסאלי 🙂
כמה זמן ניתן לאכסן את שמנת הקשיו בלבד (רק קשיו במים) לפני שמשתמשים? (אני תוהה אם אפשר להכין כמות גדולה מראש)
היי ללי, לא ניסיתי אבל אני מעריכה שמדובר בכמה ימים. גם הקפאה עדיין לא בדקתי אך יש לי חשש שזה עשוי לפגוע במרקם. את יכולה לעשות את שמנת הקשיו על המקום עם בלנדר מוט, ואז זה קצת פחות לכלוך ובלגאן… מאחלת ימים טעימים ונעימים 🙂
יש לי הרבה קשיו קלוי,נראה לך שאפשר להכיןגם ממנו?
יש מצב שכן, לא ניסיתי
יצא מעולה, קרמי מתקתק ומלוח. מעדן!
שלום לך, דווקא לקראת ליל הסדר הבת עברה מצמחונות לטבעונות. (הילדים שלנו הם דור שלישי לצמחונות ועם הנכדות הקטנות יש דור רביעי) מצאתי את המתכון הנ"ל של ניוקי ברוטב קשיו במדור של מתכונים לפסח. בדקתי את 4 החבילות של ניוקי שיש בבית. באף אחת אין ביצים אבל בכולם יש קמח חיטה בין המרכיבים. יש ניוקי כשרים לפסח? חשבתי להשתמש בתפודים הקטנים החמודים האלה במקום ניוקי. נראה לי שזה גם יהיה מוצלח?
היי, ליל סדר טבעוני הוא דבר פשוט, רק צריך להיחשף למבחר העצום. אצלנו, למרות שלא כולם טבעונים, רוב הארוחות המשפחתיות הפכו טבעוניות בעקבות גילוי המבחר הרב והטעמים הנפלאים 🙂
אני בדרך-כלל עושה את המנה של ניוקי (כשר לפסח) בשמנת קשיו ובזיליקום לליל הסדר וזה תמיד מתחסל מיד. יש ניוקי כשר במהדורה מיוחדת לקראת הפסח, כך נראה בשופרסל- http://62.90.138.233/blogim/whatisup/images/3553832_730.jpg
מאכל של תפוחי אדמה קטנים ברוטב הזה יצא לטעמי פחות מוצלח, כי המרקם של הניוקי מוסיף המון.
שיהיה בתאבון!
תודה בעד תשובתך המהירה! אז יש ניוקי כשר לפסח! מיד אוסיף לרשימת המצרכים שלי. שיהיה לך חג שמח וטעים!!
בכיף 🙂 ואת מוזמנת להיכנס שוב- הוספתי עוד מתכונים כשרים לפסח: http://morankushnir.com/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
הי מורן,
אני רוצה להכין למחר פסטה עם הרוטב הזה, אבל אני לא יודעת כמה להכין מהרוטב. אם אני מתכננת על חבילת פסטה של 500גרם, הכמויות שרשמת יספיקו לי?
תודה!
היי, הכמויות שרשומות מתאימות לחבילת ניוקי של 500 גרם. חצי קילו פסטה תופס יותר נפח (הניוקים דחוסים יותר), ולכן אני ממליצה לכך להכין פי 1.5 מהכתוב. בתאבון 🙂
ערב טוב וחג שמח מורן וחברי הפורום. הכנתי ולקחתי איתי לערב החג כולם חגגו גם אוכלי הבשר לא ויתרו למרות שהיו להם שפע מאכלים- אכלו וביקשו עוד וגם את המתכון!!. את שמנת הקשיו הוצאתי מהקפאה – הכנתי בפעם שעברה כמות כפולה – יצא מצוין כאילו הוכן באותו רגע . רותי
היי רותי, תודה ששבת לשתף 🙂
מורן, יש לך מתכון להכנת ניוקי טיבעוני ביתי ?
לי לא, אבל לאורי שביט יש- http://vegansontop.co.il/yam-gnocchi/
🙂
ניסיתי ונפגעתי! קל, מהיר ואלגנטי… וטעים!
עשיתי עם "סתם" פסטה. יצא מעולה.
תודה!
זה משנה אם אני אקנה ניוקי רגיל בלי כלום או ניוקי שיש בפנים תפוחי אדמה? זאת אומרת מבחינת הטעם מה יהיה יותר טעים?
כל ניוקי סטנדרטי עשוי מתפוחי אדמה
אבל הרוטב הזה הולך עם הכל
פסטה, ניוקי
היי (:
נראה מעולה! רק שאלה-את הקשיח צריך להשרות לפני או שלא?
היי שיר
אני לא משרה
אבל אומרים שבריא יותר להשרות את הקשיו לפני
היי רציתי לדעת אם הקשיח צריל להיות מושרה לפני הטחינה עם המים ?
תודה
היי
אומרים שיותר בריא להשרות את הקשיו
אבל אני לא משרה, כי אף פעם אני לא זוכרת לעשות זאת מראש…
הכנתי את הרוטב עם פסטה ויצא ממש טעים! תודה רבה!
היי שיר, שמחה לשמוע
ותודה שחזרת לפדבק😃
הבת שלי הפכה לטבעונית היחידה בבית. בסקפטיות רבה הכנתי את המתכון. ממש קל להכין וממש טעים. איזה הפתעה טובה. תודה