מתכון מדהים של אמא שלי לסינייה, שתמיד יודעת להמיר מאכלים ובדרך לשבח אותם
*אם לא מצאתן/ם רוטב סויה כשר לפסח- החליפו אותו באבקת מרק בצל
מרכיבים:
300 גרם טחינה גולמית
250 גרם שבבי סויה יבשים
שכבה של 3 מצות רטובות (לבסיס, במקום בורגול)
5 כפות רוטב סויה או 2 כפות אבקת מרק בצל מומסת במעט מים רותחים, ואם יהיה צורך הוסיפו אחר כך מלח לפי הטעם
2 כפיות כמון
2 כפיות קארי/תבלין קציצות/כורכום
2 כפיות שום כתוש
כפית טימין מיובש
חצי כוס צנוברים/גרעיני חמנייה
3 עגבניות טריות פרוסות ו/או חציל פרוס (את החציל יש לטגן קודם לכן במחבת מכוסה עם מעט שמן עד שיתרכך)
2 בצלים קצוצים (אופציונאלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שלב ראשון, ההכנות:
1. לבסיס הסאנייה: להרטיב מצות במים ולהניח שכבה של 3 מצות כבסיס
2. להשרות 400 גרם שבבי סויה במים רותחים עד לספיגת המים, ולאחת מכן לסחוט היטב את השבבים באמצעות מסננת.
3. להכין טחינה לכדי מצב יחסית מוצק: טחינה גולמית, לימון, שום, מלח (מידת המוצקות: הטחינה נשפכת באיטיות כאשר מטים את הקערה)
שלב שני, טיגון:
1. לחמם שכבה דקה של שמן במחבת ולטגן את שבבי הסויה על מנת "לייבש" אותם. הרעיון בטיגון שבבי הסויה הוא להוציא מהם כמה שיותר נוזלים שלב זה לוקח יחסית הרבה זמן, כ- 20 דקות.
2. להוסיף: רוטב סויה/אבקת מרק בצל, כמון, שום כתוש, קארי/תבלין קציצות/כורכום ומלח ופלפל לפי הטעם.
**אופציונאלי: לטגן בנפרד בצל קצוץ עד לשקיפות ולהוסיף לשבבי הסויה לאחר שהורדו מן האש (אפשר להכין סינייה טעימה גם ללא בצל קצוץ)
שלב שלישי, הרכבה:
1. לשמן תבנית
2. להניח עליה את בסיס המצות הרטובות
3. לפזר חצי מכמות שבבי הסויה
4. להוסיף את פרוסות העגבנייה ו/או החציל
5. לפזר מעל את יתר שבבי הסויה
6. לשפוך כסנטימטר או שניים מהטחינה המוכנה
7. לפזר צנוברים / גרעיני חמניות ותימין
לאפות כחצי שעה בטמפרטורה של 160-180 מעלות עד להשחמה (הטחינה לאמורה להתקשות אבל להישאר עסיסית)
יופי של מתכונים
תודה 😊