מתכון פשוט וטעים להכנת 7 מנות אישיות כקינוח לארוחה או כמשהו מתוך ליד הקפה
מרכיבים:
7 דפים של בצק פילו
6-5 תפוחים בינוניים ירוקים מסוג סמית
רבע כוס סוכר חום
3 כפות גדושות סירופ מייפל
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. לקלף את התפוחים, להוציא את הליבה ולחתוך לפרוסות דקות מאוד
2. לחמם מעט שמן קנולה במחבת, להוסיף את התפוחים, הסוכר, המייפל והקינמון
ולבשל תוך ערבוב מידי פעם, עד שהתפוחים מתרככים, חלק מהנוזלים מתאדים והתערובת הופכת סמיכה יותר.
הניחו בצד לצינון.
לחמם תנור ל-180 מעלות
3. לפרוש על משטח העבודה נייר אפייה ועליו להניח דף אחד של בצק פילו
באמצעות סכין חדה לחתוך את הדף ל-4 ריבועים שווים
4. באמצעות מברשת סיליקון לפזר מעט שמן בנגיעות באזורים השונים של כל ריבוע
5. להניח את הריבועים המשומנים קלות אחד על השני בשכבות
6. כשני סנטימטר מהחלק התחתון להניח ממלית התפוחים
7. לגלגל את עלי הפילו ובסיום הגלגול ללחוץ קלות על מנת לחלק את המלית בצורה שווה בתוך הגליל
8. לשמן את החלק העליון של הגליל באמצעות מברשת הסיליקון ולהניח בתבנית משומנת
לחזור על פעולה זו 7 פעמים או על פי כמות המנות הרצויה
9. להכניס לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שדפי הפילו משחימים קלות (לכדי פריכות)
טעמתי את זה בארומה. טעים מאוד
זה לא המתכון של ארומה, אבל גם זה מאוד טעים 🙂