מאטאר פאניר טבעוני

מתכון למאכל הודי הנפוץ בכל רחבי תת היבשת, הרמוניה של טעמים ברוטב הודי עשיר וסמיך. המתכון אינו חריף כלל, ולמי שאוהב/ת חריף פשוט הוסיפו צ'ילי על פי המידה שבגוף המתכון  

אפשר את הטופו להחליף  בקוביות תפוחי אדמה ולקבל  אלו מאטאר (תבשיל הודי מפורסם של תפוחי אדמה ואפונה)

אפשר את הטופו להחליף בקוביות תפוחי אדמה ולקבל אלו מאטאר (תבשיל הודי מפורסם של תפוחי אדמה ואפונה)

להכנת 8 מנות:

מצרכים:
1 בצל גדול מגורר (עדיף סגול)
4-3 כפות שמן
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי חרדל צהוב/שחור
1 מקל קינמון
1.5 כפות גדושות עלי קארי-פאטא (אופציונאלי אך מאוד מומלץ)
2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות גדושות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
5 כפות אבקת קארי איכותית
רבע כף שטוחה סוכר לבן
צרור כוסברה טרייה קצוצה
3 כוסות שמנת קשיו (לטחון בבלנדר/מעבד מזון 1.5 כוסות קשיו ו-2 כוסות מים עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי)
חצי צ'ילי אדום קטן מיובש בלי הזרעים (אופציונאלי, להוספת חריפות). מי שאוהב/ת מאוד חריף- הוסיפו צ'ילי קטן שלם (ללא הזרעים)
6 כפות רוטב סויה
מלח לפי הטעם
600 גרם טופו חתוך לקוביות (2 חבילות)- **אם את/ה לא רוצה להשתמש בטופו אפשר להחליף אותו ב4-5 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות, ואז תקבל/י תבשיל לא פחות טעים בשם אלו מאטאר (תבשיל תפוחי אדמה ואפונה בעל אותו רוטב עשיר, סמיך וטעים)
4 כוסות אפונה קפואה- להשרות במים רותחים עד להפשרה
חצי כוס חלב קוקוס להכנת הטופו בסגנון פאניר

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב:

1לחמם שמן בסיר על אש נמוכה ולהוסיף: זרעי כמון, זרעי חרדל, עלי קארי-פאטא ומקל קינמון

אם אין בבית זרעי כמון אפשר להוסיף כמון טחון בשלב הבא

אם אין בבית זרעי כמון אפשר להוסיף כמון טחון בשלב הבא

2. לאחר כמה שניות להוסיף את הבצל המגורר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הירוק ולטגן אותם עד שהנוזלים יתאדו

מאטר פניר טבעוני
3. להוסיף רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, אבקת קארי, רבע כף שטוחה סוכר ולהביא לרתיחה

להביא לרתיחה לפני הוספת שמנת קשיו

להביא לרתיחה לפני הוספת שמנת קשיו

4. להוסיף כוסברה קצוצה, שמנת קשיו, 4 כפות רוטב סויה, כפית מלח, לערבב היטב ולבשל למשך 20 דקות

מאטאר פניר טבעוני5. להוסיף את האפונה, לכסות, להביא לרתיחה ולכבות את האש
בשלב זה מומלץ לטעום ולהוסיף מלח / רוטב סויה לפני הטעם (כי האפונה "ממתיקה" את התבשיל)

להכנת הטופו בסגנון פאניר:
1. לחמם במחבת שכבה דקה של שמן, להוסיף את הטופו ולטגן תוך ערבוב עד שהדפנות נצרבות היטב


2. להוסיף 2 כפות רוטב סויה, להמשיך לטגן ולהוסיף את חלב הקוקוס


3. לטגן עד שכמעט כל הנוזלים התאדו, להוריד מהאש ולערבב בתוך התבשיל את הטופו עם הנוזלים שנותרו במחבת

את הטופו מומלץ לערבב בתבשיל ממש לפני ההגשה

את הטופו מומלץ לערבב בתבשיל ממש לפני ההגשה

בתאבון!
קטגוריות: אוכל הודי טבעוני | תגים: , , , , , , , , | השארת תגובה

ניווט ברשומות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: