נשנושי בטטה ופטריות

מנה נפלאה להגשה בתחילת הארוחה או כנשנוש ליד הדרינק

תתכוננו להרמוניה של טעמים בכל ביס

תתכוננו להרמוניה של טעמים בכל ביס

מתכון להכנת 24 חטיפים (8 גלילות ממולאות מחולקות ל-3)

מרכיבים:

לבלילה:
כוס ורבע קמח לבן
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1 כוס חלב סויה (אפשר גם חלב סויה ממותק קלות. אפשר גם להחליף בכוס מים פושרים, אבל ממש עדיף שלא)
1 שקית אבקת אפיה
**את הבלילה יש להכין שעה מראש ולהניח בצד מכוסה (לא במקרר)

למלית:
1.5 בטטות בינוניות, אפויות (במיקרוגל), קלופות ופרוסות לרצועות/עיגולים
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
2 כפיות אורגנו מיובש
חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
מקל קינמון קטן
1.5 כף רוטב סויה
פטריות חתוכות – 1 קופסה של טריות או משומרות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבלילה:
לערבב את כל מרכיבי הבלילה היטב ולהניח בצד למשך שעה

  1. מרחו מעט שמן במחבת בינונית והניחו אותה על אש גבוהה (הקפידו להשתמש בממש מעט שמן, אחרת המנה יוצאת שמנונית ולא כייפית. אל דאגה, הבלילה לא נדבקת למחבת)
  2. כשהמחבת חמה יש ליצוק מהבלילה כמות של מצקת קטנה (או 2-3 כפות רגילות) ועם גב המצקת לשטח בעדינות את הבלילה על המחבת, שימו לב לא עד השוליים של המחבת כדי שיהיה אפשר להפוך עם התרבד בהמשך. (אם נוצרים "פצעים" בעת השטחת הבלילה פשוט טפטפו כמה טיפות מהבלילה על האזור)
  3. כסו את המחבת, השאירו על אש גבוהה והמתינו עד שהחלק העליון כבר אינו נוזלי שהשוליים מתחילים להיות חומיםמנה ראשונה טבעונית
  4. הפכו את הבלינצ'ס, המתינו כ 30-40 שניות, בדקו שצד זה אפוי והורידו מהאש

חזרו על הפעולה עם כל בלינצ'ס, שימו לב שאין צורך לשמן את המחבת בכל פעם, עשו זאת אחת ל3-4 פעמים, על פי הצורך.
לגבי גובה האש: הרעיון הוא שהמחבת תהיה ממש חמה, לכן אחרי כמה בלינצ'סים תצטרכו להנמיך את האש כדי לא לשרוף את המחבת, ואחרי כמה שניות-דקה להגביר שוב (בקיצור שלב זה דורש תשומת לב מלאה כי הבלינצ'ס מוכן מהר מאוד)

אופן הכנת המלית:

  1. לחמם מעט שמן במחבת
  2. לטגן את מקל הקינמון בשמן למשך כמה שניות ולהשאירו במחבת להמשך הטיגון

    נותן למלית ארומה דקיקה של קינמון ולא טעם קינמוני דומיננטי

    נותן למלית ארומה דקיקה של קינמון ולא טעם קינמוני דומיננטי

  3. להוסיף את רצועות הבצל ולטגן עד לשקיפות
  4. להוסיף רוטב סויה, אגוז מוסקט ואורגנו יבש
  5. לטגן כ-2 דקות ולהוסיף את הפטריות
  6. להוסיף מלח ופלפל עפ"י הטעם
    שימו לב שהמלית אמורה לצאת מעט מלוחה מידי, כדי להשתלב בהרמוניה עם המתקתקות של הבטטה ועם הניטרליות של הבצק
    מנה ראשונה טבעונית

ההרכבה:

  1. הניחו בלינצ'ס אחד על צלחת
  2. סדרו לרוחבו רצועות/חצאי פרוסות בטטה (בחלקו האמצעי-תחתון)
  3. ליד הבטטה סדרו שכבה מהמלית
  4. גלגלו מלמטה כלפי מעלה בצורה מהודקת (למנוע התפרקות)

  5. חתכו את הגלילה שנוצרה ל3 או 4 חטיפים והגישו לצד ממרח פסטו

 


מנה ראשונה טבעונית

קטגוריות: מנות ראשונות טבעוניות | תגים: , , , , , | תגובה אחת

ניווט ברשומות

מחשבה אחת על “נשנושי בטטה ופטריות

  1. נועה

    מתכון מעולה לבלינצ'ס עצמו, אפשר להכין גם עם מליות אחרות. גם המלית נהדרת.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: