ממרח שמנת טבעוני לסנדביץ' טעים ועסיסי, כמילוי בפני עצמו, כבסיס לסנדביץ' עם גבינה צהובה מטופו או בכל קונסטלציה אחרת
מרכיבים:
חצי בצל בינוני חתוך לקוביות
חצי כפית מידה אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מידה אורגנו יבש
1/3 כוס קשיו טבעי
3/4 כוס מים
1 כפית ממרח פסטו או 2 כפות בזיליקום טרי
כפית שום כתוש
מעט שמן
מלח על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. לחמם מעט שמן במחבת, לטגן את הבצל, להוסיף אגוז מוסקט, אורגנו ומעט מלח ולהמשיך לטגן עד להזהבה
2. לטחון בבלנדר את הבצל המטוגן עם קשיו, מים, ממרח פסטו או בזיליקום טרי ומלח על פי הטעם
3. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן כפית שום כתוש
-
4. לצקת את התערובת מהבלנדר למחבת ולבשל על אש גבוהה
- שלב הטיגון הכרחי לאידוי הנוזלים ולחיבור בין כל הטעמים
-
לצנן לפני השימוש, המרקם שיתקבל יהיה רך ומוצק