רוטב רוזה טבעוני טעים ועשיר על בסיס עגבניות ושמנת קשיו של הדר דותן
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם / או 800 גרם עגבניות טריות קצוצות
1 מיכל קטן של רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
שמנת קשיו: 1 כוס קשיו טבעי+1.5 כוסות מים = לטחון היטב בבלנדר לקבלת מרקם חלק
1 כפית פלפל שחור טרי גרוס
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
זעתר טרי לקישוט
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל עד להזהבה
- להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה
- להוסיף את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות ולערבב
- להוסיף מים רותחים, סוכר, תבלינים
- להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל לפחות חצי שעה, אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)
- להוסיף את שמנת הקשיו ולערבב היטב
- להביא לרתיחה נוספת ולכבות את האש