מתכון להכנת שניצולני סייטן עסיסיים ופריכים
300 גרם סייטן פרוס לגודל השניצלונים הרצוי
למרינדה:
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס מים
כף חרדל
כף אורגנו
לציפוי:
3 כפות של תערובת קמחים לטמפורה (לחצו על הקישור לראות איך נראה מוצר זה)
רבע כוס מים קרים
פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. ערבבו את כל מרכיבי המרינדה, הוסיפו את הסייטן והניחו במקרר (למשך: בין שעתיים ללילה שלם)
2. ערבבו היטב 3 כפות טמפורה עם רבע כוס מים קרים עד לתערובת חלקה
3. טבלו את הסייטן בתערובת הטמפורה
4. ואז צפו בפרורי לחם באופן הבא:
א. הניחו על מצע של פרורי לחם והדקו עם היד:
ב. כסו את חתיכת הסייטן בשכבה של פירורי לחם ושוב הדקו היטב עם היד
- ואם יש צורך טבלו את צדדי הסייטן בפירורי הלחם
5. חממו שכבת שמן במחבת וטגנו עד להשחמה
- שניצלוני סייטן עסיסיים ופריכים
ממליצה להגיש עם מטבל המיונז הטבעוני המדהים של סיו-פוד
תודה רבה על המתכון !!!
האם יש רעיון איך אפשר להחליף את הטמפורה ופירורי הלחם במשהו אחר שלא יהיה בו
חיטה?
היי רוני,
בכיף 🙂
אם את מתכוונת לגלוטן, הסייטן עצמו זה חלבון חיטה ולכן יש בו הרבה גלוטן, כך שהחלפת הטמפורה/פירורי הלחם לא יעזרו כאן…
אפשר לפרט בבקשה את תערובת הקמחים לטמפורה, זה לא נכנס לי ללינק.
היי הדס, מדובר בשם של מוצר מהסופר, זו אינה תערובת שמכינה לבד. זה פשוט נקרא "תערובת קמחים לטמפורה" 🙂