מתכון להכנת רוטב שמנת פטריות טבעוני, עשיר וסמיך על בסיס אגוזי קשיו טבעיים
התבלינים כאן מסייעים להפחתת הטעם של הקשיו עד כדי היעלמותו ושימוש נכון בהם ייתן תוצר סופי ממש בטעם של שמנת- אז לפני ההורדה מהאש טעמו את הרוטב, ואם יש צורך הוסיפו עוד מהתבלינים, על פי הטעם האישי שלכן/ם
הנאה מובטחת!
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפיות אורגנו מיובש
1 כפית שטוחה בזיליקום מיובש
1 כפית שום כתוש
1 קופסת פטריות טריות/משומרות פרוסות
1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת מרק בטעם פטריות
שמנת קשיו: לטחון 1.5 כוסות קשיו טרי בבלנדר רגיל או בבלנדר מוט עם 2 כוסות מים
חצי כוס מים רותחים/חלב סויה קר לא ממותק
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
חממו שכבת שמן דקה בסיר
טגנו את האורגנו והבזיליקום המיובשים
הוסיפו את הבצל הקצוץ וכפית שטוחה מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מזרז את הוצאת הנוזלים מהבצל)
הוסיפו שום כתוש ופטרות וערבבו
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל על פי הטעם ואבקת מרק פטריות וערבבו על אש גבוהה על מנת לאדות את הנוזלים ולמצות את התבלינים
הנמיכו את האש, הוסיפו שמנת קשיו ערבב וכסו
לאחר כ2 דקות בישול הוסיפו חצי כוס מים רותחים או חצי כוס חלב סויה קר לא ממותק
כסו שוב ובשלו עוד כ-7 דקות
אם יש צורך- הוסיפו עוד מלח ואם הרוטב סמיך מידי לטועמכן/ם- הוסיפו עוד מעט מים/חלב סויה
בתיאבון!

מורן שלום. אני טבעונית מתחילה ומאושרת ויש לי שאלה: האם אגוזי הקשיו צריכים להיות מושרים לפני הערבול? קראתי שזה הרבה יותר בריא להשרות אגוזים, אבל אז יחס המים משתנה… תודה.
היי נורית, ברוכה הבאה 🙂
אני לא משרה לפני, אבל יש לי פיתרון פשוט לאיזון היחס מים-קשיו. אחרי השריה תשתמשי בפחות מים (נגיד חצי מהכמות), ואם את רואה שתוך כדי טחינת הקשיו השמנת סמיכה מידי, תוסיפי על המקום עוד מים. בכל מקרה, גם אם לא דייקת- תוך כדי בישול את יכולה להוסיף עוד מים אם השמנת סמיכה מידי או לאדות במידה ויצאה לך שמנת נוזלית מידי.
בתיאבון!
נפלא, אין לי מעבד מזון ומעכתי את הקשיו עם בלנדר של מרק וכל הקשיו התעופף לי בבית בדיוק ביום שהיתה המנקה, חחחח, אבל היה שווה כל רגע, יצא טעים ותודה על המתכון 🙂 ואגב, סוף סוף בלוג עם אוכל ליומיום ללא מתכונים מפוצצים שצריך לחפש כל מיני מרכיבים מיוחדים. אהבתי !
היי yama,
התבאסתי לשמוע על הלכלוך 😦 …
את שמנת הקשיו אני עושה או עם בלנדר רגיל או עם בלנדר מוט (לא עם מעבד מזון). כדי שהקשיו לא יעוף לכל עבר ממליצה לטחון אותו במיכל עמוק וצר (כמו המיכל המקורי שמגיע עם הבלנדר מוט – ואני מניחה שבלנדר מרק ובלנדר מוט זה אותו הדבר). ואני שמחה שאהבת את המתכון ואת הבלוג!
תודה רבה מורן! כבר השלמתי עם זה שבמסגרת הטבעונות כבר לא יצא לי לאכול את המנה האהובה עלי ובזכותך אני לא מרגישה שום הפסד 🙂 איזה כיף! אפילו בן זוגי הקרניבור אמר שזה נהדר. כבר מתכון שני שלך שאני מנסה והוא הצלחה מסחררת. את בשלנית מופלאה ונדיבה! שוב תודה וכל הכבוד וכל המילים הטובות
טל היקרה,תודה שחזרת לפדבק ועל הפרגון הענק! דברייך משמחים מאוד 🙂