מאפה תפוחי אדמה ואפונה בנוסח הודי – סמוסק

אמי היקרה והמוכשרת המציאה את המאפה המופלא הזה וגם את השם הגאוני שלו: סמוסק. המלית היא מלית של המאכל ההודי המפורסם סמוסה (משולש מטוגן ופריך ממולא פירה גס של תפוחי אדמה, אפונה ושלל תבלינים מעוררי תאבון) והציפוי הוא של סמבוסק, אשר חוסך מאיתנו את הטיגון העמוק ומאפשר להנות ממעדן טעים ופיקנטי שאינו נוטף שמן.

ה-סמוסק: מילוי של סמוסה ציפוי של סמבוסק

ה-סמוסק: מילוי של סמוסה ציפוי של סמבוסק

מרכיבים

למלית:
5 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים מבושלים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כוס אפונה ירוקה מופשרת במים רותחים
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית זרעי כמון
חצי כפית זרעי חרדל
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה קארי איכותי
1 כפית גדושה שום כתוש
1.5 כפית תבלין צ'אנה מסלה
3 כפות רוטב סויה
חופן או שניים כוסברה טרייה קצוצה
מלח ופלפל על פי הטעם

לבצק:
4 כוסות קמח
1.5 כפיות סוכר
1.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שמן סויה/קנולה/קוקוס
1 – 1ורבע כוס מים
2 כפיות שטוחות מלח

אופן ההכנה

בצק (דורש הכנה מוקדמת של כשעתיים)

1. לושו את כל המרכיבים עד שהבצק נהיה חלק וגמיש (התחילו עם 1 כוס מים ואם יש צורך הוסיפו עוד רבע כוס)

2. צרו כדור, הניחו אותו בקערה, כסו בניילון נצמד והמתינו שעה
מאפה טבעוני פרווה תפוחי אדמה ואפונה בלי ביצים

3. לאחר שעה לושו שוב את הבצק, חלקו אותו ל-2 כדורים, כסו שוב בניילון נצמד והניחו בצד למשך כ40 דקות עד שעה. הנפח של הבצק יכפיל את עצמו
מאפה טבעוני פרווה תפוחי אדמה ואפונה בלי ביצים

המלית:

1. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את זרעי החרדל והכמון עד לפיצפוץ שלהם (כ- 10 שניות בחום בינוני-גבוהה)

שימו לב שהזרעים חייבים להתפצפץ בשמן, אחרת הם מרירים

שימו לב שהזרעים חייבים להתפצפץ בשמן, אחרת הם נותנים טעם מריר למלית

2. הוסיפו את הבצל, השום ו- 1 כפית מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)

3. הוסיפו את קוביות תפוחי האדמה המבושלים, את יתר התבלינים ואת רוטב הסויה וערבבו היטב
מאפה טבעוני פרווה תפוחי אדמה ואפונה בלי ביצים

4. הוסיפו את האפונה וערבבו (בשלב זה תפוחי האדמה כבר הפכו למעין פירה מרוב הערבוב והחום. זה מעולה!)

5. כבו את האש, הוסיפו את הכוסברה הטרייה וערבבו

ההרכבה:
1.  על נייר אפייה רדדו באמצעות מערוך חתיכה מהבצק (על פי גודל התבנית) לצורה מוארכת
מאפה טבעוני פרווה תפוחי אדמה ואפונה ללא ביצים

2. סדרו נחש עבה של המלית כ2-3 ס"מ מהקצה הימני של הבצק:

ממליצה להניח כמות נאה של מלית כדי לקבל איזון טוב בין כמות הבצק לכמות המלית בכל ביס

ממליצה להניח כמות נאה של מלית כדי לקבל איזון טוב בין כמות הבצק לכמות המלית

3.כסו את הנחש עם החלק הרחב של הבצק (זה שנמצא משמאל למלית), לאחר מכן סגרו עליו את הבצק שמימין והדקו בניהם:

4. הברישו מעל מעט שמן זית או שמן אחר ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהבצק משחים.

מאפה טבעוני פרווה תפוחי אדמה ואפונה ללא ביצים

קטגוריות: אוכל הודי טבעוני, מאפים טבעוניים | תגים: , , , , , | 15 תגובות

ניווט ברשומות

15 מחשבות על “מאפה תפוחי אדמה ואפונה בנוסח הודי – סמוסק

  1. שלום, האם אפשר לוותר על קמח רגיל שהוא ריק ועם גלוטן לקמח ללא גלוטן ומלא? והאם יש תחליף לשמרים שהם באמת טבעוניים?כי למרות שזה נראה טוב זה מאד מאד לא בריא.

    • היי חנה, אין לי מענה לשאלותיך. לא ניסיתי. אם את מנסה, אשמח לשמוע ממך איך יצא ומה היו הכמויות.

    • יעל

      לגבי הקמח, גם אני לא יכולה לענות, כיוון שאיני יודעת.
      לגבי השמרים, אני לא מבינה מה לא טבעוני בהם. השמרים הם נבגים של פטריות חד תאיות, כלומר אינם בעלי-חיים, לכן הם יותר מאשר בטוחים לשימוש בקרב טבעונים. ישנן שיטות תזונה שמוציאות את השמרים, כמו שיטות ניקוי למיניהן, או אצל אנשים שחולים בקנדידה. במתכון טבעוני לא יהיו מרכיבים מהחי, אבל צמחים ופטריות מותרים.

  2. שלום רב לך הייתי מעונינת לדעת מה זה הצאנה מסאלה או שאפשר להשתמש בגרם מסאלה תודה רבה מזל כהן

    • מורן קושניר

      מזל שלום,
      בהחלט אפשר במתכון זה להמיר את הצ'אנה מסלה בגאראם מסלה.
      צ'אנה מסלה היא תערובת התבלינים ההודית המשובחת ביותר לטעמי, היא מיועדת במקור לתבשיל חומוס הודי (יש את המתכון כאן בבלוג, תחת הקטגוריה "הודי ואסיאתי"). אני עושה בה שימוש גם בהקשרים אחרים. ניתן לקנות אותה בחנויות תבלינים הודיות בארץ, והיא מגיעה במארז קרטון סגור שנראה כך: http://indobazaar.com/images/mdh_chana_masala.jpg

      • היי מורן

        תודה רבה על התגובה בחזרה יצא ממש טוב אני פשוט גרה באוסטרליה ואת התבלין הזה אין להשיג פה וכשר כמובן
        אני יבקש מאמי לשלוח לי תודה מראש יצא מדהים

  3. גיל פרידמן

    היי מורן
    האם לדעתך אפר להקפיא?
    תודה
    גיל

  4. naomi

    לא הבנתי האם צריך לבשל את תפוחי האדמה לפני הכנסתם לטיגון עם התבלינים? או לשים קוביות של תפוח אדמה לא מבושל?

    • מורן קושניר

      היי, צריך לשים את תפוחי האדמה אחרי שהם כבר מבושלים וחתוכים לקוביות

  5. דור

    את מחזירה אותי להודו.. תודה רבה רבה רבה! יש לך בלוג משגע! 🙂

    • מורן קושניר

      איזה כיף לשמוע ותודה על המחמאה!!

  6. היי מורן שאלה אפשר במקום קמח רגיל להשתמש בקמח קוסמין ?

    • מורן קושניר

      היי, לצערי אין לי תשובה. מעולם לא השתמשתי בקמח כוסמין

כתוב תגובה לmazal לבטל

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International