אורז מלא הוא מאכל בריא וטוב אבל גם מעט בעייתי. הרבה מאוהבי ואוהבות האורז הלבן לא מסתדרים עם האורז המלא בטענה המובנת שזה לא דומה לאורז הלבן ובהשוואה אליו גם פחות טעים. אני מאמינה שאפשר להתרגל ולאהוב אורז מלא, אבל צריך לדעת איך להכין אותו כדי שיהיה ממש טעים ויהווה אלטרנטיבה ראויה לאורז הלבן.
אז כדי להכניס לתפריט היומי שלכן/ם את האורז המלא הקפידו למצוא את הדרך הטובה ביותר להכין אותו וגם איך ועם מה בדיוק לאכול אותו.

אורז מלא לא תמיד יכול להחליף אורז לבן. הרבה פעמים צריך להכין אותו בסגנון ובטעמים ייחודיים שמתאימים רק לו
מרכיבים:
כ-2 כוסות אורז מלא לא מבושל (אותו לא נבשל עד הסוף. ראו את אופן הכנה למטה)
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
ירקות קשים שאוהבים או שיש בבית. אני הכנתי עם:
2 גזר בינוני
2 קישוא בינוני
1 פחית שימורים תירס גמדי
כ-5 כפות רוטב סויה (אני השתמשתי ברוטב סויה תמרי. אפשר לשים פחות סויה- על פי טעם אישי)
1-1.5 כפות חומץ אורז
2-3 כפיות שום
3 כפות שומשום רגיל/מלא קלוי במחבת ללא שמן
חופן בוטנים קלויים להגשה
אופן ההכנה:
איך להכין את האורז המלא:
לחמם מעט שמן במחבת, להוסיף 2 כוסות אורז מלא שטוף ומעט מלח, לצקת כ-3 כוסות ושלושת-רבעי הכוס של מים רותחים, לערבב ולכסות. לבשל כ 25-30 דקות, עד שהאורז התרכך אבל לא התנפח והתמלא נוזלים. בתום הבישול החלקי הסירו את המכסה.
2. הוסיפו את הירקות וטגנו למשך כ-2 דקות
3. הוסיפו 3 כפות רוטב סויה, ערבבו ובשלו כמה דקות על אש גבוהה עד לריכוך הירקות למידה הרצויה (אני השארתי את הגזר קצת פריך)
4. הנמיכו את האש והוסיפו 4 כוסות אורז מלא כמעט-מוכן וערבבו
5. הוסיפו את החומץ אורז, עוד כ-2 כפות רוטב סויה (על פי הטעם) ואת השום הכתוש וערבבו
6. כסו ובשלו כמה דקות קצרות עד לריכוך הירקות וחיבור הטעמים (לא יותר מכמה דקות כדי לא להפוך את המנה לדייסה)
7. הסירו מהאש, הורידות את המכסה, ערבבו בפנים את השומשום והשאירו לא-מכוסה עד להגשה
ממליצה להגיש בעיטור בוטנים קלויים
נראה מצויין! תודה. אני אנסה…
🙂 בשמחה