סלט מאוד טעים, מאוד משביע ומאוד בריא! מתאים כמנת צד בארוחה או כארוחה בפני עצמה
מרכיבים:
3 כוסות קינואה מבושלת (שזה כ-1.5 כוסות קינואה לא מבושלת). אופן ההכנה: לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף את הקינואה השטופה, לטגן כדקה, להוסיף מים רותחים ביחס של 1 כוס קינואה על 1.5 כוסות מים, להוסיף 1 כפית מלח או 1 כף אבקת מרק פרווה ולערבב. כשרותח להנמיך את האש ולכסות. לבשל למשך כ-15 דקות או עד שכל המים נספגו והקינואה רכה.
150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות. זו תוספת אופציונלית שנותנת מתקתקות למנה (נכין אותה עם רוטב סויה וסילאן). אפשר לוותר עליה ובמקומה להוסיף חמוציות
להכנת הטופו: 2 כפות רוטב סויה, 4 כפיות סילאן.
2 עגבניות בינוניות קשות חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים- פרסו אותם באמצעות קולפן לרצועות דקיקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
עלים מ2-3 גבעולי נענע, קצוצים דק
כ-8 כפות של טבעות זיתים
4 כפות שומשום מלא קלוי (במחבת חמה ללא שמן)
לרוטב: כ 1.5-2 כפות מיץ מלימון טרי, כ-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. חממו כף שמן במחבת וטגנו את הטופו למשך כמה שניות. הוסיפו את הסויה והסילאן והמשיכו לטגן עד שהכל נספג. הניחו בצד להצטנן
2. ערבבו בקערה את הירק הקצוץ, הקינואה, הירקות החתוכים, הזיתים והשומשום, ממש לפני ההגשה הוסיפו את הטופו המצונן ואת הרוטב, ערבבו היטב והגישו
בתאבון ולבריאות!