בורקס תרד פטריות מבצק פריך עם גבינה צהובה טבעונית נמסה
מרכיבים למלית:
חבילת עלי תרד קצוצים / עלי מנגולד קצוצים (רק החלק הירוק)
1 בצל בינוני קצוץ
קופסת פטריות חתוכות טריות/משומרות
2 כפיות שום כתוש
1 כפית אגוז מוסקט
2 כפות בזיליקום טרי / 2 כפיות בזיליקום מיובש
150 גרם טופו טחון בבלנד רגיל/בלנדר מוט עם 1.5 כף שמן, 1 כף לימון, 1/4 כוס מים (תפקידו להדביק את המלית ולגרום לה להיות מקשה אחת)
כמה פרוסות גבינה צהובה טבעונית (אני השתמשתי ב"צהובה מהטבע" = גבנ"צ טבעונית מטופו של חברת "טופו יפני")
אופן הכנת המלית:
טגנו בצל עד לשקיפות, הוסיפו שום, תבלינים, פטריות ואת המנגולד/תרד הקצוץ, הוסיפו את הטופו הטחון
ערבבו והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים יתאדו
מרכיבים לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח
רבע כוס: שמן קנולה/זית/קוקוס/אחר
1/4 כוס מים
כרבע כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
ללוש עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק
אם אחרי כ-5 דקות של לישה, הבצק עדיין דביק, הוסיפו נגיעה של קמח (על פי הצורך) והמשיכו ללוש. אם הבצק יבש מידי הוסיפו נגיעה של שמן / מים.
כשהבצק חלק וגמיש הניחו בצד ל-10 דקות
ההרכבה:
1. רדדו את הבצק
2. הדקו שפת ספל על הבצק וצרו עיגולים בגודל קטן-בינוני:
או חתכו מלבנים שיהיה רחבים מספיק למילוי וסגירה
3. מלאו את הבצק עם המלית, הוסיפו חתיכת גבינה צהובה מטופו והדקו את שני הקצוות
אופציה א':
אופציה ב':
4. אפו בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהבצק מתחיל להשחים
היי ,נראה אחלה מתכון!
אם אני רוצה להכין את הבורקס מבצק עלים ובלי הגבינה,מה אני צריכה להוריד מהמצרכים?ונראה לך שזה ייצא אותו דבר עם בצק עלים?
תודה 🙂
היי, נראה לי שעם בצק עלים זה יצא מעולה! (אבל גם מאוד שמן). פשוט תורידי את החומרים להכנת הבצק ואת הגבנ"צ.
היי,תודה שענית!
כמה זמן זה צריך להיות בתנור אם זה בצק עלים?וכמה מעלות? תודה 🙂
וכן אני יודעת שזה בצק שמן,אבל ככה זה יוצא הכי בורקס..
היי חני, זה באמת הכי בורקס ומאוד טעים אך מעולם לא אפיתי עם בצק עלים אז אינני יודעת כמה זמן ומעלות…
ודרך אגב בורקיטס זה בורקס שעשוי מבצק פריך ולא מבצק עלים 😀