שלב ראשון: הכנת רוטב עגבניות
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר שטוחה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם
אופן ההכנה:
1. טגנו את הבצל עד לשקיפות
2. הוסיפו אורגנו, בזיליקום, שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור וטגנו עוד כדקה
3. הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו
4. הוסיפו מים רותחים וסוכר
5. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)
שלב שני: הכנת בולונז משבבי סויה
מרכיבים:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
3 כוסות מים רותחים
מעט שמן
1 כפית שום כתוש
1.5 כפות תבלין קציצות
3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. השרו את שבבי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שהם מתרככים לגמרי)
2. סננו את המים וסחטו את הסויה
3. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את פתיתי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות
4. הוסיפו שום כתוש, תבלין לקציצות, רוטב סויה וערבבו
5. המשיכו לטגן על מנת ליבש את פתיתי הסויה עוד כ7-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם
6. לאחר שרוטב העגבניות מוכן ערבבו אותו עם שבבי הסויה המוכנים והגישו כרוטב לפסטה, כמילוי ללזניה או כיד הדמיון הטובה
בתאבון!!
אפשר לקצר את התהליך של הרתחת שבבי הסויה ופשוט להוסיף אותם 2-3 דקות לפני ההגשה כמו שהם יבשים לרוטב כי הוא מלא נוזלים. יוצא מצוין. בכל מקרה, תודה על המתכון.
הכנתי את התבשיל היום ויצא ממש טעים. תודה רבה על המתכון. אני בחודשים הראשונים של טבעונות וכל מתכון שאני מקבלת אני ממש שמחה לגיוון ואפשרויות. תודה!
ברוכה הבאה לטבעונות ותודה על הפידבקים 🙂