רוטב בולונז טבעוני

רוטב בולונז טבעוני: אוכל איטלקי טבעוני

שלב ראשון: הכנת רוטב עגבניות 
מרכיבים: 

2 בצלים קצוצים

3 כפות שמן זית

1 כפית שום כתוש

800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם

1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)

2 כוסות מים רותחים

1 כפית סוכר שטוחה

1 כפית שטוחה בזיליקום יבש

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם

אופן ההכנה:

1. טגנו את הבצל עד לשקיפות

2. הוסיפו אורגנו, בזיליקום, שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור וטגנו עוד כדקה

3. הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו

4. הוסיפו מים רותחים וסוכר

5. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)

שלב שני: הכנת בולונז משבבי סויה

מרכיבים:

2 כוסות שבבי סויה יבשים

3 כוסות מים רותחים

מעט שמן

1 כפית שום כתוש

1.5 כפות תבלין קציצות

3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1. השרו את שבבי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שהם מתרככים לגמרי)
בולונז טבעוני

2. סננו את המים וסחטו את הסויה

סחיטת פתיתי הסויה שבמסננת באמצעות לחיצה עם מצקת

סחיטת פתיתי הסויה שבמסננת באמצעות לחיצה עם מצקת

3. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את פתיתי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות
לזניה בולונז טבעונית מוקרמת

 4. הוסיפו שום כתוש, תבלין לקציצות, רוטב סויה וערבבו
5. המשיכו לטגן על מנת ליבש את פתיתי הסויה עוד כ7-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם

זה שלב חשוב כי כך מקבלים שבבי הסויה את המרקם המתאים

זה שלב חשוב כי כך מקבלים שבבי הסויה את המרקם המתאים

6. לאחר שרוטב העגבניות מוכן ערבבו אותו עם שבבי הסויה המוכנים והגישו כרוטב לפסטה, כמילוי ללזניה או כיד הדמיון הטובה

בתאבון!!

רוטב בולונז טבעוני: אוכל איטלקי טבעוני

מודעות פרסומת
קטגוריות: אוכל איטלקי טבעוני, תחליפי בשר טבעוניים | תגים: , , , , , , , | 3 תגובות

ניווט ברשומות

3 מחשבות על “רוטב בולונז טבעוני

  1. שי ארז

    אפשר לקצר את התהליך של הרתחת שבבי הסויה ופשוט להוסיף אותם 2-3 דקות לפני ההגשה כמו שהם יבשים לרוטב כי הוא מלא נוזלים. יוצא מצוין. בכל מקרה, תודה על המתכון.

  2. אורית

    הכנתי את התבשיל היום ויצא ממש טעים. תודה רבה על המתכון. אני בחודשים הראשונים של טבעונות וכל מתכון שאני מקבלת אני ממש שמחה לגיוון ואפשרויות. תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: